Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A szüleimmel, és a testvéreimmel van gondom.

A helyzet röviden: Mikor gyerekek voltunk anya nagyon sokat volt beteg, pszichésen, apám ivott, vert minket is, és anyut is. Anyám megcsalta fűvel-fával, velünk nem foglalkozott. Mikor kijártam az általánost nem engedtek tovább tanulni, mondván: nincs rá pénz. Elvégeztem egy ingyenes tanfolyamot, és 17 évesen már dolgoztam. Minden forintot haza kellett adni. Mikor 20 éves lettem elegem lett azt mondtam nem adok haza annyit. Erre elzavartak otthonról. Albérletbe laktam, le érettségiztem ( szín ötösre). Közben megismerkedtem a párommal. Neki elmondtam mindent az életemről és elfogadott úgy ahogy vagyok. Mikor befejeztem a sulit összeköltöztünk, közben a szüleim eladták a házukat (fillérekért), és egy kis lyukba költöztek. Elherdálták az összes pénzt. Terhes lettem(anyáéknak mi vittük el a gyerekünket megmutatni), közben főiskolára jártam, amit el is végezetem.

Most nagy boldogságban élünk hármasban, csak az a baj, hogy nem hagynak békén a szüleim, és a testvéreim. Folyton hívogatnak, hogy milyen rosszul élnek és segítsek.(Mi a párommal jól élünk anyagilag is.)Az öcsém felcsinált egy 16 éves lányt, megszületett agyerek, de az imént hívott, hogy nincs pénzük, és csak egy csomag pelenkája van a kicsinek :-(

Totál kivagyok. A párom azt mondja, hogy ne adjunk pénzt nekik, mert akkor ránk szállnak. Inkább készítsünk össze egy csomagot a kicsinek.

2009. jún. 18. 14:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A csomag teljesen jó ötlet. Azt is meghatározhatod, mit teszel bele egy hónapban és ehhez ragaszkodj (meghatározhatod értékben is persze, mert ahogy nő a baba,úgy változnak az igényei is). Se több, se kevesebb.

És mindig tartsd fejben, hogy te nem vagy felelős a tesódért. Nem vagy az anyukája, még ha a szüleidnek ez marha kényelmes volt, hogy rád tolták a felelősséget. (Ezzel kapcsolatosan olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet, segíthet). Sajnálatos dolog, hogy tesódnak nem mennek a dolgok, de ő most u.azt csinálja, mint a szüleitek - rád akar akasztani olyan terheket, amik nem a tieid. Akkor tudsz rajta segíteni, ha ő is akarja.

Ne hagyd magad zsarolni.

2009. jún. 18. 15:02
 12/24 anonim válasza:
100%

Egyet értek a pároddal. Csak annyit, egyszer a piac mellett megállított egy csöves, hogy nagyon éhes, adjak neki pénzt kajára. Mondom: azt nem adok, viszont meghívlak egy ebédre ide a kifőzdébe, azt választasz, amit akarsz! Erre hangosan elküldött a k*va *nyámba.

Lényegében az elejitől fogva tudtam, hogy nem kajára kell.

Itt ugyan az a helyzet, legalábbis én úgy látom.

2009. jún. 18. 15:04
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe ne jusson pénzt adni nekik. Adj nekik tartós élelmiszert,babának a legszükségesebb dolgokat, de pénzt ne és a szüleidnek sem. Nem tudom, hogy dolgoznak e, ha nem akkor esetleg melókeresésben segíthetsz nekik, majd meglátod hogyan reagálnak, de pénzt nee, egyiknek sem ! Ja, és ne engedd, hogy hozzád költözzenek, ha esetleg felvetődik.
2009. jún. 18. 15:08
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
ha a tesódéknak tényleg nehéz lenne a sora, akkor a csomagot is örömmel fogadnák. De mivel az nem kell neki (a reakciójából kiindulva) sztem hagyd a fenébe. ha nekünk itthon nem lenne mit ennünk és anyuék esetleg vagy a tesóm hoznának át kaját vagy vásárolnának, hát annak is ugyanúgy örülnék és nem győzném megköszönni. Az már gyanús, hogy a tesódnak csak a pénz a jó. Ne adj nekik semmit sztem!
2009. jún. 18. 15:10
 15/24 A kérdező kommentje:
A hozzánk költözés az ki van zárva!!! Semmiképpen sem engedném. Ők teljesen mások mint mi. Még a gyerekünket sem nézték meg, mi vittük el. Egyébként nagyon messze laknak tőlünk, és isznak, káromkodnak, verekednek. Eddig 2X vittük el, de lehet, hogy ezentúl már nem is fogjuk, hogy ne lásson ilyen embereket a gyerekünk. Én már nem érzek irántuk semmit, nem is haragszom rájuk, de nem is sajnálom őket. Csak azt szeretném, hogy hagyjanak végre békén nyugodtan élni.
2009. jún. 18. 15:15
 16/24 anonim válasza:
100%

Le a kalappal előtted,hogy úgymond a mélyből magasra jutottál.Elgondolkodtató kérdés de én azt ajánlom hogy a kisgyermeknek aki még ebben a helyzetben teljesen színtelen,,ő nem tehet róla hogy megszületett.

