Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnéd a helyzetet,...

Hogyan kezelnéd a helyzetet, hogy a párodnak tartozásai vannak?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve ismerjük egymást. A tartozásokat azelőtt "csinálta", hogy megismerkedtünk.

Jelenleg 3 felé tartozik: exének akinek a szülei kifizettek valami telefonszámlát, annyit tudok hogy 6 számjegyű az összeg, egy haverjának akitől kölcsön kért hogy a rezsit ki tudja fizetni, és tegnap jött egy felszólító levél, hogy a UPC-nek is tartozik, ez kb 205 E ft.

Az első kettőről úgy szereztem tudomást, hogy a 2 illető épp írt a páromnak facebookon, amikor képeket nézegettünk együtt. A harmadikról meg tegnap, mikor olvastuk a levelet. (említette, hogy a upc-nek tartozik, de pontos összeget nem tudott mondani)

Ez a 3 tartozás cca. fél millió forint.

Semmilyen ingóság nincs a nevén, de a 3.at elvileg levonhatják a fizetéséből.

Teljesen elvagyok keseredve. Fogalmam sincs miből fogja/fogjuk ezt kifizetni. :(

2012. ápr. 13. 11:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Én négy évig nagyon jól kezeltem a helyzetet, azt gondolom, aztán elegem lett. Amikor összejöttünk, tudtam, hogy van 2 felé tartozása. Nem zavart különösebben a dolog, gondoltam majd megoldjuk, addig pedig, amíg nincs minden kifizetve, kicsit összehúzzuk a nadrágszíjat. Csak kb. 2 év múlva kiderült, hogy sokkal többel tartozik, mint amennyit bevallott (én kb 800 ezer ft-ról tudtam, aztán kiderült, hogy több milliós tételről van szó!)Nagyon kiakadtam, de még ekkor sem szóltam semmit. Aztán folyamatosan derültek ki a dolgok, hogy amíg együtt voltunk, még egy csomó tartozást felhalmozott, amiről fogalmam sem volt, szintén több százezer forintról volt szó. Amikor pedig le akartam vele ülni, hogy beszéljük át, mit hogyan kellene csinálni, akkor fel volt háborodva, hogy ez az ő dolga, ne szóljak bele. És ekkor lett elegem. Ő nem hagyta, hogy segítsek, én pedig úgy éreztem, hogy teljes bizonytalanság vele az életem...Főleg mivel olyan sokszor átvert a tartozásaival kapcsolatban. Így hogy tervezhettem volna közös jövőt, családot?! Igaz, nem ezért lett vége a kapcsolatunknak, mert pénzzel vagy anélkül is szerettem őt, de én ezt még egyszer nem vállalnám be.

Ha ti meg tudjátok beszélni, és partner vagy ebben a dologban, akkor majd együtt megoldjátok. Nálunk erre nekem sajnos esélyem sem volt.

2012. ápr. 13. 12:01
 22/33 A kérdező kommentje:
Azt nem tudja valaki, hogy a min. bérből max mennyit tilhatnak le?
2012. ápr. 13. 12:02
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
33%-ot
2012. ápr. 13. 12:14
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy lehet ekkora UPC-s tartozása valakinek.Ha havi 10.000es upc számlája volt,amit 1 évig nem fizetett akkor arra jöhetett már annyi szerződésmódosítási plusz kamat és egyéb díjak,amiktől 200.000-re nőtt a tartozás.De nem értem, hogy miért nem kapcsolták ki a netet,tv-t,telefont,vagy ami beletartozott az előfizetésébe!3hó után úgy tudom kikötik a netet(legalábbis a t-home-nál,t-kábelnél nálunk így van!).Szóval meg kellett volna állnia a tartozásnak.Legalább a részletfizetést kérelmezhetné a párod az UPC-nél...Válság van, mindig van részletfizetési meg egyéb kérelem,csak utána kellene néznetek a dolgoknak!
2012. ápr. 13. 12:17
 25/33 anonim ***** válasza:
75%
2 éves hűségnyilatkozat ...
2012. ápr. 13. 12:41
 26/33 A kérdező kommentje:

Ez még az exénél volt. Gondolom kiköltözött az albérletből, az exéékhez, és nem lett befizetve.

Párom szerint ez az ügy 4 éve húzódik.

Gondoltam arra is, hogyha kimenne külföldre, gyorsabban rendezné a tartozást.

De akkor meg vissza kellene menni a szülői házhoz, ha hazajön. Utána megint albérletet keresni stb.

De azt hiszem nincs túl sok választásunk.

2012. ápr. 13. 17:10
 27/33 A kérdező kommentje:

És ha a min.bérből már vonnak le valamit + albérletben él, akkor kevesebbet vonnak le, nem? Hiszen a páromnak is meg kell élnie valamiből.

Hivatalos még nem lakom nála (vagyis a lakcímkártyám a szüleimhez szól)

2012. ápr. 13. 17:12
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Amikor összejöttünk a Párommal elmondta, hogy az előző kapcsolata (házasság) miatt vannak tartozásai. Leült velem elmondta mi mennyi, meddig hogyan.

Nem közüzemi számlák és nem szórakozás. Azóta is együtt követjük nyomon hogyan apad a hitel. Nekem nem okozott gondot, mert jobban állok anyagilag, így meg tudunk élni, közös kasszán vagyunk, de a hitel az Ő dolga.

Becsületes, és nagyon kapar, hogy kimásszon a gödörből, sokat tanult az esetből, így nem zavar egyáltalán, hiszen 2 év és kifizeti mindet.

Azonban ha kiderült volna, hogy hazudik/eltitkol előlem valamit nem tudtam volna bízni benne.

23N

2012. ápr. 13. 17:43
 29/33 anonim ***** válasza:

nem nem vonnak kevesebbet le egy hitel esetén megy a 33%

de ne várjatok addig még ők kezdik el levonni, mert akkora már meg is duplázhatja magát

2012. ápr. 14. 08:59
 30/33 A kérdező kommentje:
A min. bérből vonnak neki gy.tartást, plusz albérletben lakik. Egy ismerősünk szerint így nem fognak sokat vonna, max 10-15 ezret.
2012. ápr. 15. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!