Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondjak az öcsémnek?...

Mit mondjak az öcsémnek? Féltem őt

Figyelt kérdés
Én már 12-13 éves koromban skinheadekkel haverkodtam és egy idő után olyan lettem mint ők. Volt rá okom mert a faterom romák miatt halt meg és azóta nagyon nem vagyok kibékülve velük. Az öcsém (16 éves) is bakancsos lett és próbál engem utánozni de kicsit félek, hogy történik vele valami. Suli után szinte egész nap az utcán lóg a haverjaival és amilyen nagyszájú kinézem belőle, hogy beleköt másokba, régebben verekedett is valakivel, szerencsére nem lett belőle semmi. Akkor próbáltam vele beszélgetni de nem akart végighallgatni. Azért mások a törvények mint 10 évvel ezelőtt és nem akarom, hogy bajba kerüljön. Elhiszem, hogy zavarja őt az a dolog ami miatt én is ilyen lettem de, most inkább a sulival kellene foglalkozni nem ezzel. Én nem hallgattam anyámra, magasról leszartam hogy mit mondott, inkább gyűlölködtem és balhéztam ahelyett hogy tanultam volna, nem akarom hogy ő is így járjon, jobbat érdemel. Hiába beszélek neki nem érti meg, sajnos magamat látom benne mert lepereg róla minden. Felőlem lehet ilyen a stílusa csak tanuljon egy kicsit és ne balhézzon. Hogy beszélhetnék vele?
2012. ápr. 13. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézzétek meg együtt az Amerikai história X-et és beszélgessetek egyet róla utána! Akár a haverjait is elhívhatja, nekik sem fog ártani egy más nézőpont megismerése.
2012. ápr. 13. 20:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Egyébként így visszaolvasva nekem is az Amerikai história jutott eszembe
2012. ápr. 13. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha te rossz példát mutatsz neki,akkor hogy akarod jóra tanítani? Ha téged nem tart rossznak,akkor hiába is beszélsz neki.
2012. ápr. 13. 20:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy beszélhetnék vele?"

Úgy, hogy példát mutatsz. Ha nem azt csinálod, amit mondasz, akkor nem a szavaidra fog hallgatni, hanem a tetteid nézi. Ha nem szeretnéd elveszíteni a maradék hiteled előtte, akkor vagy fogadd el, hogy ezt az utat járja, vagy te térj át másik útra. Kit kövessen? Az apja meghalt, a barátai skinheadek, és a bátyja is az.

2012. ápr. 13. 21:09
 5/8 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem pont az a baj, hogy a kérdező túl sokszor látta az Ameriaki História X-et. Persze még mindig jobb, mintha Batman & Robinnak képzelné magukat...

2012. ápr. 14. 01:31
 6/8 anonim ***** válasza:
amig te hasonlo baratokkal logsz, hasonlo dolgokban hiszel es ugy is oltozkodsz addig bocs de epp ugy viselkedik ahogy "jo" hisz az o szeretett batyja is a nagy dumajan tul PONT AZT csinalja!
2012. ápr. 14. 08:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Ijeszd meg valahogy
2012. máj. 28. 14:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Már régóta mondjuk neki, hogy tanuljon de azt inkább nem hallja meg, pedig csak jót akarunk neki. Simán lehetne jó tanuló de inkább balhézik és büszkén mondja el nekem, hogy mi történt vele aznap és hogy elolvasta a Mein Kampf-ot. Ha egy kicsit szétnézne akkor láthatná,hogy a példaképei most hogy élnek és ha lenne egy kis esze sürgősen változtatna.
2012. máj. 28. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!