Mi vesz rá egy férfit, hogy ő vegye fel a felesége nevét?
Én mondjuk nő vagyok, de én se leszek né, viszont én nem fogom megtartani a lánykori vezetéknevemet, hanem felveszem a helyére a páromét (a lánykorit utálom, nem vagyok jóban apámmal, és amint lehet, soha többé nem fogom viselni).
Amúgy régebben, mikor először lett vonalas telefonunk, öcsémmel nézegettük a telefonkönyvet, és voltak benne fura nevek, konkrétan olyan vezetéknevek, amiket mi nem viselnénk, mert kinevetnek vele, furcsán néznének, nem tudom, egyesek miért viselik mégis, viszont hallottam már olyanról, aki így szabadult meg az ilyen vezetéknevétől, hogy a felesége nevét vette fel, és így a gúnyt is eltörölte egy életre.
Én is anyukám nevét akarom fölvenni, vagy a majdani feleségemét ... Apámat nem ismerem és elég gázos is a neve. Ill. átlagos.
Sztem ebben semmi furcsa nincs.
A nő! Az viszi rá.
Én pedig fel fogom venni a férjem nevét! Rendesen, nével. Ezzel kifejezem, hogy nem akarom tovább magamat valósítani meg, hanem kettőnk közös életét.És nem akarom hordani a nadrágot. Szoknyát akarok!!!
Kiss Józsefné...azaz valakinek a "tulajdona". olyannnyira, hogy a nevét el kellett törölni, nem önálló személy, csak egy feleség, semmi más
Kissné Nagy Brigitta...azaz még mindig valakihez tartozó, egy általánosság ( né),a fő emberhez tartozó cselédlány, másodlagosan jön a saját név
micsoda lealacsonyítás ez! azt sugalja,hogy egy nő, ha házasságban él már csak önállótlanság, aki a család gondozását végzi,főz, mos,takarít, kielégít, nevel és manapság pénzt is keres
09:10
Téged is az ilyen válaszokért pontoznak le? Mert engem is, pedig igazad van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!