Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi vesz rá egy férfit, hogy ő...

Mi vesz rá egy férfit, hogy ő vegye fel a felesége nevét?

Figyelt kérdés
Ismertek ilyet?
2009. jún. 19. 17:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk nő vagyok, de én se leszek né, viszont én nem fogom megtartani a lánykori vezetéknevemet, hanem felveszem a helyére a páromét (a lánykorit utálom, nem vagyok jóban apámmal, és amint lehet, soha többé nem fogom viselni).

Amúgy régebben, mikor először lett vonalas telefonunk, öcsémmel nézegettük a telefonkönyvet, és voltak benne fura nevek, konkrétan olyan vezetéknevek, amiket mi nem viselnénk, mert kinevetnek vele, furcsán néznének, nem tudom, egyesek miért viselik mégis, viszont hallottam már olyanról, aki így szabadult meg az ilyen vezetéknevétől, hogy a felesége nevét vette fel, és így a gúnyt is eltörölte egy életre.

2009. jún. 19. 19:02
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim felvették egymás családnevét, így nekem kettő van. Én valahol azt látom benne, hogy ezzel szimbolikusan is egyenrangúnak ismerték el egymást.
2009. jún. 19. 19:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is anyukám nevét akarom fölvenni, vagy a majdani feleségemét ... Apámat nem ismerem és elég gázos is a neve. Ill. átlagos.

Sztem ebben semmi furcsa nincs.

2009. jún. 19. 19:27
 14/22 anonim ***** válasza:
27%

A nő! Az viszi rá.

Én pedig fel fogom venni a férjem nevét! Rendesen, nével. Ezzel kifejezem, hogy nem akarom tovább magamat valósítani meg, hanem kettőnk közös életét.És nem akarom hordani a nadrágot. Szoknyát akarok!!!

2009. jún. 19. 19:46
 15/22 anonim ***** válasza:
95%
Én ismerek olyat aki azért vette fel, mert nagyon tisztelte és megszerette a neje családját, ahol nem volt fiú utód aki továbbvitte volna a nevet. A srác maga ajánlotta fel és nagy örömet okozott vele.
2009. jún. 19. 19:53
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
John Lennon felvette az Ono nevet amikor elvette Yokot, így aztán lett belőle: John Winston Ono Lennon. Azt nem tudom, hogy miért tette, az én elméletem: Yoko agymosta Johnt, csak nézd meg, miután a fiuk megszületett, Yoko élte a maga kis művész életét, és John maradt otthon gyes-en, pelenkázta és etette a kis Seant. Pedig neki is fontos volt a saját karrierje, de Yoko kimosta az agyát.
2009. jún. 19. 20:28
 17/22 anonim válasza:
100%
Nálunk a férjem az én nevem viseli. Azövé olyan név, amiből van kismillió, az enyémből jó ha 20 :) Mi vette rá?? Aszontam neki: főveszed és pász :P:D
2009. jún. 20. 00:10
 18/22 anonim ***** válasza:
57%

Kiss Józsefné...azaz valakinek a "tulajdona". olyannnyira, hogy a nevét el kellett törölni, nem önálló személy, csak egy feleség, semmi más

Kissné Nagy Brigitta...azaz még mindig valakihez tartozó, egy általánosság ( né),a fő emberhez tartozó cselédlány, másodlagosan jön a saját név

micsoda lealacsonyítás ez! azt sugalja,hogy egy nő, ha házasságban él már csak önállótlanság, aki a család gondozását végzi,főz, mos,takarít, kielégít, nevel és manapság pénzt is keres

2009. jún. 21. 09:10
 19/22 anonim ***** válasza:
53%

09:10

Téged is az ilyen válaszokért pontoznak le? Mert engem is, pedig igazad van. :)

2009. jún. 21. 10:49
 20/22 anonim ***** válasza:
24%
10:49 - Én lepontoztam azokat, akik nem a kérdésre válaszoltak. A kérdés az volt, hogy egy férfi miért veheti fel a felesége nevét. Aki a nő oldalát írja le, az nem a kérdésre válaszol.
2009. jún. 21. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!