Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én gondolom úgy hogy a...

Csak én gondolom úgy hogy a huszas éveinken túl már nem kéne lehúzni a szüleinket?

Figyelt kérdés

Lediplomáztam és most nincs munkám úgy hogy a szüleimmel élek végül is. Idáig volt egy ideiglenes munkahelyem, úgy hogy a szükségleteimet tudtam is fedezni, mostanában viszont nincs, és a tartalékaim is kezdenek kimerülni. Múltkor kaptam a szüleimtől pár ezer forintot, de azt is olyan cikinek éreztem, pedig szívesen adták mert tudják hogy nincs melóm...

A barátnőm viszont ennek az ellenkezője. Sose dolgozott, a gyakorlata is csak formailag van meg, egy percet sem töltött bent ott sem. Fogalma sincs hogy hogyan kell megdolgozni a pénzért. A szülei nem keresnek valami jól viszont mégis őket pumpolja pénzért és nagyon meg tud sértődni ha nem kap. De általában megkapja amit akar. Azt hozzá kell tenni, hogy az utóbbi években ennek köszönhetően hogy mindenre megkapja a pénzt pláza mániás lett és nem tudom a természetbe, sehova se elhívni, mert ott nem tudunk pénzt költeni. Mindig felsoroltatja velem hogy miket vennék legszívesebben ha lenne pénzem és egyre rosszabbul esik már.

Én csinálok valamit rosszul? Többet kéne kérnem a szüleimtől? De én annak is örülök hogy felneveltek és most az a célom hogy munkám legyen és saját lakásom (vagy legalábbis albérlet). De akkor mit mondjak a barátnőmnek, aki folyton arról panaszkodik hogy nincs pénzük de aztán másnap mutogatja az újabbnál újabb cuccokat amiket az apja vett neki.

Hogy kezeljem mindezt? A szüleimet nem akarom már tovább piszkálni.

2012. ápr. 16. 17:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én ezt az idézetet nagyjából személyes sértésnek is vettem. Mérnök hallgató vagyok és a belemet kitanulom azért, hogy ösztöndíjam legyen és legalább a saját köcölékjeimre legyen pénzem, emellett reggel 8-tól este 6-ig minimum a suliban ülök megszakítás nélkül minden áldott nap és próbálok koncentrálni. Egy évig dolgoztam emellett, de sajnos rájöttem, hogy vagy dolgozok és bukdácsolok, vagy a tanulásba viszem bele a maximumot... Lehet szidni a fiatalokat, de azért ne vegyünk már egy kalap alá mindenkit. Elég sokan akadnak akik a lelküket kiteszik azért, hogy egyszer önálló életet kezdhessenek, de valljuk be a mai világban ez baromira nem könnyű.

Ezen cikk szerint mérnökökre nincs szükség... majd meglátjuk! :)

2012. ápr. 16. 19:37
 12/14 anonim ***** válasza:
27%

Jól gondolkodsz, nem is ezzel van a baj, hanem az önértékeléseddel.

Irigykedsz a barátnődre, közben kipellengérezed őt, mellette magadat szépen feldícséred - implicite, a szövegben van benne az öndícséret, illetve az, hogy mások dícsérjenek meg téged, őt pedig húzzák le. Nem anyagilag, hanem egyébként.

Nekem nem lenne olyan ember soha a barátnőm soha, bármilyen okos és önállóságra törekvő is - ami egyébként nagyon is dícsérendő! -, ha a hátam mögött mások előtt mindennek elhordana, kipellengérezné a dolgaimat, és folyton versenyezni akarna velem. Nekem nem erről szól a barátság.

2012. ápr. 16. 19:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem hordtam el mindennek a barátnőmet és nem is versenyzek vele. A gép elől könnyű ítélkezni.
2012. ápr. 19. 13:32
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Szegény Kovács Vince! Megkapta a magáét, hiába végzett az ELTE-n. Jól lehúzta valaki, aki nyilván találva érezte magát.
2012. ápr. 20. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!