Megyek Párizsba, a franciák mennyire hajlandóak angolul beszélni?
Azt hallottam a Francia ember nagyon nacionmalista, és nem hajlandó angolul megszólalni.
Jó, Párizsba a látványosságoknál biztos beszélnek angolt, de ha nem tudok egy szót sem franciául, az baj?
Nekem párizsban kizárólag az ötcsillagos szállodában szólaltak meg angolul. Még a látványosságokkal dolgozó franciák sem voltak hajlandóak. síelésnél a szintén ez volt. (annyit nem hajlandóak segíteni, hogy mutogassanak pl, kizárólag a francia). Síelni 4 évig jártam oda rendszeresen, max 2-3 emberrel találkoztam az évek alatt aki hajlandó volt megszólalni angolul.
Csupa negatív tapasztalat beszélek még németül és oroszul, mondanom sem kell, hogy azzal sem mentem semmire.
Többet én nem megyek vissza, mert megelégeltem. Neked hátha nagyobb sikered lesz. Jó nyaralást.
Bár én nem Párizsban, hanem Strasbourg-ban jártam, de maximálisan segítőkész volt az a két fiatal francia nő, akit csak úgy leszólítottam az utcán angolul.
Útbaigazítást kértem, erre nemcsak elmagyarázták, hova kell menni, hanem el is kísértek egy 10 percre arréb lévő épülethez, ahova mennem kellett hivatalos ügyet intézni, és még ott az ablaknál is segítettek fordítani az ügyintézőnek, és még vagy 10 percig velem maradtak csak úgy, csodálkoztam is, nem is tudom találkoztam még ilyen fokú segítőkészséggel azóta sem, na meg azelőtt sem.
Mindig hálával gondolok vissza rájuk.
Egy fehér és egy néger nő volt.
Nekem a földrajz tanárom mondta, hogy ő volt már párszor Franciaországban, és az emberek tényleg nem hajlandóak angolul beszélni. Hozzászólnak valakihez angolul, azok meg úgy csinálnak mint aki nem érti vagy mint aki nem is hallja hogy hozzá beszélnek és megy tovább.
Azt is mondta, hogy viszont ha valaki megszólal valamit franciául, hogy Bonjour vagy S'il vous plait vagy valami, és látják rajtunk a szándékot, hogy legalább próbálkozunk, akkor már segítőkészebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!