Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek ha valaki...

Mi a véleményetek ha valaki "háziasszony". Nincs munkahelye, a család a férje fizetéséből + családi pótlék él. Elfogadható vagy lenézitek érte?

Figyelt kérdés

Nem munkanélküli, nem segélyezett. Adósság, kölcsön nincs,

/autó sem/. A Férj fizetése nem magas.Inkább él szerényebb körülmények között, úgymond "nyugodtan, stresszmentesen".

Nincs nagy rohanás, helyette családi kirándulások, túrázások. Ja és nem alul iskolázott. Ő ezt az életformát választotta. Lehet ilyen a mai világban?

2012. ápr. 22. 21:01
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
86%
Nem nézem le, mert az ő élete és nekem semmi közöm hozzá, meg nem is érdekel. De én biztos nem tudnék csak otthon lenni és háztartást vezetni. De nyilván ő szeret így élni.
2012. ápr. 22. 22:42
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

Én ismerek ilyen nőt, a férje folyton panaszkodik, hogy nincs a nőben semmilyen ambíció...

Én nem tudnék és nem is akarnék CSAK feleség lenni, igaz, nem is kell napi 8-9 órát bejárnom egy munkahelyre, utazni, stb., mert elég kötetlen a munkám.

Számomra ez így ideális, mert a gyerekkel is annyit vagyok, amennyit csak tudok, de van életem a családon túl is, amiben kiteljesedhetek.

2012. ápr. 22. 22:59
 13/38 anonim ***** válasza:
73%
9-es! Mert olyan nincs is, hogy valaki nem tud dolgozni aki akar. Ja, ez az ország a lehetőségek országa. Ha minden nő otthon maradna akit el tud tartani a férje, legalább lenne pár hely azoknak akik mondjuk egyedül nevelik a gyerekeiket. Persze nem ez a megoldás. Arról nem olvastál cikket, hogy úgy általában hány százaléka nem dolgozik a lakosságnak, és hogy hány új munkahelyet kéne teremteni?
2012. ápr. 22. 23:02
 14/38 anonim ***** válasza:
67%
Nyugat-Európában és Amerikában ez a normális alapeset, csak itt a Balkánon hőbörög habzó szájjal a sok Tescós árufeltöltő, hogy ők inkább kiteljesednek a munkájukban, hahahh...
2012. ápr. 23. 03:13
 15/38 anonim ***** válasza:
71%

minden héten 5 kérdés érkezik szószerint erről. nem unjátok még?

Kérdező: ha nekik így jó, akkor mi közünk hozzá?

2012. ápr. 23. 07:49
 16/38 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó előtti! Az árufeltöltők épp azok, akik nem igazán mennek vissza, ha nem muszáj. Akik azt mondják, hogy hiányzik nekik a munka, a feladatok, a sikerélmény, a közösség, azok általában az árufeltöltésnél magasabb, felelősségteljes beosztásban dolgoznak.
2012. ápr. 23. 08:19
 17/38 anonim ***** válasza:
77%
Abszolút nem nézem le! Mindenki úgy él, ahogy számára kielégítő! Egyre azonban figyelni kell! Ha bármi probléma van a férjjel (előre nem tudja senki, de megromolhat a házasság, a férj meghalhat, baleset érheti, szóval ha bármi olyan gond van, amikor a férj már nem tartja el a családot), akkor a feleségnek kell tudnia gondoskodni magáról, a férjről és a gyerekekről.
2012. ápr. 23. 08:34
 18/38 anonim ***** válasza:

Nálunk ez volt a terv. Bankban dolgoztam, szörnyű volt. Aztán jött a baba, most itthon vagyok 7 hónapja és már nehezen bírom.

Úgyhogy most az az új terv, hogy megyek vissza 8 órában. Ha nagyon sok lesz a túlóra és nem tudjuk megoldani a gyerekfelügyeletet, háztartást akkor fogunk hívni takarítónőt. Ha úgy érzem, hogy a gyerekünknek ez nem jó, akkor megpróbálok 4-6 órás munkát keresni.

2012. ápr. 23. 08:38
 19/38 anonim ***** válasza:
41%
Egyáltalán nem nézem le és szerintem is a sok irigy. Ha jobban belegondolunk akkor lehet ez lenne a helyes. A férfi dolgozik a nő pedig neveli a gyerekeket , vezeti a háztartást. Nem nevezném a nőt "ingyenélőnek", mert ő is "dolgozik" nem is keveset. Én is ismerek egy családot férj nagyon jól keres a feleség pedig otthon van a 3 gyönyörű gyermekkel.
2012. ápr. 23. 10:32
 20/38 anonim ***** válasza:
91%

Szia! Nem tartom megvetendőnek a dolgot, ha a feleségnek így jó. Arra viszont reagálnék, amit az egyik válaszoló írt, hogy az aktív korú nők 51 %-a nem dolgozik. Talán nem véletlenül. Szerintem ebből elenyésző azok száma, akik azért nem dolgoznak mert nem akarnak. Sajnos ez a mai világ. Ha 25 éves vagy és nincs gyereked, azért nem vesznek fel, mert majd biztos később szülni akarsz. Ha már van 1-2 gyereked, azért nem vesznek fel, ha közel vagy a 35. évedhez, akkor már túl öreg vagy.

Amúgy arra kíváncsi lenék, hogy hogyan tartja el az állam, ill. a többi adófizető azt, aki sem segélyt, sem semmilyen támogatást nem kap? Ezt a fent említett válaszadótól kérdezném.

2012. ápr. 23. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!