Hogy kérhetnék pénzt telefonon a nagymamámtól úgy, hogy a lehető legkevésbé hozzam magam kínos helyzetbe?
Volt mikor én kértem a mamámtól pénzt, nem keveset hanem néha nagyon sokat, persze, mindig csak úgy, hogy következő hónaptól fogva vissza is adtam.
Én rendszeresen látogatom, sokat segítek neki, jobb viszonyba vagyok vele mint a szüleimmel.
Ha kérni akarsz pénzt, akkor csak is úgy tedd, hogy vissza is adod neki. Így lehet, hogy ő sem fog megsértődni, hogy csak akkor keresed ha pénz kell.
Viszont gyakrabban kéne látogatnod, mivel idős már így akár néha ki is takaríthatnál nála, vagy ha van kertje akkor kapálni is lehet.
Ha a ballagási/szalagavatós ruhámra kellene a pénz (amit ugye az osztály együtt választ ki, ergo nem tudok rajta spórolni) akkor kérnék Tőle. Nálunk a ballagós ruhát határidőre ki kellett fizetni. Nem volt olyan, hogy na most nincs rá, majd kövi fizetéskor.
Más esetben nem.
"Nagy szükségem lenne pénzre, konkrétan egy gyönyörű ruhát szeretnék"
Ez nem létszükséglet,én is biztos kínosan érezném magam, ha a nagymamámat nem látogatnám, fel se hívnám, de a pénze kellene. Tudod mennyiből élnek a nyugdíjas emberek? Én látom, hogy a nagyszüleimnek havonta úgy kell kigazdálkodnia, hogy mindenre elég legyen, bár lehet hogy a te nagymamád milliárdos, de ez nem túl valószínű. Ne kérj tőle szerintem, csak hívd fel kérdezd meg hogy van, ha egy településen laktok, menj át hozzá néha-néha beszélgetni, vagy segíts neki! Biztos jól esne neki.
Én a helyedben egyáltalán nem kérnék tőle pénzt, inkább szégyelném magam hogy csak ilyenkor jut eszembe a nagymamám. "több tízezer forintba is kerülhet". Szóval még nincs is konkrét ruha?! Ne kérj pénzt.
Látogasd sűrűbben, és vegyél ruhát a saját pénzedből.
Nem hallottál még arról, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér? Ha nem tudsz drága ruhát venni, akkor nem kell drága ruhát venni. A szüleid nem tudják kipótolni, akkor mégis volna bőr a képeden neked meg valami drága cuccba ölni a pénzt?
A nagyidat meg hagyd békén, ne mint nagymama nem érdekel, akkor olyankor se vedd elő, amikor pénz kellene...
Természetes, hogy szeretsz öltözködni, ebben a korban vagy. De hidd el, nagyon sok olyat dolgot szeretne megvenni az ember,ami felesleges. Persze idő kell ahhoz, hogy megtanuld ezt felismerni és felállítani a fontossági sorrendet. Egyetemistaként én is sokszor látok meg olyan dolgot,ami hű de jó lenne, de ha nincs rá,akkor nincs. Sosem létszükséglet egy több tízezres szép ruha, ahhoz kell szép új cipő majd, meg szép kiegészítők,táska, és sosem zárul be a vágyaid sora. Próbáld meggyőzni magadat, hogy nem kell, van mit felvenni helyette.
Vagy gondolj azokra, akiknek ez ételre kellene, tudom, hogy nem tehetjük jóvá mindenki életét, de feleslegesen ne költekezz. Nekem nagyon korán meghaltak a nagyszüleim, így sose voltam hasonló helyzetben, ilyen problémám nem lehetett, de azon a spórolt pénzen biztosan meglátogattam volna inkább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!