Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A szüleimmel, és a testvéreimmel van gondom.

A helyzet röviden: Mikor gyerekek voltunk anya nagyon sokat volt beteg, pszichésen, apám ivott, vert minket is, és anyut is. Anyám megcsalta fűvel-fával, velünk nem foglalkozott. Mikor kijártam az általánost nem engedtek tovább tanulni, mondván: nincs rá pénz. Elvégeztem egy ingyenes tanfolyamot, és 17 évesen már dolgoztam. Minden forintot haza kellett adni. Mikor 20 éves lettem elegem lett azt mondtam nem adok haza annyit. Erre elzavartak otthonról. Albérletbe laktam, le érettségiztem ( szín ötösre). Közben megismerkedtem a párommal. Neki elmondtam mindent az életemről és elfogadott úgy ahogy vagyok. Mikor befejeztem a sulit összeköltöztünk, közben a szüleim eladták a házukat (fillérekért), és egy kis lyukba költöztek. Elherdálták az összes pénzt. Terhes lettem(anyáéknak mi vittük el a gyerekünket megmutatni), közben főiskolára jártam, amit el is végezetem.

Most nagy boldogságban élünk hármasban, csak az a baj, hogy nem hagynak békén a szüleim, és a testvéreim. Folyton hívogatnak, hogy milyen rosszul élnek és segítsek.(Mi a párommal jól élünk anyagilag is.)Az öcsém felcsinált egy 16 éves lányt, megszületett agyerek, de az imént hívott, hogy nincs pénzük, és csak egy csomag pelenkája van a kicsinek :-(

Totál kivagyok. A párom azt mondja, hogy ne adjunk pénzt nekik, mert akkor ránk szállnak. Inkább készítsünk össze egy csomagot a kicsinek.

2009. jún. 18. 14:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Jól látja a párod! Ne pénzt adjatok, mert azt elverik! Ha mentek, vásárolj össze nekik olyasmit, amire a babának szüksége lehet, esetleg valami élelmet főleg a kismamának, és ennyi. Esetleg megkérdezheted a sógornődet, mire van a babának szüksége, mert azt visztek nekik. A párod nagyon józan, hallgathatsz rá nyugodtan.
2009. jún. 18. 14:37
 2/24 anonim ***** válasza:
98%
Én a pároddal értek egyet. Az is szép gesztus és így is segíthetsz a babának. Nem szép dolog, hogy rajtad akarnak élősködni. Persze az ember segít a hozzátartozóinak, ha megteheti, de ez nem azt jelenti, hogy te vagy felelős értük.
2009. jún. 18. 14:38
 3/24 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is így gondolom. meg is mondtam az öcsémnek, hogy ne számítson pénzre tőlünk, csomagot adunk a babának és annyi. Erre kinyomta a telefont.
2009. jún. 18. 14:41
 4/24 anonim ***** válasza:
98%

én biztos nem adnék nekik. Utálom azt a fajta hozzáállást, hogy az embert le se sz@rják, de ha pénz kell, akkor egyből megtalálnak. anyukámmal is ezt csinálja az öccse meg a szülei. Nem hívják fel, meg se kérdezik mi van vele, ha felhívják (évente egyszer) akkor elhordják minden szemétnek. Akkor azonban ha kell valami egyből megtalálják. TEgnap átment hozzájuk az öcse (kb 4-5éve nem járt ott, mikor utoljára beszéltek anyám volt a szemét k@csög én meg a rohadt k@rva, mert nem hívtam meg őket az esküvőmre) szóval ezek után átment tegnap anyuékhoz és pofátlanul ért tőle 800ezer ft-ot. Mikor anyu mondta, hogy max 200at ad neki akkor még ő volt kiakadva, hogy az kevés minimum 350ezer kell neki. Na anyu ezek után elzavarta, hogy menjen a p@csába.

