Mit tennétek a helyemben?
Párommal egy éve élünk együtt. Majdnem lett egy gyerekünk is, de sajnos elvetélt. Most megint szóba került, hogy akkor próbálkozzunk, de időközben előkerült egy súlyosabb probléma...
Jelenleg a fővárosban élünk albérletben, én szüleim válása miatt kerültem ide, de hála az égnek, kibékültem mindkét szülőmmel, és rózsás a kapcsolatunk. Van nekem a válásból egy lakásom, a szülőházam otthon, vidéken, anyukámmal vállalkozásunk, ami egész jól megy, de mivel én messze vagyok otthonról, nem nagyon tudok segíteni, pedig kéne.
Namármost, a multi, ahol dolgozunk, annak van egy másik üzeme a szülőhelyemtől 22km-re.
Páromnak mondtam, hogy nekem gyerekkori álmom az, hogy oda visszamehessek, és ha lesz gyerek, akkor iskolás koráig vissza szeretnék menni. Ő pedig közölte, hogy nyugdíjig nem hajlandó elmenni a városból. Ő úgy érzi, nincs ott egszisztenciája, pedig kapásból tudok kettő munkahelyet (vállalkozásunk és a multi másik üzeme), és úgy érzem az érveléséből, hogy neki annyira nem fontos a család, mint a karrierje.
Nekem viszont fontos, hogy otthon lehessek, hogy nyugodt körülmények között neveljem fel a gyerekemet, így többet tudok adni a családomnak. Itt a városban csak idegbeteg lennék, hogy mi van a gyerekkel, éppen ki késeli meg vagy ki akarja kirabolni hazafelé az iskolából.
Hozzáteszem, nem anyu nyakán élnénk, mert tőle is 20km választana el, teljesen különálló lakás van ott. Én nem azt nézem, hogy "enyém-tiéd", hanem hogy közös, és hogy mi egy család vagyunk.
Így most hogyan?... Mit tennétek a helyemben? Feladnátok-e a régi (majd' 10 éves) álmotokat, hogy összetartsátok azt, amit eddig sikerült, vagy inkább dobnátok a kapcsolatot, mondván, ezer pasi van még a világban, és hazamennétek a nyugodt helyzetbe?
Válaszaitokat köszönöm.
Párod szülei hol laknak? Mert ezt a fontos tényezőt nem írtad. Én a férjem után költöztem kisvárosba, gyűlölök itt lenni, ide az elefántok jönnek meghalni. Elvittem a gyereket pszichológushoz, első pár alkalom után az volt a módszere, hogy elvolt a játékokkal, velem meg beszélgetett. Mondta, hogy elsősorban nekem kellene boldognak lennem, mert a gyerek átveszi az érzéseket, azért problémás.
Tanács: megpróbálnám a helyetekben, adjál egy év próbaidőt a dolognak, aztán ha a feleséged nem szokja meg a helyet, akkor sajnos nincs közös jövőtök.
Nem akarom rákényszeríteni az akaratomat. Szívesen maradnék vele, mert kellően felelősségteljes, és ritka az ilyen férfi.
De ha nem akar jönni, akkor sajnos nekem lépnem kell, és véget vetnem ennek a dolognak. Saját magam és a leendő családom érdekében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!