Hogy kezeljem őt? Igaza van? Miért viselkedik így?
A minap beszéltük a nővéremmel (21) kinek mi a rossz tulajdonsága.
Szerinte én okos vagyok, értek a tanuláshoz, az "önmarketinghez" jól elő tudom adni magam például egy állás interjún, de nem értek a "valódi élethez", azaz a durva, számító emberekkel nem tudnék elbeszélgetni...
Ő bezzeg rendkívül jól megállja a helyét az életben.
Harmadik éve fut egy fiú után, aki maximum egyszer-egyszer kihasználja - ő azonban holtomiglan-holtodiglan szerelmet lát benne. Semmilyen tudása nincsen, a munkáról pedig hallani sem akar - ha szóba kerül öngyilkossággal jön fenyegetőzni... a szüleinkből él, de ez egy cseppet sem érdekli.
De ő saját bevallása szerint rendkívül rafinált a "valódi élethez" mert volt/van néhány maffiózó szerű igen pénzes ismerőse...
Hatalmas szája van és már abszolút fogalmam sincs hogy kezeljem, főleg ezeket a semmire való kétkedéseit. Ha azzal jövök, hogy ha olyan nagyon nagy cimbijei akkor ugyan miért nem segítettek neki munkát találni ezek a nagyon gazdag ismerősök, rögtön megsértődik és neki áll feljebb.
Azt hiszem ő az a fajta, aki rettentően okosnak hiszi magát, miközben eszébe sem jut, hogy teljesen rosszul látja a dolgokat. Az ilyen sosem fogja belátni a hibáit mert nem alkalmas rá.
Ezzel az életszemlélettel nem sok jó vár rá ilyen társaságban.
Egyébként szép, hogy okosnak tart meg jó véleménye is van rólad szóval nem lehettek annyira rosszban. Szerintem hagyd rá, és kerüld ezeket a témákat.
Majd az idő megmutatja neki, kinek van igaza, kinek van érzéke az élethez, amikor te a munkádból elindítod az életed egy normális ember oldalán, amíg ő a semmiben fog egyre nehezebben leledzeni ilyen alvilági figurák mellett. Hagyd rá és inkább mutasd meg neki ki jut előbbre.
Neki az a rossz tulajdonsága,hogy lusta,továbbá befolyásolható,és instabil,Te pedig bár szerinte okos és szép vagy,viszont naiv az élethez,és nem túl jó a kapcsolatépítésben.Nos,Neki ez a véleménye.Ha alaposan végiggondolod magadban,lehet,hogy igaza van abban,ami Téged illet.Persze a saját hibáját valószínű soha nem fogja belátni,de ettől még részben lehet igaza.Részben meg valószínűleg Neked.
Nem hiszem,hogy mindezt rosszindulatból mondta amúgy,csak túl nagyszájú és nyers,és persze irigy is kicsit.Egyszerűen hallgasd meg,amit mondd,raktároz el,mit mondott,gondold át,hasznos volt-e számodra,vagy simán csak bántani akart irigységből,utána pedig ne foglalkozz ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!