Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan várja el a pasi,...

Jogosan várja el a pasi, miután ő felépített egy házat, hogy a nő minden házimunkát elvégezzen?

Figyelt kérdés

A pasi saját erejéből, szülői segítség nélkül 3 év alatt felépített egy házat, hitel nélkül, önerőből. Elég jól keres, mert kamionos, nem sokat van itthon évek óta, kb 1 hónapból 1,5 hetet van itthon, folyton jön megy így 4 év alatt összegyűjtötte a felújításra, átalakításra valót. A hát a saját nevén van, engem pedig még mindig nem vett el, közel 6 év után. Elvárja, hogy én is erőmön felül teljesítsek, ahogy ő tette, és tök természetesnek találja, hogy 300 e ft-ért vásárolok, még csak nem is örült a szép új bútornak.

És olyanokat mond, hogy én úgy sem fogok tudni soha összegyűjteni annyi pénzt, amennyi a ház felére kellene, ezért az a minimum hogy minden házimunkát elvégzek. (még a főnyírást is, locsolást, főzést, takarítást, mindent)

Szerintetek ez így korrekt? Neki van igaza? Mert én komolyan nemtudom hogy ez így normális-e. Hiszen nem is közös az a ház.

2012. ápr. 23. 10:55
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
73%

szerintem elég csúnya ez a kijelentés, h soha nem tudod összeszedni a pénzt. és szinte kötelezővé teszi h tecsinálj mindent

amugy én ugy gondolom, h a házimunkát el kell osztani ezt te azt csinálod! persze mi vele keveset van otthon nehéz megoldani! nem tudod vele ezt átbeszélni?

2012. ápr. 23. 11:00
 2/28 anonim ***** válasza:
88%
Te nem a párja vagy, hanem a bentlakó házvezetőnője, aki ráadásul ingyen dolgozik... Ő jól járt veled, és te?
2012. ápr. 23. 11:02
 3/28 anonim ***** válasza:
86%

"És olyanokat mond, hogy én úgy sem fogok tudni soha összegyűjteni annyi pénzt, amennyi a ház felére kellene, ezért az a minimum hogy minden házimunkát elvégzek"

Hát szerintem a kapcsolat alapjaiban gond van...

2012. ápr. 23. 11:06
 4/28 anonim ***** válasza:
86%

Kérdezted normális-e ez a viselkedés? Szerintem nagyon nem. Ebből a sztoriból meg az jön le nekem, hogy arra hajt, hogy az önbizalmadat teljesen eltiporja, és még érezd magad szerencsésnek, hogy ő van neked. Azt, hogy úgysem tudsz összeszedni annyi pénzt is azért mondja, hogy lealacsonyítson. Én még addig változtatnék, amíg van elég önbizalmam.

A közös házra csak annyit mondanék, hogy volt nekem olyan barátom, aki azt mondta, hogy mivel az övé a ház, semmit nem változtathatok meg, erre én azt mondtam neki, hogy oké, de akkor semmilyen házimunkát sem vagyok hajlandó elvégezni, elvégre nem az enyém a ház, minek dolgozzak benne. Ezek után persze szakítás lett, de én senkitől nem vagyok hajlandó eltűrni az ilyen zsarnok viselkedést. Neked is ezt ajánlom.

2012. ápr. 23. 11:06
 5/28 anonim válasza:
97%
mi is az ő házában vagyunk, de mi mindent megosztunk, ho ő mos hol én stb stb dűlőre lehet jutni sztem ha olyan párod van aki szeret
2012. ápr. 23. 11:11
 6/28 anonim ***** válasza:
21%

hogy jogosan várja el az teljesen mindegy, de mivel ő hetekig nincs otthon így magad után neked kell elpakolnod, meg a fűnyírás sem olyan nagy dolog, hogy a nők ne tudnák megcsinálni, locsolás meg nevetséges, hogy még ezen is kiakadsz

Az meg hogy 6 év után még nem vett el, ezt már rég meg kellett volna beszélnetek, mert téged ez zavar.

2012. ápr. 23. 11:11
 7/28 anonim ***** válasza:
75%
Mond meg neki, hogy fizesse ki a házvezető női, a kertész díjadat, és a q..rvá-ét. Kiváncsi vagy, mennyi pénze marad?és ezt üzenem minden férfinek, aki azt hiszi, hogy eltartja a feleségét.
2012. ápr. 23. 11:14
 8/28 anonim ***** válasza:
55%
A haztartasi teendokkel nincs semmi problema, hiszen otthon vagy es eltudod vegezni, a valodi problema ott kezdodik, hogy bizonytalansagban elsz, es amit a parodrol leirtal, onzo es ontelt is. Tudnodd kell, hogy egyszer vagy ffiatal, most meg eros vagy, de itt meg most sem biztos, hogy azt az otthont rendezed, amiben az egesz eletedet fogod leelni, hiszen a parodnak a tulajdona, aki folytonosan megalaz, de ezt te elturted, es lehetoseget adtal erre, hiszen mar 6 eve igy eltek! "olyanokat mond", allj ki onmagadert, miert engeded meg?
2012. ápr. 23. 11:17
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
ha már 6 éve vagytok együtt akkor szerintem nem volt elég ez az idő arra hogy kiismerd a párodat. Mondjuk ezt a munkája sem könnyiti meg ha alig vagytok együtt, 1 hónapból 1,5 hetet. Mielőtt elkészült a ház előtte is együtt éltetek? Ő kért meg rá, hogy a házba vegyél bútorokat? Aki ilyeneket mond arról nekem nem az jön le hogy valaha is egyenrangú félként kezelne és megosztaná veled amije van. De amit tehetsz, ha szakitotok amit te vettél, bútorok stb azt szó nélkül viheted magaddal. Amúgy nem korrekt, de neked kell eldöntened, hogy mit ér meg neked egy ilyen kapcsolat. Keveset van otthon, neked van hol laknod, amikor hazajön elviseled e azt a 1,5 hetet, és ezzel együtt tudsz élni igy tart ameddig tart (amig birod) vagy keresel magadnak egy önálló, új életet függetlenül. Bármit megtehetsz, az életedet te irányitod
2012. ápr. 23. 11:18
 10/28 anonim ***** válasza:
91%
De ha te ott laksz a hónap 3/4-ben, amíg ő nincs is otthon, nyilván te fogsz magad után takarítani és nem fog rád egy takarítónőt felfogadni.Igaz, hogy bunkó módon adott hangot a gondolatának, de azért részben igaza van.
2012. ápr. 23. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!