Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért segít neki a férjem?

Miért segít neki a férjem?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy nagyon régi barátja. A barátjának van 4 gyereke és még csak 26 éves, de normálisan nem képes őket eltartani, csak piálni tud a kocsmában. A férjem meg akkora hülye, hogy képes neki pénzt is adni kölcsönbe, nem is kevés pénzről van szó... mindig azzal a szöveggel jön, hogy ha lesz pénze majd vissza adja, de olyan sose lesz és a férjem úgyse fogja visszakérni.. És nem csak pénzt ad nekik, hanem mindent amit tud, múltkor is bevásároltunk, mindent ami kell egy hónapra, de mire hazaértem a munkából, már szinte mindent oda adott nekik. Megkérdeztem a férjemet, hogy ezt miért csinálta és az volt a válasza, hogy mondta neki a barátja és a felesége, hogy nincs mit enniük és a gyerekek is nagyon éhesek, erre ő megsajnálta őket és mindent átvitt. Az elmaradt villanyszámlájukat is befizette, meg télen még a gázszámlát is. De a férjemet egyáltalán nem zavarja, hogy szórja nekik a pénzt szerinte ennyit simán megtehetünk értük... főleg, hogy nekünk van elég pénzünk(még). De én ezt nem így látom, bőven van helye nálunk is a pénznek, például ha már ennyire gavallér akkor az autómat végre megcsináltathatná és nem kéne akkor vonattal járnom dolgozni. És nem az ingyenélőket eltartani. De már mindig ez a vitatéma nálunk, szerinte egy önző ember vagyok aki csak magával foglalkozik, pedig ez egyáltalán nem így van. Pár héttel ezelőtt meg volt megbeszélve, hogy elmegyünk egy étterembe vacsorázni kettesben és végre jól érezzük magunkat. Túl szép is lett volna, ha ez így megtörténik, az utolsó percekben képes volt és lemondta vacsorát és csodálkozik ha hisztizek, amikor nem erről volt szó.

Normális az ilyen?!?!?!?!

2012. ápr. 8. 23:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
10%
Én nagyon-nagyon büszke lennék a férjemre. Dehát más az értékrendünk nyilván.
2012. ápr. 8. 23:37
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

szerintem a férjed idióta. a barátság szép dolog, de ez a fa.sz csak kihasználja.

vidd el te magad a kocsit javíttatni, ha ő a beleegyezésed nélkül költi a közös pénzeteket, akkor kezdd el te is, majd észhez tér.

2012. ápr. 8. 23:39
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Igen, tök szép dolog lenne, ha nem azért nem tudná eltartani a családját, mert piál, hanem mert elveszítette a munkáját/beteg lett/lerokkant/stb.

Így viszont a kérdezőnek van igaza. Ennyi erővel minden ilyen ingyenélőn segíthetnének, ők meg mehetnének csövezni a híd alá.

2012. ápr. 8. 23:40
 4/16 anonim ***** válasza:
9%
Nem tudom, hogy normális-e az ilyen, de te tuti, hogy egy tipikus hisztérika vagy.
2012. ápr. 8. 23:40
 5/16 A kérdező kommentje:
kb. 20-30000 forintot simán eliszik egy hónapban(vagy többet) a 80000 forintos fizetéséből.
2012. ápr. 8. 23:43
 6/16 anonim ***** válasza:
18%
Sajnos a férjednek jó szíve van. Az ilyen emberek, ha még becsülettel, meg lelki tartással is rendelkeznek, fertelmes dolgokra képesek, például még egy önző szívtelen nőt is elviselnek túl a józan ész határán. Összevissza jótékonykodnak, akár milliós tételben is. Viszont ha rengeteget esnek pofára mondjuk 20éven keresztül abban, hogy másokat segítenek, akkor képesek egy idő után ugyanolyan szívtelenek lenni mint az emberek 98%. Elmúlik nála szerintem.
2012. ápr. 8. 23:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az én férjem is szinte ugyanezt csinálta, a barátok mindig,mindenben előrébbvalóak voltak a családjánál.Nem arról volt szó nálunk se,hogy éhezem-e,hanem arról,hogy én igyekeztem takarékoskodni,beosztani a pénzt,hogy jusson olyan luxusra is,mint kávé pld,és akkor jött a barát,hogy adjunk neki egy főzet kávét(már a sokadikat) a férjem meg odaadta az otthon található összes kávét,így nekünk nem volt.És pénzem se volt másikat venni,nagyon jól esett,mit mondjak.Én se tartom magam irigy embernek,mert szívesen adok olyasmit,ami nekem felesleges vagy sok van belőle,(pld.kerti termény)de olyant,ami meg utána nekem hiányzik,nem igazán.
2012. ápr. 8. 23:49
 8/16 anonim ***** válasza:
45%
Én például jószívűbb vagyok a páromnál,a mostani kapcsolatomban.Nem élünk együtt.Viszont párszor ezt már felemlegette nekem,ami nem tetszett.Ha segíteni akarok,azt meg fogom tenni,mert így látom helyesnek.
2012. ápr. 8. 23:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem normális dolog amit a férjed csinál. Én is megérteném, ha a barátod és a felesége hirtelen munkanélkülivé vált volna és nagyon megszorultak volna, vagy mondjuk keresnének, de lenne egy beteg gyerek akinek a gyógyítását nem tudnák finanszírozni. Ezek olyan esetek amikor megértenék nagyobb volumenű adományozásokat. De az, hogy egy alkoholistát segítsek, kizárt. Még akkor se, ha a gyerekeken kell végülis segítenem. Honnan tudhatnám biztosan, hogy a kölcsönbe adott pénz végül nem alkohol formájában köt ki az apuka szervezetében? Szóval nem, nem normális dolog amit a férjed csinál, még akkor sem, ha megengedhetitek magatoknak. Ha ennyire jószívű és segíteni akar másokon, adja olyan alapítványnak a pénzt amit közösen választotok ki, és tudjátok, hogy jó helyre kerül.

Az már a másik, hogy a kérdező valóban hisztisnek tűnik főleg az éttermes dolog miatt, az autót még meg is értem, valóban értelmesebb lenne azt megcsináltatni, mint az alkoholista barátot segíteni. Na de ki tudja, hogy nem a férj tette-e őt ilyenné...

2012. ápr. 9. 01:57
 10/16 anonim ***** válasza:
91%
Hisztis a kérdező...Hát talán igaza is van,dolgozik azért,hogy a férje más villany gáz számláját fizesse,még egy nagycsaládot eltartson.Barát ide vagy oda,nem irigység de ez már túlzás.A másik fél nem barát,egy pofátlan hiéna,a férjed ha jó szívű is,de nem komplett.Én elgondolkodnék azon vele maradjak e.Neked nem jár egy vacsora,járhatsz vonattal.Ha lesz gyereketek mi lesz?neki jut kevesebb mert a háver családja éhezik?Oldja meg a problémáját.Nem vagy Önző,mindennek van egy határa.Ezt a határt a haver is meg a párod is rég túl lépte.Ez egyáltalán nem normális.
2012. ápr. 9. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!