Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félvérek hogy gondolkoznak a...

Félvérek hogy gondolkoznak a szüleikről, hogy más a bőrszín és más- más fajhoz tartozik a két szülő?

Figyelt kérdés
Mennyire tudtátok feldolgozni, hogy más a bőrszínűk esetleg a kultúrájuk is? Szenvedtetek e miadta szóbeli esetleg fizikai bántalmazást mert az egy szülőt lenézik?
2009. jún. 19. 12:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Egészséges, józan gondolkodású emberek között nem lehet akadálya a szeretetnek sem bőrszin, sem más kúltúra. Létezik jó ember, és megbecsülésre méltatlan ember. Mindenkiben megvan a jó, rajtunk áll, hogy ezt megtaláljuk. Ne a különbségeket nézd, hanem azt, ami közös bennük, valószinűleg őket is ez indittatta arra, hogy úgy érezzék együtt szeretnék leélni az életüket, és hogy ez teljes legyen, családot alapitsanak. Belegondoltál mennyivel gazdagabbak azok, akik két külturából merithetik a gyökereiket? Én nagyon büszke lennék a szüleimre, mármint ha a szüleidről beszélünk. Vannak együgyű emberek a környezetünkben, akik butaságukban csak a másságot látják, de ha te büszke leszel a származásodra, és rájuk, ezek a sértések már nem tudnak tovább fájdalmat okozni! Okos ember az, aki a reá hajigált övekből tud magának várat épiteni!
2009. jún. 19. 13:18
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Elnézésedet kérem, nem övekből, hanem kövekből tud magának várat épiteni.
2009. jún. 19. 13:19
 3/14 anonim ***** válasza:
97%

Mivel màr ebbe a helyzetbe születtem,nekem ez természetes volt.

Apàm sötét börü,roma szàrmazàsu,anyàm meg fehér börü nem roma.

Sohasem szenvedtem emiatt,igaz mikor nagyobbacska lettemakkor feltették a kérdést:"akkor most te cigàny vagy vagy magyar*?

Ekkor tudatosult bennem az anyu és apu közötti különbség,de nem foglalkoztam vele különösebben.

Mondom,ebbe születtem,tehàt nem ujdonsàg volt.

Igaz,azt nem tagadom,voltak emberek akikkel nem tudtam egy àgra verösni.

Mert bizonyos roma szàrmazàsuak azt mondtàk:büszke vagyok,tehàt kinéztek maguk közül,a magyarok meg lenéztek.

De az ilyen emberekkel nem sokàig foglalkoztam.

Az iskolàs éveim alatt sikerült mindkét csoportbol igaz baràtokat talàlnom.

Fizikai bàntalmazàsban sohasem volt részem!

2009. jún. 19. 13:29
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

A plébániánkon ismerek egy félvér testvérpárt (apuka néger, őt rengeteg munkája miatt nem láttam még, anyuka fehér bőrű magyar), a gyerekeknek (a lány már lassan főiskolás) sose volt gond a beilleszkedéssel, nagyon jó barátaik lettek a közösségben, és biztos azon kívül is, de mi itt nagyon szeretjük őket, ők meg nagyon szeretik a szüleiket. Egyik gyerekkori barátnőm Angliába ment férjhez egy néger pasihoz, van 2 félvér gyerkőcük, tündériek, a szülők sose problémáztak ezen, a gyerekek meg majd csak néhány év múlva tudnak nyilatkozni, mert most még picik, de szerintem nem nagyon fognak tudni rosszat mondani, mert rengeteg szeretetet kapnak, és ez a legfontosabb.

Csak a primitív ember tesz különbséget származási alapon ember és ember között...

2009. jún. 19. 13:41
 5/14 anonim ***** válasza:
97%

Nem más fajhoz, mert emberi faj csak egy van, hanem más fajtához, rasszhoz.

Én aki félvéreket ismertem eddig, azoknak semmi ilyen gondjuk nem volt, lévén értelmes _emberek_ (és ez itt a kulcsszó), akikkel ugyanúgy ki tud jönni minden más értelmes _ember_ is, mint bárki mással.

2009. jún. 19. 13:52
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

8 dédszülőm 5 nemzetiséghez tartozik: apai ágon minden a 4 dédszülő bolgár, anyai nagyapai ágon 1 német és 1 magyar, anyai nagyanyai ágon meg 1 ruszin és 1 zsidó.

A nevem bolgár.

Nyelv szempontjából magyar az anyanyelvem, de bolgárul is majdnem anyanyelvi szinten tudok. Ruszinul és németül nem tudok semmit, a ruszint kicsit megértem, mert tanultam oroszul, na és a bolgár is segít. Jiddisül (ez volt dédnagyanyám nyelve) nem tudok semmit, héberül tudok 30 szót és ismerem az írást, s tudok lassan olvasni.

Ha rám nézel, németnek gondolnál leginkább. Ha meztelenül néznél, akkor meg zsidónak... :-)))

2009. jún. 19. 13:57
 7/14 anonim ***** válasza:
96%

A kisfiam felver. Apukaja fekete boru, en feher vagyok (magyar vagyok:))Nem volt meg kerdese, hogy apa miert ilyen, en pedig miert vagyok feher szinu.

Olyan volt mar, hogy azt mondta o is feher bort szeretne, es sima hajat maganak.

De aztan mondtam neki, hogy en szolariumba jarok, es napozni kell hogy olyan szep szinem legyen mint neki alapbol van. Akkor mar nem is volt gond a capuccino szinevel, mar meg is bekelt a lelkem.

Szerencsere Londonban, ahol elunk a szinekbol semmi de semmi problemaja nem szarmazik. Itt a tanito nenije is fekete boru, es az orvos, a postas, az uszoedzo is fekete.

Otthon talan neha lenne ebbol problemaja, ebben biztos vagyok, neha biztosan csufolnak hogy cigany, meg menjen oda ahonnan jott...stb. de itt Angliaban ez egy termeszetes dolog.

Neked hogy jutott eszedbe ez a kerdes, te is felver vagy?

2009. jún. 19. 14:11
 8/14 A kérdező kommentje:
Én egy gyönyörű félvér kislány anyukája vagyok. Az apja Beas cigany. Bár nekem soha semmi bajom nem volt más emberekkel, azért tettem fel a kérdést, hogy lássam milyen nehézségek várnak a lányomra. Rajta nem látszik hogy cigány, fehér a bőre, de a neve elárulja őt.
2009. jún. 20. 19:19
 9/14 anonim ***** válasza:

Miert adtad akkor a cigany nevet a kislanynak, ha tudtad hogy nem lesz konnyu neki igy elni? Azert biztosan lesznek problemai, vagy mar most is vannak talan, eppen ezert tetted fel a kerdest.

Miert nem maradt a te neveden a kislany? Mi a vezetekneve?

2009. jún. 23. 03:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Utolsó, te is jókat tudsz kérdezni... :D Miért adta ezt a nevet... Hát ha rendes házasságban élnek és nem is váltak el, akkor az a normális, hogy az apa vezetéknevét kapja a gyerek, nemde?
2009. jún. 23. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!