Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem öket? Szégyenl...

Hogyan kezeljem öket? Szégyenlem, de kihozzák belölem az állatot szüleim.

Figyelt kérdés

Elöször is ki kell jelentsm, nagyon szeretem öket és nagyon odaadó szülök voltak mindig.

De... teljesen idegbeteggé tudnak változtatni percek alatt.

Vettek egy kenyérsütö gépet és megkért anyu, nézzek hozzá recepteket. Kérdeztem töle telefonon, hogy van e hozzá méröpohár, mert nekem úgy vannak megadva a mennyiségek. Ö meg csak mondta, hogy nézzek valami kalácsot, mert abba csak fehérkenyér van. Mondtam, hogy anyu, de figyelj rám, csak akkor tudok, ha ugyanolyan a méröpoharad. Van hozzá? Ö meg mondta tovább, hogy a receptfüzetben nincs édes recept. Mondtam, hogy légyszives, a kérdésemre válaszolj már. Erre elhallgatott 2másodpercre, majd újra kezdte, hogy valami mazsolásat..... káromkodtam,majd idegesen rácsaptam a telefont. Felhívtam apumat. Neki is feltettem lassan, tagolva a kérdést és megindokoltam, hogy míért fontos. Erre ö is elkezdte felsorolni, hogy mik vannak a receptkönyvükben. teljes kiörlésü, magvas...

Komolyan kivagyok. És ez a reagálás általában véve igaz a beszélgetésekre. Emiatt sokszor bunkó vagyok velük.

Van még akinek ilyen fárasztó családja van? Hogyan kezelitek?

2012. ápr. 17. 19:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
15%

Kedves kérdező!

Sztem te vagy idegbeteg, és hogy ha a szüleid hasonlóképpen neveltek volna fel, ma nem mérő-poharaznál. Amúgy nem lehetsz egy nagy ász, hogy ilyent írsz...Ha a gyereked fog valamit tőled megkérdezni, őneki is csak a mé-rő-po-ha-rat fogod, tagoltan mondogatni?

2012. ápr. 17. 22:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Lásssátok be, hogy a szülő is ember. Nem kell ennyire türelmetlennek lenni velük. Ráadásul a mai szülők nagyon rossz korban voltak gyerekek, és ez bizony meglátszik rajtuk. Sokszor idegesek és türelmetlenek. Nem lehet csodálkozni. Meg az is a baj velük, hogy gyakran nem tudnak a mai világba beilleszkedni, nem értik a mostani életet. Nagyon hirtelen ment a fejlődés mostanában. Tudom, gyereknek lenni se könnyű, de azt mondom mégis: Legyetek részvétteljesek. Úgy értem, szánjátok meg őket. Nem tehetnek róla. És ugyanakkor még a szülői tekintélyüket is védeni próbálják valahogy. Szóval legyetek jóindulattal, türelemmel, és ha kicsit kiborulnak nézzétek el nekik.
2012. ápr. 17. 23:10
 13/14 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy nem sikerült értelmezned a kérdés tartalmát. Ez csak egy példa volt. A másik pedig, hogy megnézném te mondjuk hogyan reagálnál, ha pl elvinnéd a kocsidat valami telepre, hogy leadd, a fószer meg nem hagyna szóhoz jutni, csak fél órán keresztül hajtaná, hogy csak ezt kell kicserélni, meg azt, az x alkatrész kicsit drágább lesz, mert külföldről kell rendelni, de meglesz, és részletezné, hogy fényezés előtt hogyan fogják lealapozni...

Ha ezek után sem érted, hát ... :D

2012. ápr. 18. 08:20
 14/14 lizzi77 ***** válasza:
Az a módszerem, hogyha nagyon eltekeredünk a témától, hogy kedvesen azt mondom: Édes, a lényeget, mert dolgom van...akkor látom, hogy megakad egy pillanatra, de aztán csak elkezdi a lényegi részét is mondani.Lehet, hogy az első pár alkalommal megsértődik, aztán megszokja.Nekem is azt szokta betenni a kaput, amikor elkezd vadidegen emberekről beszélni, hogy: tudod, a mama házában laktak a negyediken, a Mari néni unokája...blablabla....na, akkor sürgősen le szoktam állítani, hogy úgyse tudom, ki az...
2012. ápr. 18. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!