Mit csináljak ezzel az egésszel?
Az utolsó megjegyzés után nem egészen értem a történetet. Van egy 6 éves lányod, akit egyedül nevelsz, és mellette van egy 3 éves fiad is? Az ő apukája ki, és hol van?
Igaz ezek lényegtelen dolgok.
Én semmiképpen nem tiltanám el a lányomat az apjától, mert csak az ellenkező reakciót éred el vele. Megpróbálnám szabályozni a láthatást, rendszeres időközönként.
Elöször is le a kalappal elotted.
Másodszor meg megbocsátani tudni kell. Te utálhatod, de ha a gyerekkel jól bánik, akkor hagyd, hogy legyen apja a gyerknek. Annyi, hogy ülj le és beszéld meg vele, hogy ne rontsa el, ezzel az ajándékáradattal, nem ettöl lesz jó apa.
Szerintem korai még erről beszélni vele. Vagyis mondom inkább úgy, hogy nem éppen a legideálisabb időpont, hiszen abban a hitben volt, hogy apa szimplán csak külföldön dolgozik. Most fura lenne elmondani neki olyan dolgokat, amiket valószínűleg még meg sem értene. Én úgy gondolom, hogy nem tehetsz mást, mint hogy leülsz apukával beszélgetni, hogy még is mik a tervei és ahogy előttem már mondták korlátozod a láthatást, amíg lehet. Ne legyen minden délután az, hogy hazaér a lányod és rohanna az apjához. Ő is hozzászokna, hogy hétvégente egy nap apával, vagy ahogy te jónak látod és amit apa vállalni tud és ennyi. Így lenne egy rendszer és talán te is kevesebbszer hallanád, hogy "apa az isten".
Kemény feladat ezt neked lenyelni, de tényleg jobb, ha van annak a kislánynak apja, még ha csak félig-meddig is. Próbáld összeszorítani a fogaidat, aztán ha apa tényleg jó apa lesz, akkor próbálj megbocsátani és elfogadni őt apaként, aki látni szeretné a gyerekét. Később pedig elmesélheted a lányodnak, hogy elhagyott titeket. Ilyenkor már nincs igazán ellene hangolás, mert kialakult felé a kötődés. Ha nem hatja meg, hogy 6 évig nem volt mellettetek, akkor minden zökkenőmentesen fog haladni még is tudja mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!