Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feljelenthetem a vérszerinti...

Feljelenthetem a vérszerinti apámat 17év elmaradott gyerektartás hiányában?

Figyelt kérdés
Ebben az évben töltöm a 20. életévemet, 3éves koromban elhagyott a vérszerinti apánk engem és a hugomat! Azóta semmit sem hallottunk róla, azonban a napokban előkerült és felakarja venni velem a kapcsolatot. 17 éven keresztül nem fizetett gyerektartást! Feljelenthetem őt ezért? Köszönöm

2012. ápr. 15. 18:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha nem fizetett gyerektartást, tojt rá, miből és hogy éltetek eddig, menjen a bánatba. Anyukám még rábeszélném, hogy perelje be legalább azért a fél évért, amit megkaphat.
2012. ápr. 16. 09:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi nekem ez azért elég durva. Nem akarom védeni apádat, de 17 évig nem jutott eszetekbe, hogy nem fizet gyerektartást apukátok? Csak amikor előkerül és fel akar keresni?

Nem tudom mi történt nálatok, miért hagyott el titeket, de ebből a szemszögből te sem tűnsz most jobbnak a szememben, mint az apukád. Eddig nem volt rá szükség most, hogy megjelent rögtön azzal indítasz, hogy hogy lehetne bevasalni rajta a pénzt? Eddig nem hiányzott a pénze? Mert ha igen akkor anyukád indíthatott volna eljárást.

2012. ápr. 16. 09:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy igy is felnőttél az ő pénze nélkül...
2012. ápr. 16. 11:44
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Eddig nem hiányoltad a pénzét? Egyáltalán Édesanyád anno utánajárt a dolgoknak? Járt bíróságon? Amúgy maximum pár hónapra visszamenőleg tudná ezt igényelni. Besétálhatsz a rendőrségre, de ki fognak röhögni.

Nekem az az érzésem, hogy csak egy kis extra zsebpénzre van szükséged, vagy esetleg Édesanyád tömte tele a fejedet ezzel a zagyvasággal. Inkább örülnél, hogy vannak benne apai érzések és látni akar.

27/L

2012. ápr. 16. 17:28
 15/15 anonim ***** válasza:
És hol volt 17 évig az apai érzése?Ugyan már.lehet lappang benne valami kórság és most eszébe jutott lepukkanhat majd te eltartod,hiszen már nagy koru vagy.:)Egy apa ha kíváncsi a gyerekére eget földet megmozgat és el is éri tartsa vele a kapcsolatot,csak ilyenkor "anyád nem engedte",hát valakire rá kell kenni a saját nem tőrődömségét.Mondjuk mocsok az olyan nő,de a legtöbb esetben ez olcsó ócska kifogás.A láthatás és a gy.tartás 2dolog.Apád se törte magát mit etettek,voltatok e betegek stb stb. Te nem jelentheted fel.6hónapig lehet vissza menöleg kérni.
2012. ápr. 18. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!