Kérdezzem meg hogy vesz-e nekem autót?
18 éves lány vagyok és nem rég lett meg a jogsim. Apukám még régen megígérte nekem hogy vesz autót. Nem vagyunk se szegények, se gazdagok, most épp kevesebb pénzünk van, mert itt a rohadt válság. Apumnak van vagy 3 autója(nem Suzuki meg Dacia). Most még mielőtt meg nem volt a jogsim, mondta hogy hamarosan kell venni egy kisautót, amivel én fogok járni. Egy olcsóbb használtra gondoltunk... Ez volt kb. 1 hónapja. Viszont amióta megvan a jogsim, azóta nem hozta fel a témát. Tudom hogy most nincs úgy pénzünk, de van félretett... Ha nem akar venni nekem apum, akkor legalább adja meg a tartozását. Tartozik kb. 1500 euróval, veszek abból autót. Ma kérdeztem hogy nem akar-e egy kiocsit törleszteni a tartozásából, és kérdezte hogy kell vmi re pénz nekem... mondtam hogy most nem kell, mondta hogy mondjam meg h ha kell és akkor ad. Mondtam hogy most nem kell semmire. Szerintetek mit csináljak. Nekem kell az autó!!! vezek 1500€-ból, ha arról van szó, de legalább azt adja meg. Kérdezzek rá? Vagy üljek le vele beszélgetni hogy szeretnék egy autót? csak gondolja, hogy kell autó... ha tudtam volna kerestem volna munkát, és mentem volna dolgozni a nyáron vagy vmi...
Mit csináljak? Bunkóság lenne felhozni a témát? Amúgy jó a viszonyom vele, hülyéskedünk mindig meg minden...
köszi
Az előző vagyok,
Amúgy még mindig nem késő nyári munkát keresni...
Jaj, de nem akarom eröltetni... ha nem, akkor nem, megértem. Ha mondjuk évekkel ezelőtt ígérte volna meg és most jött volna a válság akkor oké, nincs gond. De egy hónapja is mondta. tuti hogy félt.
Te milyen nyári munkát ajánlanál? Mennék vhova, úgyincs semmi dolgom. Tavasszal mondtam apukámnak h jó lenne mennni vhova nyáron dolgozni, akkor azt mondta h pihenjek, ráérek még dolgozni. De én tényleg szívesen csinálnék vmit.
Kérdezd meg tőle nyugodtan, kb. így: Apa! Van lehetőség arra, hogy megvegyük azt a kisautót, amit korábban emlegettél,vagy most nem állunk úgy? Ez így nem hangzik követelőzésnek.
Nekem tetszik, hogy jól álltok, mégsem állsz apukádhoz követelőzően hozzá. Egy vállalkozásban nem mindig rózsás a likviditási helyzet, ezt az emberek többsége nem látja át, sőt a sárga irigységtől nem is érdekli. Apukádnak nem véletlenül kellhetett a te pénzed kölcsön. Ez az átmeneti likviditási zavarra utal. Sztem most nem valószínű, hogy aktuális az autó, de ezt mondja meg ő. Kérdezni nem szégyen.
750.000.- Ft alatti autót nem valószínű hogy érdemes venni, a műszaki állapota miatt. Hacsaknem ismeretségi körben nem találtok egy megbízható műszaki állapotú régi autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!