Elengednég így a gyermekedet az apukával a nagyszülőkhöz?
Figyelt kérdés
A párom nagyon szereti a fiunkat, imád vele játszani és sétálni, de se fegyelmezni, se ellátni nem tudja (etetés, pelenkázás, fürdetés...). Most kitalálta, hogy leviszi 2-3 napra a szüleihez pót Húsvétra (ő is ott lenne), mert 3 napot a szüleimnél is töltött. A probléma csak annyi, hogy a szülei kereken megmondták, hogy a gyerek ellátása nem az ő feladatuk, ezért még csak tisztába sem teszik... Eddig ezt megoldottuk, mert én is ott voltam és megcsináltam mindent, most viszont nem tudok menni, ezért megmondtam a páromnak, hogy vagy megtanul ő a gyerekkel bánni vagy inkább ne menjenek. Ezen eléggé megsértődött. Lehet, hogy én vagyok túlságosan aggódós, de nem szeretném úgy elengedni a kicsit (2 éves), hogy "majd lesz valahogy".2012. ápr. 10. 09:07
1/19 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy amikor te ott vagy és megcsinálsz mindent, akkor a párod nem foglalkozik a gyerek ellátásával. Ha rá van konkrétan bízva, én nem hiszem, hogy ne tudná megcsinálni. Az apukák egyébként felettébb fel tudják találni magukat, ha a gyerek ellátásáról van szó. Hidd el, nem ördöngösség nekik. Vagy van egyéb rossz tapasztalatod is ezzel kapcsolatban? Amikor egyedül hagytad a gyereket vele és mondjuk nem adott neki enni, inni? Az már más kérdés, hogy elég bunkó dolog a nagyszülőktől ilyet kijelenteni, hogy ők nem foglalkoznak a gyerek ellátásával.
2/19 anonim válasza:
Mutasd meg neki a fontos dolgokat,mit hogyan kell csinálni,és engedd el vele.Már 2éves,mégse pár hónapos.
3/19 anonim válasza:
2 éves gyereket miért ne vihetné el? Az már eszik mindnet,öltöztetni sem nehéz,sőt pelenkát cserélni sem. Mielőtt mennek,egy kicsi "gyakoroljon" az apuka.
5/19 anonim válasza:
4-es. Ez miért furcsa és kérdés? Nem minden gyerek szobatiszta 2 évesen. Ugyan már! Az enyém is majdnem 3 volt, amire az lett. 1. voltam.
6/19 anonim válasza:
Adnék neki lehetőség, hogy bizonyítson, hogy át tudja öltöztetni, fürdetni, pelenkát cserélni.
Pl. ha neadjisten mindkét kezed eltöröd, ki segítene neked?
Ha nem akarja megtanulni a SAJÁT gyerekét átpelenkázni, nem engedném, hogy elvigye.
7/19 anonim válasza:
Én anya vagyok 3 gyermekem van,és én másképp látom.2 éves még kicsi ahhoz szerintem,hogy 3 napot töltsön idegen helyen anya nélkül.Ha minden héten mennétek akkor oké,de ha ritkábban akkor én csak akkor engedném ha vele mennék én is,főleg ha az apja képtelen az ellátására.
8/19 anonim válasza:
Biztos nem képtelen az ellátására, miért lenne az? Hiszen vállalja, hogy ellátja, amíg ott lesznek. Az, hogy eddig nem tette, mert nem volt rákényszerülve, az más dolog.
9/19 A kérdező kommentje:
A párom szüleire tényleg nem lehet ezt rábízni, ezt már bizonyították. A párom próbálkozik, de tény, hogy vele a kicsi olyan mint az ördög, teljesen kifordul magából. Az ételt szétdobálja, a ruhákat leveszi magáról, a pelenkázást is megnehezíti. Ha ott vagyok nem csinálja ezt, de mivel az apja nem akarja fegyelmezni, így vele megteszi.
2012. ápr. 10. 09:31
10/19 anonim válasza:
Persze, hogy elengedném. Az apjáról és a nagyszüleiről van szó...
Max. előtte pár napig "tanítgatnám". Amúgy biztos vagyok benne, hogy el tudja látni, max. eddig nem csinálta, mert te megtetted helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!