Van akinek annyira jót akar az anyósa, hogy rosszakaró már nem is kell?
A nagy szeretetükkel már megfolytanak,és mióta gyerek is van hát... ŐRÜLET!!!Leültem anyóssal , hogy szeretnénk élni a saját életünket és ha jönnek pénteken ne hétfőn menjenek már haza hanem az nap /vidékiek,de akkor is!/.Meg ne hívja fel a fiát azért hogy el ne felejtsen ezt meg azt,mert nem hülye,tudja mi adolga. 16 hónapos gyerekkel nem fogok sűrűn utazni hozzájuk,mert az oda vagy a vissza utat végigüvölti,mert ugye egyhelyben kell ülnie,ott aludni meg nem fogunk,mert elmegy akkor az egész hétvége,meg amúgy is mindíg nálunk vannak akkor minek menjünk.Ő ebből azt szűrte le,hogy elakarom szakítani a fiát a családjától,meg az unokát is.Hozzáteszem a gyerek imádja őket aminek nagyon örülök,mert nekem is jó volt a viszonyom a mamimmal.
Szóval nem értik,hogy mi a mi életünket akarjuk élni,amibe ők is beletartoznak,de nem nap mint nap.Most ott tartunk,hogy fújja a magáét és már nem is kommentálom,mert nem érti... "miért fáj az neked hogy én jót akarok" ezt szajkózza. Valakinek hasonló? Jó lenne valami megoldás,mert békét akarok,de úgy látom mivel nem vágja miről beszélek ezért csak megsértődtek és nem jönnek,mert nem akarnak útban lenni.... :/
Az miért fáj neked, hogy a férjedet az anyukája minden nap felhivja? Ez igazán nem a te dolgod, nem téged hiv, hanem a fiát.
A férjed nem bánja, hogy a szülei minden hétvégén nálatok vannak? Hivás nélkül mennek? Mert akkor szerintem ezt a férjednek kellene velük megbeszélni.
Mellesleg pont ezt akarod elérni, hogy ne menjenek mindig, nem? Én is azt veszem ki a soraidból, hogy útban vannak, nem csodálkozom, hogy ők is igy értik, végülis ez a lényege.
Ha nekem mondaná a gyerekem,hogy aznap menjek haza,ha vidékről jövök,többet nem mennék hozzájuk.
Hétközben is élhetitek a saját életeteket.
ma 15:44
igen élheti, aki nyugdíjas, nincs munkája, milliárdos és nem fontosak neki a gyerek dolgai.
Első vagyok. Igen, van férjem, gyerekem is. Én minden nap beszélek anyukámmal, a férjemet ez nem zavarja. Persze nem minden hülyeség miatt hivogat, de esténként azért szoktunk beszélni.
Nem biztos, hogy anyós a hibás, ha a férjet zavarná, hogy az anyukája hivogatja, akkor kikapcsolná a telefonját, amikor "programoznak". Vagy megkérné, hogy ne hivogassa annyit, mert ez neki teher. De a jelek szerint nem mondja, csak a kérdező, aki viszont az anyósnak nem gyereke. Ha a fia mondaná, valószinűleg megértené.
Lehet, hogy a férjed elfelejtene néhány dolgot, amit nem kellene, mi nem ismerjük őt. Az én anyukám is szokott szólni, ha valami intéznivaló van, nem nagy ügy, a férjem meg végképp nem szól ebbe bele.
De ha a férjedet zavarja, igenis szóljon ő. Nem akar a saját anyjával beszélni erről? Elég tutyimutyi lehet, akkor viszont nem is csodálom, hogy az anyja állandóan figyelmezteti.
Lehet, hogy te látod jól, de megoldani csak a férjed tudná a problémát.
Az egészséges egyensúlyt kéne megtalálni. Az anyósodnak azt kellene megértenie, hogy néha szeretnétek hármasban eltölteni egy hétvégét. Amúgy én is kilennék ha anyós minden héten pénteken idejönne, és vasárnap távozna. Ha ezt így ebben a formában nem érti, akkor vedd kezedbe az irányítást, pl ha mennének, szervezz programot, menjetek el kirándulni egy hétvégére, vagy csak egy napra, és ezt mondjátok is meg előre anyósodéknak, hogy most nem értek rá a hétvégén, mert nem lesztek otthon. Aztán lehet nagycsaládos összeröffenést is tartani, ahová őket is elhívjátok, ilyen egynapos programokra gondolok, gyerekkel elmentek az erdőbe sétálni, vagy más gyerekes program, amiben a nagyszülők is aktívan részt tudnak venni. Így ha néha őket is bevonjátok, nem fogják azt hinni, hogy útban vannak, és nektek is lesz szabad hétvégétek. Egy idő után a nagyszülők is rá fognak jönni, hogy mi a helyzet, és hogy ők is túlzásba estek, valamint hogy nem velük volt a baj, hanem a rossz időbeosztással.
Egy családban fontos az együtt töltött idő, és normális ha van igényetek hármasban is lenni. Hétközben meló van, hétvégén meg vendégjárás. Nem irigyellek. De meg lehet ezt oldani szerintem, ha más probléma nincs köztetek. :)
A telefonálásról meg valszeg nem fog leszokni, ezért kár szólni, ilyen és kész. El kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!