Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt az anyukám, hogyan...

Meghalt az anyukám, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Édesanyám egy héttel ezelőtt meghalt. Tegnap volt a temetése, hosszan tartó betegség miatt ment el. Elég sok alkoholt fogyasztott és hiába mondtuk neki hogy ez lesz a vége, soha nem hitt nekünk és nem is érdekelte sajnos. Már 4 hónapja kórházban feküdt, mikor is születésnapom után két héttel feladta a mája a szolgálatot és elaludt. Most 3-an maradtunk, apukám a húgom és én. Hogyan lehet ezt az elviselhetetlen érzést túl élni, Néha jól érzem magam, néha pedig úgy érzem széthasad a szívem. Anya 50 éves volt még csak, én most 24 vagyok a húgom 20 apukám pedig 51. Egyszerűen nem tudom ha talán jobban figyelünk rá akkor ez nem így történik, annyira végtelenül szomorú vagyok és ahogy most is írom ezeket a sorokat olyan mintha egy rossz álom lenne. Vége lesz ennek az elviselhetetlen fájdalomnak valaha, nagyon rosszul vagyok. Ha valaki volt hasonló esetben, ő mit csinált, apukám még nehezebben viseli úgy érzem. Kilátástalan az életem most úgy érzem, pedig nem vagyok egy szomorkodós típus, de nem tudom hogy valaha képes leszek-e még szívből nevetni, vagy érezhetem-e jobban magam.
2012. ápr. 14. 19:02
1 2
 11/16 anonim válasza:
Én 6 éves voltam amikor elvesztettem!Nem tudtam mit tegyek...csak sírtam fájdalmamba hónapokon keresztül..iskola nehezen ment mert nem volt erőm tanulni...nem volt erőm élni sokan csúfoltak stb...most 13 évesen minden reggel minden este sírok érze még amikor ezt irom a te es az én esetemen is sírok!RÉSZVÉTEM !A halál utáni fájdalom soha nem mulik el ugyan olyan erőd marad!NEVER GIVE UP!!
2015. máj. 8. 22:24
 12/16 orton ***** válasza:

- Minden ember a sajat sorsaert es testi epsegeert felelos. Ezert nem marcangolhatjatok magatokat ami tortent.

- Soha ne bankodj azon mennyire gyaszolsz elegge. Ez mindenkinel mas es mas.

- De ha magad vagy es kikivankozik, ne fogd vissza a sirast, uvoltest. Felnott korunkra kiirtjak ezt belolunk, de nezd meg a gyerekeket mikor elesnek es sirnak egy jot mar rohannak tovabb is jatszani.

- A halal elkerulhetetlen, csak ido kerdese mindenkinel. Sajnos ha nem vagy melyen vallasos, ez nem topik a tarsadalmunkban, igy nehez felfogni, elfogadni.

- Legyel a legerosebb ember a szeretteid temetesen/halaluk utan, mert nem tudhatod masoknak milyen nehez es mennyi lelki segitseg kell es az erodbol mennyit merithetnek. A szeretted biztos buszke lenne rad ha felkotod a nagyfiu/nagylany nadragot ezuttal es segitesz a csaladnak.

- Az emberi agyban van egy marha eros toxin, ami felszabadul halal kozben, hogy tompitsa a traumat (kb mint az adrenalin). Emiatt hallucinalnak az emberek akik visszajottek istent, angyalokat stb minden fele kellemes dolgot. Szoval biztos lehetsz benne hogy anyukad bekeben ment el.

Tudom regebbi topik, de hat ha segitseg ez masoknak. Anyukam kicsit tobb mint egy honapja hunyt el. Nekem sokat segitett.

2019. ápr. 22. 21:10
 13/16 orton ***** válasza:

- Meg persze a halál tragédia, szívás. Viszont nem sokat tudsz ellene tenni, ahogy írtam. A kérdés csupán az, hogy mennyivel lehetne rosszabb, tehetné(tek) katasztrófává? Pl harcoló rokonok a hagyaték felett, na az mondjuk már katasztrófa. Szóval attól függetlenül, hogy egy elkerülhetetlen tragédia, a kérdés csupán az, mennyi keserűséget tudsz tovább vinni belőle magaddal, lehetőleg a legkevesebbet kéne ugye. Anyukád se szeretné hogy szenvedj életed végéig. Viszont a nagy lehetőség, hogy egy ilyen tragédia akár össze is kovácsolhatja a családot, barátokat jobban. Ez is olyan mint bármilyen seb, törés a testedben. Sokkal több leszel ezután.

Amúgy mind ez nem a saját fejemből pattant ki, keress rá youtube-on "Jordan Peterson death" és rengeteg videót kidob. Talán magyarul is feliratozva van éppen, ha meg nem tudsz angolul ez egy nagyon jó motiváció hogy gyakorold. Csak több leszel ezzel is.

2019. ápr. 23. 10:03
 14/16 Sssaszem ***** válasza:
Kedves Kérdező! sajnálom, hogy nincs anyukám én nagyon nem tudnám feldolgozni ha nem lenne édesanyám ő csak legyen, mert nagyon unalmas lenne az életem nélküle. Nincs nagyon senkim más a családomban, mint az anyukám és a mamám a családom fele meghalt. :( Anyukám csak éljen sokáig.
2021. febr. 6. 11:39
 15/16 Sssaszem ***** válasza:
A siófoki mamám beteg, a dédimamám már nagyon idős 93 éves. Nagyon szűk családban élek.
2021. febr. 6. 16:18
 16/16 anonim válasza:
Részvétem. Az én anyukám 9 éves koromban halt meg. De mindig is hiányozni fog. 10/L
2021. aug. 7. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!