Mi az a feltétel nélküli szeretet?
Ez baromi nehéz érzés, hisz bármit tesz, te ugyanúgy szereted. Nem tudom, egyáltalán lehetséges-e, hisz ha az értékrendednek tök ellentmondót (pl. gyilkosság) csinál, akkor nem biztos, h tudod továbbra is szeretni.
Az a jó benne, h teljes mértékben a másik mellett állsz, bármit is tesz.
Mindenkivel CSAK a baj van, a te szempontodból. Az embereknek egyéni az ingerküszöbük, a személyiségük, a mintáik, de e felett áll a szeretet/szerelem, van olyan nő aki akkor is szereti a pasiját, ha az évek után már csak agyonveri néha, mert, hogy ott van benne a régi énje. Az anya meg alapból szereti a gyerekeit, ez egy ilyen kötelék.
A feltétel nélküli szeretet meg olyan dolog, hogy bár nincs köteléked a másikhoz akkor is szereted, tiszteled az egyéni létét és az élethez való jogát, nem pusztító, hanem építő kritikával látod el, stb..
Ezek extrém esetben válthatnak más irányba, pl gyűlöletbe -teszem azt a másik kínoz, életedet fenyegeti-, de a te esetedben puszta intoleranciáról lehet szó. Nem pont ez hiányzik a mai világból, sőt, ezzel és gyűlölettel van telítődve az egész f*s szellemi és érzelmi kultúránk, sajnos.
Milyen? Nagyon nehéz. Nem érezni nehéz, hanem ellenállni azoknak, akik azt mondják: miért szereted? látod, hogy nem érdemli meg...
Hát, én akkor is szeretem, akárhogy bánt, láttam újszülöttként, láttam, ahogy felnő, és akármit csinál, nem tudok máshogy érezni. Én csak szeretni tudom a testvérem, pedig tényleg gonosz-természet :/
A feltétel nélküli szeretet lúzerség!!!
Ki az akibe ha 20-szor belerugnak akkor is ugyan úgy szereti a másikat? Az idióta(már bocs).
Igenis az embernek egyrészről toleránsnak kell lennie mással de néha magával szemben is és tudnia kell bocsánatot kérnie! Általában a legtöbb ember mással szemben kevésbé toleráns és számonkérőbb mint magával szemben!
Ugyanakkor egy egészséges kapcsolatban el kell jönnie annak a szintnek amikor azt mondja az egyik hogy elég, eddig bírta a másikat és kész!!
Nálam is volt már ilyen hogy egy idő után akármennyire is szerettem/kedveltem a másikat és sokat tettem érte de már nem akartam tovább folytatni...
persze lehet úgy érteni a fogalmat hogy pl a gyerekedet akkor is szereted ha valami iszonyat rosszat tesz akár ellened is! De ez inkább ambivalens érzés lesz mint tiszta szeretet! Mert egyfelöl utálni fogod, másfelől szeretni hisz a gyereked!
És hogy mi a jó benne?
Ha leszáll a rózsaszin köd akkor valóban jó lehet hisz a másikat "megkaptad" és ez már akkora érzés a számodra ami elnyomja hogy mennyi megaláztatást szenvedsz el!
Természetesen a fenti eszmefuttatás nem vonatkozik azokra a normális kapcsolatokra ahol normális emberek között kölcsönösen korrekt kapcsolat van És azért ezekből is sok van... :)
Írta már valaki, hogy anyai szeretet. Így van. Én is anya vagyok, végre megtudtam milyen érzés valakit ezerszer jobban szeretni bárki másnál, minden igényét és jólétét a saját érdekeim elé helyezni. Bármivel és bárkivel szembe menni érte. Ez olyan szeretet ami mellett az "örökké tartó, émelyítően romantikus, mindent legyőz szerelem" is eltörpül.
Mi a jó benne? Nem tudom megfogalmazni. Majd ha lesz egy gyereked te is megérted.(remélhetőleg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!