Kérdezzem meg hogy vesz-e nekem autót?
18 éves lány vagyok és nem rég lett meg a jogsim. Apukám még régen megígérte nekem hogy vesz autót. Nem vagyunk se szegények, se gazdagok, most épp kevesebb pénzünk van, mert itt a rohadt válság. Apumnak van vagy 3 autója(nem Suzuki meg Dacia). Most még mielőtt meg nem volt a jogsim, mondta hogy hamarosan kell venni egy kisautót, amivel én fogok járni. Egy olcsóbb használtra gondoltunk... Ez volt kb. 1 hónapja. Viszont amióta megvan a jogsim, azóta nem hozta fel a témát. Tudom hogy most nincs úgy pénzünk, de van félretett... Ha nem akar venni nekem apum, akkor legalább adja meg a tartozását. Tartozik kb. 1500 euróval, veszek abból autót. Ma kérdeztem hogy nem akar-e egy kiocsit törleszteni a tartozásából, és kérdezte hogy kell vmi re pénz nekem... mondtam hogy most nem kell, mondta hogy mondjam meg h ha kell és akkor ad. Mondtam hogy most nem kell semmire. Szerintetek mit csináljak. Nekem kell az autó!!! vezek 1500€-ból, ha arról van szó, de legalább azt adja meg. Kérdezzek rá? Vagy üljek le vele beszélgetni hogy szeretnék egy autót? csak gondolja, hogy kell autó... ha tudtam volna kerestem volna munkát, és mentem volna dolgozni a nyáron vagy vmi...
Mit csináljak? Bunkóság lenne felhozni a témát? Amúgy jó a viszonyom vele, hülyéskedünk mindig meg minden...
köszi
18 évesen hiába van jogsid, akkor sem való, hogy saját autód legyen! Szerintem az apukád is félt téged. Először gyakorlatot kellenes szerezni.
A másik meg az, hogy ne az apádtól várd már el, hogy autót vegyen neked. Mint írtad, válság van. Tudod te egyáltalán, hogy mennyibe kerül megélni? Szerintem nem. Addig meg ne akarj autót. Egyáltalán miből tartanád fent? Vagy azt is apádtól várnád el?
Aha. Tartozik, mi? Ez jó. És ki fizette a jogsidat? Ki veszi a kajádat? Ki fizeti az orvost, ha beteg vagy? Kinek a házában laksz ingyen? Vagy esetleg fizetsz lakbért?
18 éves vagy. Papiron nagykorú, de úgy gondolkodsz mint egy gyerek. Tudod, az, hogy naponta van tiszta ruhád, van mit enned, van interneted, stb. ezek mind pénzbe kerülnek. Miért is tartozna neked apukád? Vagy esetleg te tartod el őt? És minek neked az autó? Hogy a barátnőiddel mehess pasizni egész nyáron?
Nőjj fel végre! Nem az autó a legfontosabb dolog a világon. De ha ennyire kell, akkor keresd meg rá a pénzt.
Kérd kölcsön az egyik kocsiját, hogy szeretnél menni valahova. Hátha ebből le esik neki a tantusz.
Mellesleg tuti biztos voltam benne, hgoy egy irigykedő megjelenik és csak azt látja, hogy valakinek jobb mint neki. Annyira utálom az ilyet.
Hozzáteszem nekem sem vett apám kocsit, örültem mikor az ezer éves Daciankat használhattam vagy anyut elvihettem a közértbe miután meglett a jogsim, tehát nem azért modnom, mert kb úgy álltam 18 évesen mint a kérdező. De ettől még nem kell lehurrogni valakit!
És ha csak leszólni tudsz, akkor kérlek tartsd meg magadnak!!! Köszönöm!
Annak aki meg normális, segító választ ad, annk köszönöm szépen!!!!!!
Inkább legyen 2 használható válasz, mint 100, de mind leszólás.
És tudok bánni a pánzzel, mert azt az 1500€-t már évek óta gyüjtögetem, és autóra. Csak vmiért kölcsön kellett adnom neki.
Elkérhetném az autót, de 2 van ami személy, az egyiket ő használja másikat az egyik alkalmazott. A többi aztó meg tú nagy... És nem panaszkodni akarok, tanácsot kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!