Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak érdekes sztorijaid...

Vannak érdekes sztorijaid amik külföldön értek mint magyar?

Figyelt kérdés

Szóval itt a legegyszerűbbekre gondolok pl. valaki írta valahol,hogy magyarul beszélt és megkérdezték milyen nyelven beszél...vagy például én Olaszországban a buszon utaztam mellettem 2 lány állt,olaszul beszélgettek majd jött valami ellenőr szerűség és nem vették észre a lányok, majd mikor feltűnt,hogy mögöttük áll az őr az egyik csaj elkezdte magyarul beszélni neki mintha turista lenne, aztán váltottam vele pár szót ,kiderült,hogy Magyarországon élt 15 évig.:) De eléggé meglepett.

Szóval, ez olyan kérdés hogy külföldön kapcsolatba került valami hazai:)

2012. ápr. 23. 19:22
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:
Ja meg szintén Olaszországban történt,hogy sétálgattam az utcán mikor egy olasz rendszámú autó ment el mellettem és a Kárpátia zenekar egyik száma szólt a kocsiból:)
2012. ápr. 23. 19:25
 2/45 anonim ***** válasza:
91%
Sétáltam Prágába, hallottam hogy mögöttem magyarul beszélgetnek, rögtön felcsillant a szemem, köszöntem, hogy sziasztok és senki nem fogadta. Hát igen, összetartó egy nemzet...Bocs, jöhet a lefelé mutató kezecske
2012. ápr. 23. 19:25
 3/45 anonim ***** válasza:
100%

Mi pár éve Horvátországban voltunk nyaralni. Egy vár előtt sétáltunk,egy csomó árus ugye kipakolva Nézelődtünk, az egyiknél megláttam valamit,próbáltam ugye mutogatással megtudni,hogy mennyibe kerül,mert ráírva ugye nem volt semmire. Erre a fickó kis gondolkodás után közölte,hogy 10euro. Erre én mondom a barátnőmnek, hogy ne ez is pofára ment. Mire a fickó mondta magyarul,hogy nem nem,ez tényleg ennyibe kerül. Majd beszélgettünk kicsit és kiderült, hogy ő is magyar,és rendszeresen jár haza.:)

A másik ilyen tavaly volt Angliában. Beültünk egy kávézóba,muffint és teát rendeltem csekély angol tudásommal. A harmadik kimakogott szavamnál a pincér csaj megkérdezte magyarul, hogy magyarok vagyunk e,honnan jöttünk. Kiderült, hogy egy hozzánk közeli városból való,így még a családjának levelet is küldött velünk.:)

2012. ápr. 23. 19:31
 4/45 anonim ***** válasza:
100%

A Hungaroringre tartó buszt vártuk több külföldi és persze magyar rajongóval. Rajtam teljes finn harci dísz, odajött hozzám egy finn nő és nagyban mondja nekem finnül a mondandóját. Aztán angolul végül is megtárgyaltuk, amit kell. :D

Ugyanide tartottunk, mikor egy magyar csapat odajött hozzánk angolul kérdezni, merre kell menni. A vezetőnk, egy csaj rögtön tudta, hogy magyarok: "Csak gyertek velünk"

Amúgy egyet értek az egyik előző hozzászólóval: a magyarok sokkal bunkóbbak! Ott a forma 1-es hétvégén is tapasztaltam, a lengyelek, a finnek tesóként kezeltek minket magyarokat, de sok magyar olyan arrogáns barom volt, hogy égett a pofám miattuk.

2012. ápr. 23. 19:32
 5/45 anonim ***** válasza:
100%
A lanyomnak orvosi igazolasra volt szuksege, igy elmentunk az orvoshoz, termeszetesen, kamu betegseg tunettel, es figyelmeztettem a lanyomat, hogy : az iskola igazolas miatt jottunk, nem elfelejteni! Ekkor az orvos, egybol szolt a novernek, /angol nyelv/, hogy allitsa ki az iskolai igazolast, de mar felem forditotta a szeket, es koszont,: szia, hogy vagy? TEljesen megdobbentem, s megkerdeztem, hogy tolem kerdezi? Tudni kell, hogy ismerjuk egymast mar evek ota, az orvos irani, de Debrecenben vegzett, tehat tokeletes volt a magyar tudasa, s nem tudott arrol, hogy en magyar vagyok, hiszen soha nem kerult ez szoba pl.
2012. ápr. 23. 19:33
 6/45 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó, ez tök király! :D

Engem legalábbis nagyon feldobna, ha külföldön magyar szó fogadna.

#1 esete viszont kissé szomorú. :-/

7/45 anonim ***** válasza:
85%
jav.: utolsó előtti és #2
 8/45 anonim válasza:
100%
Egyszer Norvégiában vartunk a Bp-re meno repulore a repteren de a gep 5 orat kesett es ott igy mi magyarok egyutt kezdtunk bosszankodni meg "lazadni" meg ilyesmik es ott beszelgetni meg stb. nem kevesen voltunk ;) Talan nem meglepo magyarral talalkozni egy repteren de akkor is :)
2012. ápr. 23. 19:35
 9/45 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában, New York melletti kisvárosban vonatra várva magyarul beszélgettem a párommal, amikor egyszer csak megszólított bennünket egy lány (angolul), hogy mi magyarok vagyunk-e. Mondtuk, hogy igen, erre közölte, hogy ő magyar származású, és bár nem beszél magyarul, de felismerte a nyelvet.

Kedélyesen elbeszélgettünk, aranyos volt. :)

2012. ápr. 23. 19:36
 10/45 anonim ***** válasza:
100%
Németországban ettünk a nagyszüleimmel és a hugommal egy étteremben. Kijött a pincérlány, leadtuk a rendelést, majd mikor hozta a kajákat, mondtam valamit magyarul a hugomnak. Erre megszólalt a pincérlány magyarul, hogy mondhattuk volna magyarul is, ő is magyar, Hegyeshalomról jött :D
2012. ápr. 23. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!