Anyám barátja hivatalosan is beköltözött anyám lakásába?
A lakás 100%-ban anyámé. Nővérem és én nagykorúak vagyunk (28 és 32), már nem anya lakásában élünk, de a személyiben az állandó lakcímünk szerint ott lakunk. Anya barátja úgy intézte a hivatalos papírokat, hogy minket meg se kérdeztek, mit szólunk a beköltözéshez! Amikor anya barátja felhív minket pl. telefonon, mindig úgy fogalmaz, hogy menj fel HOZZÁNK, érezd magad OTTHON NÁLUNK stb. Milyen jogon? Mi otthon vagyunk, ha anyánál vagyunk! 1984-ben költöztünk oda, én ott tanultam meg járni, onnan indultam suliba, . Aztán munkába.
Ha anyával történik valami (remélem nem történik semmi...), akkor mondjuk 5-10-15-20 évi együttélés után anya barátja igényt tarthat a lakás x-ed részére??
Ugyanmár... Felnőttek vagytok, nem is otthon éltek, édesanyádék is felnőttek, nyilván anyutok eltudja dönteni, hogy mi a jó neki. Ha ő úgy boldog, hogy az a férfi vele él, akkor az nektek miért fáj? Lehet, hogy furán fogalmaz, vagy kicsit másképp ítéli meg a dolgokat, mint ti, de ettől nekem ezekből még nem tűnik egy rossz szándékú fickónak.
Ha a lakás 100%-ban anyukádé, akkor ti fogjátok örökölni a lakást, hacsak anyu másképp nem rendelkezik!
Miért ne mondhatná,hogy "nálunk" ott lakik.Szemben veled, aki nem lakik ott.
A bejelentésnek semmi köze a tulajdonjoghoz.
Még ha össze is házasodnának akkor sem lenne a lakás közös, hiszen házasság elötti vagyonhoz tartozik.
Valóban nem egy rossz ember, nincs bajunk vele, de mivel hivatalosan mi is ott lakunk, mindketten úgy gondoljuk, minimum megkérdezhettek volna minket.
A pasi egyszer említette a nővéremnek, hogy a lánya -aki nemsokára gyereket szeretne- megkérdezte az apját, beköltözhet-e a férjével-gyerekével a pasi házába.
Nyilván a pasi ezért költözött anyához..
az hogy oda vagytok bejelentve nem jelent semmit. Nem kell megkérdezniük. (gondolom alánya azért kérdezte őt,mivel nem a lányé a ház, hanem az apáé)
örülj,hogy anyád talált valaki akivel boldog. és ne azon szőrőzz mint egy rossz anyós,hogy hogyan fogalmaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!