Jogosan várja el a pasi, miután ő felépített egy házat, hogy a nő minden házimunkát elvégezzen?
A pasi saját erejéből, szülői segítség nélkül 3 év alatt felépített egy házat, hitel nélkül, önerőből. Elég jól keres, mert kamionos, nem sokat van itthon évek óta, kb 1 hónapból 1,5 hetet van itthon, folyton jön megy így 4 év alatt összegyűjtötte a felújításra, átalakításra valót. A hát a saját nevén van, engem pedig még mindig nem vett el, közel 6 év után. Elvárja, hogy én is erőmön felül teljesítsek, ahogy ő tette, és tök természetesnek találja, hogy 300 e ft-ért vásárolok, még csak nem is örült a szép új bútornak.
És olyanokat mond, hogy én úgy sem fogok tudni soha összegyűjteni annyi pénzt, amennyi a ház felére kellene, ezért az a minimum hogy minden házimunkát elvégzek. (még a főnyírást is, locsolást, főzést, takarítást, mindent)
Szerintetek ez így korrekt? Neki van igaza? Mert én komolyan nemtudom hogy ez így normális-e. Hiszen nem is közös az a ház.
Ez sok mindentől függ. Valahol az igaz, hogy te beleültél a jóba, a készbe......ő spórolt, dolgozott érte, te meg ha jól értem, jelenleg sem dolgozol...mit vártál? Van ismerős pár, férj felépített egy házat, abban élnek ketten. Feleség diplomás, de nem dolgozik, háztartásbeli, azaz a háztartás a munkája.
Tudod, nekem ez az elvem: vagy mindenben egyenrangúak vagytok, vagy semmiben, és ez utóbbi megoldás annyit tesz, hogy valami csak az ő asztala, valami csak a tiéd. Ergo: ha a házat ő építtette, ő dolgozik, ő keresi a pénzt, akkor bezony a háztartás a tiéd. Majd ha te is dolgozni fogsz, pénzt keresel, akkor lehet osztozni a háztartásban is.
És még hozzátenném: én pontosan ezért nem mennék bele abba, hogy a férjem általi készbe üljek bele és ne dolgozzak. Mert ténylegesen házvezetőnőnek érezném magamat!
Továbbá: ha ennyire zavar, lehet váltani. Házban lakó házaspár (ott mondjuk már gyerek is van) férj tagja állati sokat keres, külföldi nyaralások, plusz kertes ház építtetése van épp folyamatban. A nő meg otthon vezeti a háztartást, de neki sem tetszik, hogy mindent ő csinál otthon, ezért mindig panaszkodik. Kapott már egy tanácsot, miszerint hagyja ott a férfit, erre ő: jaj dehogy, mert akkor nem lesz kertes házam és nem jutok el Balira.......
Hát igen...
Szerintem a te esetedben nem is a házimunka a baj, hanem a kapcsolat maga. A barátod lábtörlőnek néz és próbálja lerombolni az önbizalmadat, hogy magánál tartson és azt hidd, hogy jobbat nem találnál - ami nem igaz.
Szerinted a rabszolgának hívás példaértékűnek számít egy kapcsolatban? Vagy az, ha beteg az ember még őt szidja le, bele rúg mégegyet a párja? És a gondoskodás? És a tisztelet? Fel tudsz sorolni 5 dolgot, amivel a párod azt mutatja ki, hogy tisztel? Szerintem érdemes lenne elgondolkodnod a kapcsolatotokon.
A munkakeresést pedig ne hagyd abba, törekedj rá, hogy anyagilag független legyél.
16-os, elég nagy paraszt vagy. Örüljön a kérdező, hogy nem veri meg a pasija? (Mert az ilyenre nem mondanám, hogy "párja"). Elég torz a felfogásod...
De Kérdező, sajnos Te is nagy butaságot csinálsz, ha továbbra is vele maradsz. Értem én, hogy mi a bajod, de látod, már destruktívan hatott rád ez a f*szi, mert még egyáltalán elgondolkozol azon, jogos-e, amit mond -- ahelyett hogy rég lekoccoltál volna.
Nézd, szerintem már mindent elmondtak a többiek. Lépj le, és keress normális férfit, amíg van erőd kilépni, és nem ásta alá teljesen az önbecsülésedet ez a pasi. Ennyit nem ér az egész. Nem érzed, milyen kiszolgáltatott vagy?
Kívánok a döntésedhez erőt!
27/N
Két megoldás van.
Vele maradsz, és csücsülsz tovább a hagy házban. És persze tűrsz.
Elhagyod, de akkor sajna oda a nagy ház és a munkanélküliség, el kell majd tartanod magad.
Elmondom, a nők többsége ezért nem lép. Mert inkább maradnak 1-es megoldásban, csak hogy elkerüljék a 2-est.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!