Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar sok nő ennyire...

Miért akar sok nő ennyire fiatalon gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy 21-22 évesek már azon gondolkoznak, hogy gyereket szüljenek minél hamarabb. Én most vagyok 26, de még meg se fordul a fejembe, hogy bevállaljak egy babát és a környezetemben se téma a hasonló korúaknál. Ilyenkor még inkább a karrierre és a párkapcsolat kiépítésére koncentrálnak a legtöbben, hangsúlyozom a környezetemben. Nem provokálni akarok, csak kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy miért adja fel sok lány ilyen fiatalon a "szabadságát" és vajon mi befolyásolja ezt: a környezet, a neveltetés, az iskolázottság stb.

2012. ápr. 20. 11:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
74%
Mert mindenkinek más a célja és más jelenti a szabadságot. Amúgy házasságban és gyerek mellett is szabad az ember :) Én a környezetemben azt látom, hogy 35év és afelett szülnek, én viszonylag korán kezdtem (28évesen szültem). Egyszerű oka van. Hamar megtaláltam a férjem :) Már elértem, amit el szerettem volna és 2gyermeket szeretnénk. Én (mikor "nagyok" lesznek a gyerekeim) még mindig "fiatal" leszek és folytathatom ott, ahol abbahagytam. Szerintem ez a nőkbe bele van kódolva, hogy gyereket szeretnének, csak minden nőnek más az értékrendje, így módosulhat a sorrendiség. (gyerek-munka-karrier szempontból)
2012. ápr. 20. 12:26
 12/32 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó, azért ne általánosítsál már nagyon megkérlek. 21 éves vagyok, egyetemre járok a babám mellet és képzeld, apa nélkül, egyedül nevelem. Nem akartam én egyáltalán magamhoz láncolni. A pénzt sem követelem, nem fogok olyan után futni, aki még csak annyit sem kérdezett miután megszületett a fia, hogy na mi van? Éltek? Pedig bármikor megkereshetne, ha akarna.

Szóval, lehet, hogy téged elhagyott anyukád, de légyszíves ne vegyél minden fiatal édesanyát vele egy kalap alá.

2012. ápr. 20. 12:27
 13/32 anonim ***** válasza:
50%
Már ne utolsó azóta, elnézést.
2012. ápr. 20. 12:27
 14/32 anonim ***** válasza:
34%
Nekem 3 gyerekem van 30 ves vagyok a legnagyobb 11 éves. Nem hinném hogy korai volt ez a nagy átlag.
2012. ápr. 20. 12:28
 15/32 anonim ***** válasza:
52%
Nekem sok ismerősöm azért vállalt 23-25 évesen gyereket, mert végzett a sulival, leérettségizett, elvégeztek még valami okj-s szakmát, vagy fősulit és volt aki 1,5 évig nem talált munkát (max ilyen beugrós, pár hónapos komolytalan, nem bejelentett melók voltak) és akkor úgy gondolták, hogy jöjjön inkább most a gyerek.
2012. ápr. 20. 12:31
 16/32 anonim ***** válasza:
60%
Miért kellett ennyire lepontozni a válaszaimat??? Mi olyan borzasztót írtam? Válaszolna erre valaki?? :D
2012. ápr. 20. 12:37
 17/32 anonim ***** válasza:
56%
Mert sok fiatal nőnek a gyerekvállaláson kívül nincsen más életcélja, nem akar szakmailag fejlődni, kielégíti a gyerek nevelése ellátása. Sajnos ez azzal is jár, hogy így nem tud teljesen kifejlődni a személyisége és nem bontakoztatja ki a képességeit, ami benne rejlik.
2012. ápr. 20. 12:40
 18/32 anonim ***** válasza:
60%

Hát én nem látom ezt, amiről írsz. Az egy dolog, hogy valaki 22 évesen kijelenti, hogy pár éven belül babát akar, de általában nem sikerül. Mert nincsenek olyan körülmények. Én is ezt mondtam 20 évesen, hogy már 24-25 évesen anya szeretnék lenni. Hát csak közben rájöttem, az nem úgy megy, legalábbis ha nem nyomorba akar az ember szülni...

Az én ismerőseimnél, ahol baba van huszonévesen, általában mind becsúszott baba. Tényleg ritka az, ahol házasságba születik, megtervezetten. Inkább mindenki már 30-on fölül vállal, mert addigra tartanak ott anyagilag.

Egyébként szerintem szomorú dolog, hogy itt vagyok én 23 évesen és bőgnöm kell, ha arra gondolok, hogy mikor lehet saját babám... :( Most is megkönnyezem, mert olyan szarok a körülmények, hogy szinte kizárt, hogy 10 éven belül összejöjjön. Hiába van párom, fél az elköteleződéstől, de anyagilag sem állunk úgy, mert albérletbe hogyan vállaljunk? És a szüleim is azt sulykolják, hogy még eszünkbe se jusson...

2012. ápr. 20. 13:13
 19/32 anonim ***** válasza:
74%
20 éves vagyok, és nagyon szeretnék már kisbabát, csak sajnos racionálisan magamnak nehezítem meg az életet, ha a diploma előtt szülök, ami csak 25 évesen lesz (orvosis vagyok). Stabil párkapcsolatom van (szintén medikus), két év múlva esküvő, szívünk szerint már akkor próbálkoznánk, csak sajnos nem szabad. Imádom a gyerekeket (ezért is leszek gyermekorvos :) ), van 3 öcsém, a legkisebb most 1 éves, pontosan tudom mivel jár egy kisbaba/kisgyerek, lelkileg tökéletesen érett lennék rá, a leendő apuka úgyszintén, csak sajnos azok a fránya körülmények. Nem igaz, hogy a gyerek mellett az ember lánya elveszti a szabadságát, csak kicsit gondosabban kell megszervezni az életet. Munkahelytől nem félek, bármekkora is a kicsi, olyan hiány van az egészségügyben, hogy tárt karokkal várnak gyakorlatilag bárhol, plusz már most elkezdtem bedolgozni magam kórházba, így gyakorlatilag több tapasztalatom van, mint egy átlag diplomás rezidensnek. Ami még motivál a fiatalon gyermekvállalásban: végignéztem édesanyám terhességeit, az öcséimet 40 körül szülte, és borzalmasan viselte (koraszülés, terhescukor stb.), míg velem semmi baja nem volt 25 évesen. A nők szervezete nem a 30-on felüli gyermekvállalásra lett kitalálva, sokkal ideálisabb 20-30 között szülni. Summasummarum, valaki érett az anyaságra fiatalon is, nem csak felelőtlen időtöltés.
2012. ápr. 20. 13:31
 20/32 anonim ***** válasza:
68%

Én csak azt ítélem el, ha nincs semmilyen háttér. Nincs munkám, nem baj, szülök egy gyereket majd a szüleim/párom szülei eltartják. Bekamuzom, hogy milyen szegények vagyunk, egyedül nevelem és még segélyt is kapok.

Aztán jön ide kérdezni, hogy "csak gyest, meg csalási, meg segélyt, meg lakhatási támogatást kapok, lehet még igényelni valamit?"Ez a gondolkodás számomra undorító.

2012. ápr. 20. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!