Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért segít neki a férjem?

Miért segít neki a férjem?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy nagyon régi barátja. A barátjának van 4 gyereke és még csak 26 éves, de normálisan nem képes őket eltartani, csak piálni tud a kocsmában. A férjem meg akkora hülye, hogy képes neki pénzt is adni kölcsönbe, nem is kevés pénzről van szó... mindig azzal a szöveggel jön, hogy ha lesz pénze majd vissza adja, de olyan sose lesz és a férjem úgyse fogja visszakérni.. És nem csak pénzt ad nekik, hanem mindent amit tud, múltkor is bevásároltunk, mindent ami kell egy hónapra, de mire hazaértem a munkából, már szinte mindent oda adott nekik. Megkérdeztem a férjemet, hogy ezt miért csinálta és az volt a válasza, hogy mondta neki a barátja és a felesége, hogy nincs mit enniük és a gyerekek is nagyon éhesek, erre ő megsajnálta őket és mindent átvitt. Az elmaradt villanyszámlájukat is befizette, meg télen még a gázszámlát is. De a férjemet egyáltalán nem zavarja, hogy szórja nekik a pénzt szerinte ennyit simán megtehetünk értük... főleg, hogy nekünk van elég pénzünk(még). De én ezt nem így látom, bőven van helye nálunk is a pénznek, például ha már ennyire gavallér akkor az autómat végre megcsináltathatná és nem kéne akkor vonattal járnom dolgozni. És nem az ingyenélőket eltartani. De már mindig ez a vitatéma nálunk, szerinte egy önző ember vagyok aki csak magával foglalkozik, pedig ez egyáltalán nem így van. Pár héttel ezelőtt meg volt megbeszélve, hogy elmegyünk egy étterembe vacsorázni kettesben és végre jól érezzük magunkat. Túl szép is lett volna, ha ez így megtörténik, az utolsó percekben képes volt és lemondta vacsorát és csodálkozik ha hisztizek, amikor nem erről volt szó.

Normális az ilyen?!?!?!?!

2012. ápr. 8. 23:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az alapprobléma, hogy meg sem beszéli veled, le se sz@rja a véleményedet, tetszeleg a hős megmentő szerepében, és döngeti a mellét, hogy milyen jótékony, te meg milyen önző dög vagy. Mi is szoktunk adni a párommal hol egy kis pénzt, hol mást a rászorulóknak, de soha nem jutna eszébe egyikünknek sem a másik megkérdezése és beleegyezése nélkül ezt tenni pláne, hogy minket sem vet fel a rengeteg pénz.
2012. ápr. 9. 10:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Az rendben lenne, ha a barátja nem piálna, és ki akarna mászni a rossz helyzetéből. Akkor beleférne, hogy segíti őket pár alkalommal. De így, hogy ki tudja meddig megy ez még így, és a ti dolgaitok javítására nincs pénz, mert rájuk költi, ez gáz. Megértem, hogy nagyon jó barátok, de akkor miért nem segít neki inkább leszokni az italról, vagy segít neki állást keresni?
2012. ápr. 10. 15:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én totálisan egyet értek a kérdezővel nálam is kiverné a biztosítékot,ha ilyen hülye férjem lenne aki ész nélkül szét osztogatja mindeneteket. Egyébként én is ismerek hasonló családot akiken néhányszor segítettünk is,de azok utána már szó szerint elvárták és még követelőztek is. Úgyhogy villámgyorsan leépítettük őket. Azért a pofátlanságnak is van határa
2012. ápr. 10. 15:56
 14/16 anonim ***** válasza:

a férfiak akkor ilyen "testvériesek" valakivel, ha magukat látják valahol a másikban

van bennük valahol valami nagyon de nagyon közös dolog...

2012. ápr. 10. 18:29
 15/16 anonim ***** válasza:

előző vagyok

csak egy példa:

apa amikor meglátta, hogy a barátomnak ladája van, oda-lett meg vissza a sráctól, mert eszébe jutott a gyerekkora, hogy ő is ladával kezdte :)

azóta mintha a fia lenne...

ilyesmit értettem az előző kommentem alatt

2012. ápr. 10. 18:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha egyszer megérezné, hogy hiányt szenved valami anyagi dologban, és azért, mert a barátjára szórta a pénzt, akkor esetleg észhez térne.

De esetleg lehetne játszanod a kettőtök kapcsolatával is, hogy "visszaszerezd" az irántad, a családja iránt való érdeklődését.

Mert szerintem az a baj, hogy ezt veszítette el.

2012. ápr. 12. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!