Annyit megtehetsz, hogy vesztek dolgokat, de pénzt szerintem ne adj. Megszokják és nem lehet levakarni őket magatokról. Amúgy meg én azt gondolom, ha az öcséd elég nagy volt ahhoz, hogy gyereket csináljon akkor ahhoz is legyen felnőtt, hogy eltartja őket. Könnyű máson élősködni. Én elküldeném őket a sunyiba. Természetesen más lenne a helyzet ha jó lett volna a kapcsolatotok, de amit leírtál abból nem úgy tűnik. Neked sem segített senki, akkor te miért tennéd? Téged ki támogatott?

Bocs ha kicsit indulatos vagyok, de nem bírom az ilyen kihasználós dolgokat.

2009. jún. 18. 14:42
 5/24 anonim ***** válasza:
98%
A párod nagyon bölcsen gondolkozik, hallgass rá mert a csomaggal segítesz de mégsem pénzel teszed ezt és érzékelteted hogy pénzt nem adtok! Legközelebb ha kérnek kisebb csomagot vigyetek mert a végén az lesz hogy ők elköltik a pénzt mert ti kaját meg gyerek holmit úgy is hoztok! okosak az iylen emberek vigyázz! És adj hálát az eszednek és a párodnak hogy ti iylen háttérrel tiszteségesen tudtok szépen élni!
2009. jún. 18. 14:44
 6/24 A kérdező kommentje:

14.42-es! Én is indulatos vagyok, mert úgy érzem, azzal, hogy mindig zaklatnak minket ilyenekkel a családom, és a boldog életemet veszélyeztetik.

A páromat is sajnálom, hogy ilyen dolgokkal kell foglalkoznia. Attól is félek, hogy kiszeret belőlem, mert ilyen problémás vagyok.

2009. jún. 18. 14:46
 7/24 anonim ***** válasza:
98%
ez eszedbe ne jusson! nevelőapukám se szeretett ki anyukámból a problémás szülei miatt, pedig őt is kihasználták rendesen az évek alatt:-( de tavaly összeházasodtak:-) A lényeg, hogy ne hagyd magad kihasználni. Ha látják, hogy adsz egyre többet fognak érni és egyre pofátlanabbul, úgy, hogy közben téged semmibe vesznek. Az ilyeneket le kell pattintanod magatokról. Nehogy már még te idegeskedj miattuk. Nem szabad megengedni ezt.
2009. jún. 18. 14:50
 8/24 anonim ***** válasza:
98%
Én sem adnék pénzt nekik, mert hozzászoknak aztán majd teljesen rád fognak kapni. Tényleg csak csomagot készíts vagy adj oda nekik néhány dolgot amit te nélkülözni tudsz (pl kinőtt babaruhák, játékok). Ha meg esetleg ezek után is neked állnának, akkor se legyen rossz a lelkiismereted
2009. jún. 18. 14:51
 9/24 anonim ***** válasza:
98%

Én is féltem a kiszeretéstől. Azt gondolom, hogy az a jó, ha megbeszéled vele a dolgokat, mert úgyis feszkó leszel és látni fogja rajdtad, h valami baj van, de ne zúdíts rá mindent, hanem határozzátok el, hogy mennyit és hogy akartok segíteni ( a csomag jó ötlet - bár sejthető, h pénzt akarnak tesód és ezért nyomta ki a telót) és utána ehhez tartsátok magatok, hogy a párod biztosat érezzen, biztos legyen az álláspontotok....időnként egy-egy félórát beszélgess pároddal a családodról, ne sokszor keveset, pláne ne mindennap, mert besokalhat a sok gond

tól

2009. jún. 18. 14:51
 10/24 anonim ***** válasza:
98%
Pénzt semmiképpen ne adjatok. Ha egyszer kapnak megsem próbálnak majd talpra állni. Az, hogy egy csomagot összeraksz neki még belefér. Bár erre is rászokhatnak, majd veletek vetetik a pelenkát, aztán a tápszert stb. Én a helyedben beraknék pár textil pelust, és használják azt. Egyik se dolgozik, belefér az idejükbe, hogy mossanak. Nem csak ebben fog nélkülözni az a gyerek. Nem a ti kötelességetek eltartani, hiába is nem tehet az a baba semmiről.
2009. jún. 18. 14:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!