Nem merek szüleim előtt angolul beszélni . (? )
16 éves lány vagyok, van angol nyelvvizsgám és tényleg nagyon jó vagyok angolból. Viszont ha véletlenül arra került a sor, mindig félek szüleim előtt angolul beszélni. Nem tudom miért, mert ők nem tudnak, én meg még jó is vagyok belőle (persze a saját középfokú szintemen csak), tehát nem azért van, mert félek, hogy beégek előttük.
Na, ez eddig nem is nagyon jelentett gondot, de nemsokára érkezik egy cserediák, aki itt fog lakni 1 hétig és angolul fogunk nagyrészt beszélgetni. Ez ugye nem csak négyszemközt lesz, hanem nyilván a szüleim előtt is, de nem tudom mi lesz, tényleg feszengek, ha csak belegondolok, hogy előttük kell majd beszélnem:S
Mit tegyek ez ellen? Tényleg nagyon zavaró lesz. Előre is köszi:D
(ja, azt próbáltam, h amikor tanulok vmit angolra, akkor amikor bejön anyukám, akkor elkezdem neki mondani, mert gondoltam, hogy biztos csak meg kell szoknom. de ettől sem lett jobb)
Egyébként órán, barátok, osztálytársak, tanárok előtt nincs semmi ilyen problémám, beszélek bőven angolul és magyarul is ha arról van szó:D És a szüleimmel is nagyon jó a viszonyom, nem vagyok egyébként szégyenlős/félős előttük más tekintetben.
Ez azért lehet, mert ők nem tudnak angolul, te ok nélkül szégyelled a tudásodat, vagy őket.
Beszélj csak nyugidtan, és ne foglalkozz azzaal, hogy ők nem tudnak angolul. Attól még emberek. :)
"Jó Neked,hogy csak az angolnál vannak ilyen problémáid"
De csak mert angolul tudok:D Illetve németül minimálisan gagyogok:D
Nem lehet, hogy éppen az a baj, hogy ők nem értik?
Írod, hogy jó a viszonyotok. Ebből gondolom, hogy esetleg tudat alatt az zavar, hogy ők nem értik, amit beszélsz. Nehogy az legyen, hogy róluk beszélsz vagy mondasz valamit, amit ők nem kell, hogy megértsenek?
Próbáld meg úgy, hogy amit elmondasz angolul, azt rögtön fordítsd is, mindenféle színészkedés nélkül, teljesen őszinte és természetes arckifejezéssel. Ha jön a cserediák, vedd fel a tolmács szerepét. Ez talán segíthet majd. Szerintem egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!