Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet átvészelni egy...

Hogyan lehet átvészelni egy ilyen helyzetet? Mit tegyek? Költözzek, vagy maradjak?

Figyelt kérdés

A párommal van egy gyönyörű babánk. Együtt lakunk anyóssal. Eddig abban a tudatban voltam, hogy ő felajánlotta nekem, hogy költözzek hozzájuk, amikor megszületik a gyerek. (Azért voltam ebben a tudatban, mert tényleg így volt, nekem is, a páromnak is felajánlotta, hogy ő kiköltözik a szobájából egy különállóba, mi meg megkapjuk a többi szobát.)

Nem jövünk ki igazán, de próbáltam elviselni a helyzetet, mondván, hogy ő lakott itt, őhozzá kell igazodni abban, ami olyan dolog....

Most viszont kiborult az a bizonyos bili, csúnyán összevesztünk, és belőlem kijött a közel egy évi sérelem, amit ellenem vélten, vagy valósan elkövetett. (Semmi nem volt jó úgy, ahogy én csináltam, mindenben ki akart oktatni, meg akarta mondani, mikor mit KELL csinálnia a babámnak, mivel és mikor etessem, mit hová tegyek, vagy ne tegyek, ha valami segítséget felajánlottam, az nem kellett, ha volt valami ötletem nem volt jó, aztán egy hét múlva előadta a fiának, mint a saját brilliáns ötletét, stb.)

A veszekedés közben közölte velem, hogy senki nem kért meg, hogy költözzek ide, én jelentettem ki, hogy jövök és ő még meg is volt rökönyödve ezen. Megjegyzem soha nem jöttem volna, ha nem ajánlja fel, az én szüleimnél is lakhattunk volna, de nem akartunk sértődést, ezért átmenetileg, amíg nem találunk lakást, ezt az ajánlatot fogadtuk el.

A veszekedés után fogtam magam, összepakoltam, hogy megyek innen, de a baba, és a párom miatt itt kell még maradni egy ideig. A szüleimhez hárman már nem tudunk menni, az a lehetőség már elszaladt. Ketten a babával lehetne, de a páromat nem akarom itthagyni ez miatt. Viszont a költözés még beletelhet akár fél évbe is. Addig viszont az idegeim lehet hogy felmondják a szolgálatot, bármennyire is nyugodt szeretnék lenni a pici baba miatt.

2009. jún. 19. 22:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Egyértelműen a párodnak kell, hogy helyre rakja az anyóst, persze finoman. Ha nem sikerül úgy, akkor szólj neki, hogy kicsit erélyesebben, vagy költöztök. Szerintem, ha a párod nem akar különköltözni tőletek, egy ilyen hülyeség miatt, úgy helyre teremti az anyóst hogy csak nyekken.
2009. jún. 19. 23:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Akarunk költözni, de együtt. Csak még nincs meg a megfelelő árú, és kinézetű lakás. Aztán meg még a hitelt is el kell intézni, ha az megvan. Különben már közöltük vele, hogy menni akarunk. Azóta még dúrvább a helyzet.
2009. jún. 19. 23:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Bocs: durvább
2009. jún. 19. 23:11
 4/13 anonim ***** válasza:
most erre nemtudunk okosat irni .persze hogy azlenne a jó ha elköltöznétek minél hamarabb de ha nem tudtok...Nem irigyellek az bisztos!-Bisztosan kilehetsz. Más tényleg nincs csak hogy türnöd kell mert nincs hová menned. azért ne hagyd magad.
2009. jún. 19. 23:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az anyuka mit csinál azon kívül, hogy ez az ő lakása, mivel foglalkozik, mennyire voltak problémák az összeköltözés előtt, nem lehet, hogy valami más miatt ideges, és ti kényszerültetek a villámhárító szerepbe? (ez nagyon sok esetben előfordul, szülő-gyerek között épp úgy, ahogy most köztetek) Ha esetleg kiderül, hogy nem konkrétan ti vagytok a baj, csak valahogy hülyén jött ki, és halmozódott a dolog, akkor próbáljátok azt a valamit megoldani együtt, és mindenképp tisztázni kell a helyzetet, akármi is van, mert ha költöztök is, anélkül, hogy a tüskét nem távolítjátok el vagy nem enyhítitek a sebet, az csak mélyülni fog, elmérgesedik, és ezt nem szabad hagyni, főleg a gyerek miatt nem.
2009. jún. 20. 00:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet mégis költözni valahogy? Az ilyen helyzetre rámehet a házasság. Anyuka meg nem látja a pipától, hogy nem kellene a fiából elvált embert csinálnia.

Párod sokat tehet a helyzet normalizálásáért. Ő most villámhárító szerepbe kényszerül, ami irtó rossz lehet. Mindenekelőtt melletted kell álljon. Anyuka valszeg nem tudja elviselni, hogy te meg ő jobban összetartoztok, mint ő a fiával.

2009. jún. 20. 00:30
 7/13 anonim ***** válasza:
Próbálj türelmesebb lenni. A helyzet nehéz, neked is fel kell vállalni valamit belőle. Az anyós gyébként is együtt jár a házassággal, hát még ha oda költözöl. Megértem, hogy szeretnél önálló lenni, de elérheted kedvességgel, szeretettel is. A te gyereked is felnő, és esetleg anyós leszel. Jobb, ha jó példát mutatsz ez ügyben. A gyerekednek meg fontos egy szerető nagymama. Biztos neked is számított a nagymama jelenléte a családban. Érdemes gondolkozni ezeken.
2009. jún. 20. 00:43
 8/13 A kérdező kommentje:
Anyós nyugdíjas, egyedül van otthon, ha el akarná kerülni, hogy teljesen magára maradjon, akkor szerintem nem így kellene viselkednie.
2009. jún. 20. 06:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy odaköltözés előtt mézes-mázos volt. Az én szememben talán még túl kedveskedő is. Mindig felajánlotta, hogy én válasszak, döntsek, stb. Miután odaköltöztem épp az ellenkezője lett. Ő akarta átvenni az irányítást. Persze nem azonnal, hanem eltelt 1-2 hét, mire kimutatta a foga fehérjét.
2009. jún. 20. 09:25
 10/13 anonim ***** válasza:
És az egészsége rendben van a mamának? Párodnak van testvére? Ha igen, akkor hogy viszonyul a mamához? Ha nincs, akkor ez a tipikus 1 gyerekes szülő esete. Nincs lehetetlen, mindent meg lehet oldani, csak meg kell találni a megfelelő kulcsot. Ne maradjatok haragban, mert nem éri meg.
2009. jún. 20. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!