Mi vesz rá egy férfit, hogy ő vegye fel a felesége nevét?
Mi visz rá?????? Mért, ez degradáló, undorító, megalázó??????
Ocsmány, gány hímvilágot élünk, amiben ha valakinek faszka nőt a lába közé, ezermilliószor könnyebb, mintha nőnek születik.
húúúú de feminista az előttem szóló......
Szerintem közös megegyezés az egész. Nincs benne semmi gáz, ha a férj veszi fel a feleség nevét. Lehet, hogy jobban hangzik a feleség vezetéknevével a keresztnév. Szerencsére ma már lehet ezt a lehetőséget is választani, ha mindkét fél úgy gondolja miért is ne éljen vele.
Ott van például Deutsch Tamás, fideszes ex-oktatási miniszter, miután elvette Für Anikót, Deutsch-Für Tamás lett a neve, ami nekem nagyon tetszett, mert a Deutsch meg a Für szerintem borzasztóan jól hangzik egymás mellett.
Mi visz rá egy férfit? Én inkább úgy kérdezném, mi visz rá egy nőt?? Épp elég hogy a gyerekek nevei az apák nevei lesznek, ha én férjhez megyek nem leszek se Kissné akárki, se Kiss Józsiné, hanem meghagyom a lánykori nevem úgy, ahogy van, amit megkaptam mikor megszülettem, és abban a formában fogom hagyni egész életemre.
az is lehet ok, hogy a felesége ismert, híres, jól csengő nevű, és ha felveszi a felesége nevét, akkor így ő is részesül belőle
én nem vettem fel a férjem nevét - én én vagyok, nem egy né
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!