Nem is valami nagy dolgot de legalább valami élelmiszert illetve kinőtt ruhát vagy valami ilyesmit küldhetsz neki,de döntöd el de legalább valamit teszel érte illetve értük.

2009. jún. 18. 15:50
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát az sokat elmond, hogy testvéred lecsapta a telefont, amint kiderült, pénzt nem kapnak...:/ Szerintem valami csomagot azért állítsatok össze, és vigyétek el nekik, további kérdezősködés nélkül (hogy mi kell, vagy kell-e egyáltalán). Ott megint elmondhatjátok, hogy ezzel tudjátok őket, főként a babát támogatni, pénzzel nem, nyilván ez is nagy segítség. Legalább a Ti lelkiismeretetek is nyugodt, hogy a babáért tettetek valamit.

A párod biztos nagyon szeret, megértem az aggodalmad, de próbáld meg leküzdeni, hiszen tudta mi van mögötted, és így szeretett meg, így szeret most is. Ráadásul nagyon rendes Tőle az is, hogy nem azt mondja, nincs pénz és támogatás, hanem hogy inkább csomagot adjatok - ergo nem zárkózik el attól hogy támogassátok őket ennyivel. Sokan eleve megtagadták volna a helyében.

Sajnos az egész nagyon nehéz ügy, mert borzasztóan hangzik ilyen helyzetben hagyni a szülőket, családot, de sajnos nem úgy fest a dolog, hogy bármiben is valóban segíteni tudnátok őket - ők rontanának a Ti életeteken. Hiszen ha még az lenne, hogy egy kis kölcsönnel majd talpra állnak és új életet kezdenek boldogságban egészségben, és csak rajtad múlik... De nem így áll a helyzet, Nem változtatna semmin, csak kihasználnák a helyzetet újra és újra. Próbáld meg megszakítani velük minél jobban a kapcsolatot, ez tényleg egészségtelen a babának is, hiába a nagyszülei...:(

Sok kitartást kívánok Nektek, és gratulálok hozzá, hogy ilyen erős voltál eddig is! Ebből ne adj alább!

2009. jún. 18. 16:33
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

Jó volt, hogy leírhattam. Igazán megnyugtató, segítő és hasznos válaszokat adtatok!

Még egyszer köszönöm, és minden jót kívánok nektek!

2009. jún. 18. 16:37
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát először is gratulálok neked, hogy nem lettél alkoholista, és hogy volt erőd tanulni, albérletet fizetni stb. Ez nagyon nagy megvalósítás, büszke lehetsz magadra. Ami a kérdésedet illeti: a párodnak igaza van. A kicsinek vegyetek néhány dolgot, ez nemes gesztus, de pénzt ne adjatok. És az "ajándékozás" se váljon rendszeressé.
2009. jún. 18. 17:54
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Pénzt nehogy adjatok nekik! Mi ugyanebben a helyzetben voltunk még évekkel ezelőtt mint te, csak a párom szülei voltak ilyenek nálunk pontosan mintha a saját sztorinkat látnám, csak mi elkövettük azt a hibát, hogy pénzt adtunk nekik. Amikor őt kitették otthonról hozzánk költözött, utána elvégezte az egyetemet, jó üzletember lett, ez valahogy a család fülébe jutott, és megkeresték...Adtunk nekik pénzt, és hatalmas hiba volt, mert teljesen ránk telepedtek, és végül egy csúnya veszekedés eredményeként kellett őket eltüntetni az életünkből. A picink abszolút nem érdekelte őket, csak az, hogy miből tudunk fenntartani 2 kocsit meg házat, stb... Csodálom a páromat, hogy hajlandó volt értünk, a családjáért ilyen csúnyán összeveszni a szüleivel. 5 éve nem is hallottunk felőlük. Nem tudom most mi lenne ha a férjem nem lett volna ilyen bátor.
2009. jún. 18. 18:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!