Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi vesz rá egy férfit, hogy ő...

Mi vesz rá egy férfit, hogy ő vegye fel a felesége nevét?

Figyelt kérdés
Ismertek ilyet?
2009. jún. 19. 17:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos (kínosan hangzó) vezetéknevek esetén én még indokoltnak is tartom. Lehet, hogy van is, aki így döntött, én személyesen ilyent nem ismerek, de biztos van.
2009. jún. 19. 17:24
 2/22 anonim ***** válasza:
40%

Mi visz rá?????? Mért, ez degradáló, undorító, megalázó??????

Ocsmány, gány hímvilágot élünk, amiben ha valakinek faszka nőt a lába közé, ezermilliószor könnyebb, mintha nőnek születik.

2009. jún. 19. 17:28
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Pl az egyik ismerosom apja baromi egy utolso alak volt, a srac meg annyira ki sem àllhatta e miatt, hogy felvette a felesège nevèt...
2009. jún. 19. 17:32
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

húúúú de feminista az előttem szóló......

Szerintem közös megegyezés az egész. Nincs benne semmi gáz, ha a férj veszi fel a feleség nevét. Lehet, hogy jobban hangzik a feleség vezetéknevével a keresztnév. Szerencsére ma már lehet ezt a lehetőséget is választani, ha mindkét fél úgy gondolja miért is ne éljen vele.

2009. jún. 19. 17:32
 5/22 anonim ***** válasza:
86%
17:32 vagyok. Bocsi kedves előttem szóló, 17:28-asra gondoltam! :)
2009. jún. 19. 17:34
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Ok, gondoltam... semmi baj; aztàn az egyik rokonom ùgy ment fèrjhez, hogy mind a ketto felvette mindkettojuk nevèt. és most viselik mind a kèt csalàdnevet.
2009. jún. 19. 17:44
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Én hallottam olyanról, hogy após (nő apja) kérte meg, mert neki csak lányai születtek és tovább akarta vinni a nevét :-)
2009. jún. 19. 17:51
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok, mi jutott eszembe? Hogy egy nő felveheti a férje nevét úgy, hogy "-né", de mióta kialakult, hogy a férfi is felveheti a felesége nevét, ennek a "-né"-nek nem alakult ki a férfi párja. :-)
2009. jún. 19. 17:55
 9/22 anonim ***** válasza:
84%

Ott van például Deutsch Tamás, fideszes ex-oktatási miniszter, miután elvette Für Anikót, Deutsch-Für Tamás lett a neve, ami nekem nagyon tetszett, mert a Deutsch meg a Für szerintem borzasztóan jól hangzik egymás mellett.

Mi visz rá egy férfit? Én inkább úgy kérdezném, mi visz rá egy nőt?? Épp elég hogy a gyerekek nevei az apák nevei lesznek, ha én férjhez megyek nem leszek se Kissné akárki, se Kiss Józsiné, hanem meghagyom a lánykori nevem úgy, ahogy van, amit megkaptam mikor megszülettem, és abban a formában fogom hagyni egész életemre.

2009. jún. 19. 18:11
 10/22 anonim ***** válasza:
82%

az is lehet ok, hogy a felesége ismert, híres, jól csengő nevű, és ha felveszi a felesége nevét, akkor így ő is részesül belőle

én nem vettem fel a férjem nevét - én én vagyok, nem egy né

2009. jún. 19. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!