Mit gondoltok erről az anya-lánya viszonyról?
Apukám után örököltem egy fél lakást. Édesanyám özvegyi haszonélvezetével. Immár 30 éve. 36 éves vagyok. Anyu mindig hitegetett, hogy az én lakásom, így oda hordtam az összes pénzem, felújítattam....
30évesen családot alapítottam, majd született egy kisfiúnk. Anyu a páromat kiutálta, keverte a kakit, szerinte csajozik folyamatosan. Egyfolytában ellene beszélt.
2009. decemberében így úgy döntöttünk, hogy albérletbe költözünk a párommal és az akkor 1 éves fiúnkkal.
Anyu már ettől kiakadt, hogy ki fogja fizetni a rezsijét. Eladósodott.
2011. márciusban kénytelenek voltunk visszaköltözni, mert párom elveszítette a munkáját, az albérletben pedig nem lehet hónapokig nem fizetni, így azonnal lépnünk kellett. Anyu úgy engedett vissza a saját lakásomba minket, hogy minden rezsit mi fizetünk. Rendben. Ekkor született meg a 2. babánk. Mindennapunkat elviselhetetlenné tette megint, nemhogy megkérdezte volna, hogy segíthet -e valamiben az újszülött és a 2 éves fiam mellett, hanem minden szomszédnak panaszkodott az unokája gyereksírására.
Párom hamar talált munkát, így októberben vissza is költöztünk ugyanabba az albérletbe. Na innen kezdve anyu lelki terrorja napi szintű lett.
Azóta teljesen eladósodott, a díjbeszedő nekem írogat, hogy mivel tulajdonos vagyok, rajtam fogják behajtani anyu tartozását.
Most mit csináljak?
Nyugjíja 95!!!! e ft.
Gyedem 90 eft, párom éjjel-nappal dolgozik, hogy az albérletet fenttartsuk és a két gyerekünket ellássuk.
Időnként idejön lelkizni, a 3 éves gyerekemnek magyarázza, hogy ő milyen szegény és beteg és ezért nem tud vele lenni.
Nekem ebből a mérgezésből elegem van. Mit tegyek?
Mit tennétek?
Ilyeneket mond:
"Az egyik ismerősöm már 4 éve nem ment a gyerekeihez, azok mennek minden héten hozzá unokástul és viszik neki a kaját és fizetnek neki mindent"
Énmeg idejövök (10 percre lakik, busz itt teszi le), te soha nem jössz. És soha nem vásároltok be nekem."
Örülünk, hogy bírjuk fizetni a lakást, a két gyereket nevelni, párom este 8-ra jár haza. Én meg miért buszoztassak egy 3 és egy 1 évest, amikor itt kertváros van, ő meg a panelrengetegben lakik?
Nem is érti meg.
De mindenben ilyen.
Mérgező szülő.
Ha jön, ne engedjem be?
Tegnap volt a szülinapom, mégcsak meg sem csörgetett.
Évek óta nem ünnepeljük a szülinapom, de legalább megcsörgetett volna, akkor visszahívom. De nem.
Papíron ugye a haszonélvezőnek kellene mindent fizetni.
A gázra villanyra megoldás a "kártyás" óra! Ha feltölti van villany, ha nem tölti nincs. Nem lesz többé tartozás!
Az összes többi szolgáltatást (ha van kábel TV, telefon a neveden) mondd le!
6 éves korodban halt meg apukád, hogyan kerültek a nevedre a szolgáltatások? Kiskorú nevére úgy tudom nem lehet szerződést kötni.
Minden közüzemi számla a kettőnk nevén van, a villany az enyémen.
Mondom, elhitette, hogy enyém lesz, így 10 éve, hogy tudjak bármit intézni és mert tulaj vagyok, így a nevemen van.
Azt írta a díjbeszedő emailban, hogy rajtam foganatosítják a tartozást, mert én vagyok a tulaj.
Besza...rás.
16 évesen elmenekült az anyukájáktól. Hogy a szavival éljek: "a szegénységből menekültem"
Debrecenből felköltözött Pestre, férjhezment.
Én gyerekkoromban tán 3x láttam a nagymamámat. Szóval túl gyakran nem látogattuk meg, ő sem minket.
De nem vagyunk gazdagok. Nincs kocsink, az ingóságokat mind magunkkal hoztuk, mert mindent én vettem a fizetésemből. A gyerekeket szépen neveljük, de semmi extra. Nem cigizünk, nem iszunk, nem járunk el.
Épphogy megélünk.
Soha nem akarta, hogy tanuljak, mielőbb szakmát akart nekem. Kertészetibe íratott. Gyűlöltem. Érettségi után azonnal továbbtanultam munkanélkli segély mellett nappalin-irodavezető. Ettől kiakadt, hogy ki fog neki pénzt keresni. Ez 1995-ben volt.
Utána folyamatosan dolgoztam, munka mellett tanultam, főiskola, könyvelő suli....
Mindent fizettem, nincs tartozásom, haza adtam, lakásba folyamatosan invesztáltam.
Mégis ezt kapom.
Pedig én lehetnék kiakadva, hogy saját lakás helyett bérelnünk kell, mert nem hajlandó eladni azt a hatalmas lakást, amit fenntartani sem tud.
47m2-en lakunk négyen, ő egyedül 60m2-en.
És a 80-s években ezeket a lakásokat mind kiutalták, megdolgozni sem kellett igazán érte. Töredék áron jutottak hozzá.
Mert azt is mondja, hogy szégyelljem magamat, hogy az örökségre fáj a fogam, ahelyett, hogy sajátot vennék. Mert 36 évesen már saját lakásomnak kellene szerinte lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!