Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az anya-lá...

Mit gondoltok erről az anya-lánya viszonyról?

Figyelt kérdés

Apukám után örököltem egy fél lakást. Édesanyám özvegyi haszonélvezetével. Immár 30 éve. 36 éves vagyok. Anyu mindig hitegetett, hogy az én lakásom, így oda hordtam az összes pénzem, felújítattam....

30évesen családot alapítottam, majd született egy kisfiúnk. Anyu a páromat kiutálta, keverte a kakit, szerinte csajozik folyamatosan. Egyfolytában ellene beszélt.

2009. decemberében így úgy döntöttünk, hogy albérletbe költözünk a párommal és az akkor 1 éves fiúnkkal.

Anyu már ettől kiakadt, hogy ki fogja fizetni a rezsijét. Eladósodott.

2011. márciusban kénytelenek voltunk visszaköltözni, mert párom elveszítette a munkáját, az albérletben pedig nem lehet hónapokig nem fizetni, így azonnal lépnünk kellett. Anyu úgy engedett vissza a saját lakásomba minket, hogy minden rezsit mi fizetünk. Rendben. Ekkor született meg a 2. babánk. Mindennapunkat elviselhetetlenné tette megint, nemhogy megkérdezte volna, hogy segíthet -e valamiben az újszülött és a 2 éves fiam mellett, hanem minden szomszédnak panaszkodott az unokája gyereksírására.

Párom hamar talált munkát, így októberben vissza is költöztünk ugyanabba az albérletbe. Na innen kezdve anyu lelki terrorja napi szintű lett.

Azóta teljesen eladósodott, a díjbeszedő nekem írogat, hogy mivel tulajdonos vagyok, rajtam fogják behajtani anyu tartozását.

Most mit csináljak?

Nyugjíja 95!!!! e ft.

Gyedem 90 eft, párom éjjel-nappal dolgozik, hogy az albérletet fenttartsuk és a két gyerekünket ellássuk.

Időnként idejön lelkizni, a 3 éves gyerekemnek magyarázza, hogy ő milyen szegény és beteg és ezért nem tud vele lenni.

Nekem ebből a mérgezésből elegem van. Mit tegyek?

Mit tennétek?

2012. ápr. 22. 12:27
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Bírósag által kérheted a közös tulajson megszüntetését.csak haszonélvezettel terhelten nehezik veszik meg az a baj
2012. ápr. 22. 18:13
 32/35 A kérdező kommentje:

De itt nemcsak a lakásról van szó, hanem, hogy miért ilyen? Miért mérgez? Miért csak az a jó, amit ő mond, ahogy ő akarja? Ha nem úgy csináltam életemben valamit, már lelki zsarolt. Sosem voltam neki jó.

Miért jó ez?

Miért jó, ha így válunk el az életben? Ha így folytatja, tényleg egyedül marad teljesen.

Nekem nagyon fáj a viselkedése.

Sosem vigyázott az unokáira, sosem ér rá, amikor kértem, akkor jár ide, amikor épp ő akar, panaszkodik, majd elmegy.

Annyira gáz ez az egész helyzet.

Számtalanszor beszéltünk már erről, vesztünk össze. Nem tudjuk megbeszélni ezeket a dolgokat, mert már olyan, mint egy skrizofén és csak a sajátját hajtja.

A vízdíjra konkrétan azt mondta, hogy nem ismeri el, hogy az ő tartozása. Ő nem használ vizet. Fél év alatt 40 e ft szeméttel nem sok, az ő fogyasztása, de azt mondja, hogy valaki bejár a lakásába.

Mintha azt mondaná, hogy mi járunk át fürödni.

Jézus.

Szóval tényleg gáz.

2012. ápr. 22. 18:31
 33/35 A kérdező kommentje:

És a gázátalány is benne van, havi 2.500ft

Szemét 1.000ft

ez 21.0000ft, a többi a víz. De a teljesítés is október utáni, de vak, nem érdekli, csak hajtja a magáét.

Mint egy meghülyült öregasszony.

2012. ápr. 22. 18:33
 34/35 anonim ***** válasza:

Az, hogy miért ilyen, nem tudom. Sajnos vannak ilyenek, én is ismerek ilyet, s teljesen megértem, átérzem a fájdalmad.

Valószínűleg agyban nincs minden rendben náluk. Legalábbis én már másra nem tudok gondolni. Saját magukat fontosabbnak tartják mindennél és mindenkinél.

Tényleg az a legjobb megoldás, ha megszakítanál vele minden kapcsolatot, mert ez minden a részéről, de nem anyai szeretet.

Az anyagi vonatkozást illetően jobb lenne egy ügyvédet megkérdezned, hogy mit tehetnél. Vannak itt az interneten ingyenes tanácsadások, szerintem nem lenne rossz ötlet.

Nagyon sajnállak, s kívánom Neked a legjobbakat!

2012. ápr. 22. 18:58
 35/35 anonim ***** válasza:
teljes mértékben együtt érzek veled. Az én anyám (vagy ki az) ugyanilyen, vagy még rosszabb. Egyetlen lánya vagyok, nincs testvérem, de sokszor arra gondolok csak azért kellettem neki hogy legyen kit kikészíteni. Énis megörököltem a fél házat apu halála után és az ő haszonélvezete van rajt. Idén július 11.-én lesz egy éve hogy nem beszélek vele. Az esküvőnk után megszakadt a kapcsolatom vele, de nem is bánom mert egy gerinctelen féreg. Ott keveri a sz@art ahol tudja. Januárban megszületett a fiam de nem is látta, és biztosítom hogy nem is fogja. A házba be nem mehetnék ha akarnék sem mert ő kisajátított mindent. Ha van kedved kérdező írj privátban
2012. ápr. 23. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!