Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék neki MÉG segíteni,...

Hogy tudnék neki MÉG segíteni, hogy ezt feldolgozza?

Figyelt kérdés
A feleségem elvetélt, amikor a 20. hétben járt.(1 hónapja történt) Mondanom sem kell, hogy nagyon megviselt minket. Azóta annyira szomorú, hogy alig lehet egy picike mosolyt csalni a szájára. Nagyon vártuk ezt a babát, hosszas próbálkozás eredménye volt. ő 32 éves, én 33, és már nagyon itt lenne az ideje. Én mindenben mellette állok mert imádom őt, de mivel tudnék neki még segíteni, hogy túltegye magát ezen? Nekem is ugyanolyan rossz amilyen neki, de egyszerűen rossz nézni ahogy szenved miatta, és nem akarom, hogy tönkremenjen.
2009. jún. 18. 11:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
28%

Elolvastam a kommentárodat. Most még inkább javaslom a családállítást, mert segít mindkét dologban. Mind az első baba elvesztésének a feldolgozásában, mind a következő babára való felkészülésben.

A feleséged most az elment babára figyel, semmi mást nem akar látni és ezért nem is fogja beengedni a következőt. Nagyon nehéz túlélni egy ilyen veszteséget és a terápia pontosan ebben segít - megérteni, mi történt és miért?

Elég nagy tapasztalatom van a terápiával, ne hagyjátok ki a lehetőséget.

2009. jún. 18. 12:00
 12/25 A kérdező kommentje:

11.53-as válaszoló: Már éreztük a 18.héten, hogy mocorog. A doki azt mondta, hogy próbálkozni lehet, hiszen ha egyszer sikerült van esély a másodikra is.

11.58: Nekem ugyanolyan rossz, de muszáj erősnek lennem hiszem itt van nekem egy csodás feleségem akit nagyon szeretek, és akire vigyáznom kell.

Nélküle nem dönthetem el, de mindenképpen beszélni fogok vele a terápiáról. Új babával még egyenlőre nem szeretne próbálkozni, még friss neki ez a dolog, szerintem még bő 1 hónapnak el kell telnie mire azt lehet mondani, hogy esetleg készen áll újabb próbálkozásra szerintem.

2009. jún. 18. 12:09
 13/25 anonim ***** válasza:
28%
11:53 Megérteni, mi történt s miért? Na azt nekem senki ne akarja meg magyaràzni, mert nincs rà magyaràzat! Sokan mondanak sok mindent, de hogy miért azt senki nem tudja megmagyaràzni! A férjemnél, csalàdomnàl s a baràtaimnàl nincs jobb teràpia! Miért kell egybôl pszihologust, teràpiàkat javasolni! Persze hogy szomoru az ember lànya ha elveszit egy mindennél fontosabb emberkét! S nem is lesz tul rajta egy hamar, de adjunk màr neki egy kis idöt, nem mondom hogy elmulik, mert nem fog, de kônnyebb lesz, idövel! Most elmegy valami teràpiàra, az még jobban feltépi a sebeket, s hallgathatja a többi szerencsétlen esetett, na ne màr, miért kell kihasznàlni az embereket!Ott se a teràpia segit, hanem az eltelt idö, s a màsok szerencsétlenségéböl meritett erö /ez nem csak velem történhet meg/ Bocsànat a hangnemért, de kicsit felbosszantott!
2009. jún. 18. 12:25
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
12-25-ös, ez a TE választásod, a te életed. Vannak más utak is. Mindenkinek megadatik az a lehetőség, hogy megértsen dolgokat az életéről. Mindenkinek. Neked is.
2009. jún. 18. 12:30
 15/25 A kérdező kommentje:
Annyiban egyetértek 11.53-as hozzászólóval, hogy nem kell egyből szaladni pszichológushoz meg terapeutához. Nincsen semmiféle ilyen irányú gondja a páromnak csak nagyon szomorú. Már mások is ajánlották neki, ő akkor azt mondta, hogy hallani sem akar ilyesmiről. Szó szerint azt mondta a barátunknak, hogy nem hülye csak most vesztette el a gyerekünket.
2009. jún. 18. 12:35
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
12:30as! Jobban értem mint hinnéd, csak az agyam nem fogja fel! Mert ezt emberi agy nem birja felfogni, elfogadni, ez van! Hiszek az angyalokban s hogy melletünk vannak, de a hokuszpokusz, embereket kihasznàlo teràpiàkban nem! Elnézést! Van aki beveszi, én nem!
2009. jún. 18. 12:38
 17/25 A kérdező kommentje:
Én meg fogom kérdezni, hogy szeretné-e, de itt cseng a fülemben a válasza. Azt ne várd, hogy erőszakkal hurcoljam el a terápiára, mert annak semmi értelme. Én itt vagyok neki bármikor, amikor csak kellek, ha beszélgetni akar róla én akármikor beszélgetek vele, akár az éjszaka közepén is felkelthet ha arról van szó.
2009. jún. 18. 12:38
 18/25 anonim ***** válasza:
48%
Kedves kérdezö, megkérdezhetem, milyen betegsége volt a pàrodnak?
2009. jún. 18. 12:42
 19/25 anonim ***** válasza:
89%

