Vannak ötleteitek hogyan lehet az anyós képbekerülését leminimalizáltatni? Mi az ami tuti kiverné a biztosítékot. Ilyesmi? Azok írjanak leginkább akik szintén felveszik a kesztyűt. Tényleg ötletekre van szükségem.
Akkor én most elmondok neked valamit (tőlem kérdezted ugyanis): az én anyósom sem segít nekünk. Apósom egy here, otthon döglik munka után, a két kezét nem emeli fel ha ott vagyunk, a fiammal sem játszik, csak akkor, ha a fiam kartávolságba kerül és akkor megsimogatja a buksiját. Magyarán, a szomszéd néni többet foglalkozik a családunkkal. Ha a férjemnek szabadnapja van és én programot csinálok, ő nem a saját, hanem az ÉN családomhoz megy át a kicsivel és csinálnak programot.
DE: ennek ellenére nyüstölni szoktam minden egyes héten, hogy hívja fel az anyját, mert nem tartom helyénvalónak egy család egyre inkább szétszakadását. A családi minta nekem az, hogy én NAPONTA beszélek anyukámmal. Majdnem minden nap találkozunk, sokkal többet törődnek a férjemmel és törődtek mindig (9 éve vagyunk együtt, három éve házasok, másfél éves a kicsink), mint a saját szülei. Mégis tudom, hogy a család fontosabb havi egy-két "szia hogy vagy?" - nál.
Akkor is, ha anyós nem segít. Attól még az anyja marad, ha nem is mintaanya. Szóval nálunk még durvább a szitu, mint nálatok, én mégis mondom a férjemnek minden héten, hogy beszéljen az anyjával, mert én is édesanya vagyok, átértékelődtek a dolgok.
Jó, nézz engem mint anyát!
Először is: a lányom párja ideköltözhet hozzánk, de a fizetéséből be kellene szállnia a költségekbe. Ez jó azért is, hogy érezze van felelősségtudat is a világon és nem habzsi-dőzsi az élet, másrészt egy-egy összezördülés hevében én sem mondhatnám azt hogy ÉN tartalak el.
Másodszor: törekednék arra hogy jó "nászasszonyi" kapcsolatot ápoljak a leendő vőm szüleivel.
Harmadszor: ha fordított helyzet lenne és a lányom kerülne el itthonról ( amibe kis híján beleszakadna a szívem), és nem hívhatnám amikor épp csak akarom, csak hogy tudjam mi van vele és nem láthatnám akkor amikor szeretném abba belehalnék.
Ha a parodat szereted, jot akarsz neki, tehat szandekosan nem koptatod le az anyjat. Akarmilyen nehez eset is.
Nalunk anyam anyja alkesz volt, intezetbe adta gyerekkent, anyam rosszul volt a gondolatatol is, hogy tartsa vele a kapcsolatot, apam megis mindig buzditotta, mert akarmilyen is, csak az edesanyja.
Én onnan gondolom hogy a helyzet nálatok nem rossz, hogy te leírtál két-három apró dolgot, és utána odaírtad: "ennyi kb."
Tehát olyan bődületesen szar nem lehet a helyzet, mert akkor egyből leírtad volna a borzasztó dolgokat is, de amiket te leírtál a nőről, azok nem olyan katasztrófák, a legtöbb fiús anyára igazak :)
De dolgozik, csak a fizetése elmegy olyan dologra, aminek az anyjának van egyedül belőle haszna.
Úgy állapodtunk meg a párommal h havi 10 ezret ad, ami szerintem elég jelképes összeg, de van hogy nem marad, mert azt fizeti amihez nem jut hozzá, de muszáj hogy fizesse mert különben elveszíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!