Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők vs. Mi? Ki fog nyerni?

Szülők vs. Mi? Ki fog nyerni?

Figyelt kérdés

A szüleim és a barátom szülei ellenzik a kapcsolatot (nem egy a vallásunk), de mi nagyon szeretjük egymást és össze akarunk házasodni. Ha megteszem szüleim kitagadnak és párom is hasonlóan fog járni, de nagyon szeretjük őket. A szülök mindkettőnknek beszerveztek egy másik-szerintük megfelelő- párt és azt akarják, hogy az ő általuk választotthoz házasodjunk össze (tehát nekem választottak egy pasit a páromnak pedig a szülei egy lányt). Ez a tény igen feszültté tette a kapcsolatunkat és nem tudjuk mit tegyünk, csak azt, hogy nagyon szeretjük egymást.

22/L és 2 éves a kapcsolat

köszönöm

2012. ápr. 18. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Rómeó és Júlia, a 21. században? :-S

Ez az a pont ahol sz.rnék a családomra, pedig én aztán nagyon családcentrikus vagyok. Ha a páromat bántanák minden zsinort elvágnék. A párkapcsolatom szent.

Ha biztosak vagytok a kapcsolatotokba, hajrá, ha köztetek nem szül ellentétet a vallás rendben van.

Mi is más vallásúak vagyunk, az ő családja is boldogabb lenne ha olyan vallású lennék, de alapvetően elfgoadnak és szeretnek.

2012. ápr. 18. 20:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez valami időutazás?

El kell dönteni hogy ki nélkül nem tudsz élni.

Ki a fontosabb a párod vagy a szüleid.

De az látszik hogy anyádéknak NEM fontos a boldogságod.

2012. ápr. 18. 20:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit feldühített a szitu, mármint, hogy ilyenek a szülők. Ilyenkor van az, hogy a vallás megbolondítja az embereket.

Egy szülőnek nem azt kellene szem előtt tartani, hogy a gyerekét boldognak lássa? A vallásoknak nem a szeretetről kellene, hogy szóljanak? Jézus Mária!!!!De hülye emberek vannak! Vallás miatt!

Én tudod mit mondanék a szülőknek a helyetekben? Menjetek ti hozzá a kiválasztottakhoz, s éljétek le vele ti az életeteket a vallásaitokkal együtt!

2012. ápr. 18. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
kamu
2012. ápr. 18. 20:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ideje lenne mindketten függetlenekké válnotok a szüleitektől, mind anyagilag (különköltözés, önálló egzisztencia) mind lelkileg. Ha nem függtök tőlük akkor nem tudnak mivel megfogni titeket ha nem azt tennétek amit ők akarnak.

Elképzelhető (sőt valószínű) hogy érzelmileg is próbálnak majd zsarolni titeket, lelkiismeret-furdalást kelteni bennetek - "hát ezt érdemeljük mindazok után amiket tettünk érted?". Igazság szerint igen, ezt érdemlik mivel ők a gyerekeikben csak tulajdontárgyakat látnak amiknek azon a fogason kell lógniuk ahol ők akarják hogy lógjanak. Semmi tiszteletet nem mutatnak irántatok, nem érdekli őket hogy ti mit szeretnétek, mi tenne titeket boldoggá. Ezt tartsátok észben amikor majd elkezdik az érzelmi zsarolást!

2012. ápr. 18. 20:55
 6/10 anonim ***** válasza:

# 5/5 Időpont ma 20:55

Nagyon egyetértek Veled!

Sajnos mennyi ilyen szülő van, aki érzelmileg zsarolja a gyerekét, mert nem akarja, hogy elköltözzön, önálló legyen.

Mire jó ez, ha ennyire megszabják a felnőtt gyerekük életét, s tönkreteszik?

2012. ápr. 18. 21:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyetlenegy dologgal foglalkozzatok: a boldogságotokkal! Ha szeretitek egymást, akkor nem szabad, hogy érdekeljen a szülők kitagadással való fenyegetése. Felnőtt emberek vagytok, nem 14 éves tinik, vállaljátok a konfrontációt, ha kell!

Tartsatok ki egymás mellett, és előbb-utóbb megbékélnek a szüleitek, ha látják a boldogságotokat!

Amit most csinálnak Veletek, az érzelmi zsarolás...

Ne hagyjátok Magatokat, költözzetek össze, aztán házasodjatok meg.

27/L

2012. ápr. 18. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért mielőtt hallgatnál a sok okosra és ész nélkül felégetnél magad mögött minden hidat, gondolt át kicsit a dolgokat. Egy szóval nem mondom, hogy hallgatnod kellene a szüleidre, de nem is kell rögtön ellenük fordulni.

Aztán ha később (ne így legyen) valami gond lesz, nem tudsz majd hová visszavonulni.

Egyébként itt senki nem nyer. A szülők elveszíthetik a gyereküket, Te pedig a családodat.

2012. ápr. 18. 21:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Igen nehéz döntésről van szó mindkét részről, a páromnak azért könnyebb, mivel ő már külön él a családjától, saját keresete van, nekem még nem sikerült teljesen függetlenné válnom tőlük az egyetem miatt.
2012. ápr. 18. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Én várnék az egyetem elvégzéséig először is. Ha a párod kitart melletted, akkor ok, legyen házasság a szülők ellenére. 22 évesen, 2 éves kapcsolat után nem kellene még egyáltalán házasodni. Elhiszem, hogy most nagyon szeretitek egymást, de ennyi idősen még kicsit élni kellene, nem házasodni.

Egyébként nekem is volt ismerősöm, akinek a szülei kinéztek egy fiút, gyerekkora óta mondogatták, hogy hozzá fog menni, és lám, hozzá is ment van két kislányuk. Hogy a házasság milyen, arról fogalmam sincs, szerintem borzasztó lehet így házasodni. Viszont a csak kiélte magát fősuli alatt legalább.

Szóval: én várnék, talán a szülők is megenyhülnek, ha látják, hogy kitartotok egymás mellett.

2012. ápr. 19. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!