OFF 12:25 Ha valaki segítséget, tanácsot kér, és azt adnak neki, az miért fáj Neked? Mondd el a kérdezőnek, amivel Te tudod segíteni, adj neki tanácsot, hisz azt kérte! A többit hagyd meg neki! Ha Neked valami komoly problémád van a pszichológusokkal, vagy egy hasonló élménnyel, az a Tied, ne rakd rá az egyébként is nehéz helyzetben lévő kérdezőre, kérlek! ON

Szerintem semmi rossz nincs a szakértő segítségben, csak annyi, hogy a jó szakember sajnos drága. Ettől eltekintve, ha van rá lehetőség, én is ajánlom. Az, hogy mi itt jó szándékkal ötletelünk, szép dolog, csak kevésbé hatékony, mintha olyan teszi, akinek ez a hivatása, és az adott időben csak erre koncentrál. Az idő, mint orvosság, régóta ismert, egy gond van vele, hogy az élet múlik. És nem mindegy, hogy milyen közben az életünk minősége. leélhetünk egy fél életet fájdalommal telve, magunkat emésztve, környezetünket terhelve. És kereshetünk új szemléletet, letehetünk terheket. Rajtunk áll.

Kedves kérdező!

Én erre az esetre azt látom, hogy feltehetnél egy kérdést. Mit szeretne az a baba, aki elment? A választ én nem tudom. Ha én lennék az a baba, én azt szeretném, hogy gyászoljanak meg a szüleim, tisztességgel, emlékezzenek meg rólam, ne felejtsenek el, de éljék tovább az életüket és legyenek boldogok, legyen sok gyerekük, az én "tiszteletemre" is. Mit érek én azzal holtomban, hogy az anyukám elemészti magát bánatában? Semmit. Sőt, ha hiszek abban, hogy holtomban még érzek valamit, rossz lesz nekem, bűntudatom lesz, amiért a történtek bántják az anyukámat. Én biztosan boldognak szeretném látni Őt, és nem azt szeretném nézni, hogy szenved miattam. Az nekem rossz lenne.

Minden jót Nektek!

2009. jún. 18. 12:47
 20/25 anonim ***** válasza:
81%

Sajnalom,ami tortent veletek! Viszont en ugy erzem,h beszlned kene a felesegeddel, mielott meg intezivebbe valik a dolog.

Egyszeruen beszelned kell vele, mert komoly es mely depressziohoz vezethet,ha nem engedi el ezt a keseru emleket!

Uljetek le es mondd el neki amit erzel,h neked faj nezni,ahogy szenved. Muszaj lesz kirangatni ebbol,ha kritikus lelki allapotba kerula,akkor az kesobb veszelyeztetni fogja a kesobbi gyermekaldast!

Sok no tanacsolja,h ne alakitsd at a szobat, pedig ez lenne a legjobb megoldas, megpedig ugy,h egyutt teszitek meg, nagyon sok lelkierore lenne szuksege felesegednek, de a jovojere nezve pozitiv valtozast hozhat!

Sajnos ezt orvosolni kell, mert ha hagyod,h szomorkodjon es a multban keressen menedeket,akkor a hazassagotok is ramehet.

Hetvegekre szervezz programokat, amennyire tudod foglald le valamivel,h jarjon valami mason a agya es probald inspiralni a jovovel kapcsolatban!

2009. jún. 18. 12:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!