Mit tegyek? Anyám és nagymamám állandóan az öltözködésemmel piszkálnak!
Ne vedd fel a piszkálódást.
Tegyél kitérő válaszokat.
Pl: A papától kaptad azt a szép pólót! Miért nem veszed fel?
Most nincs kedvem átöltözni. Majd máskor felveszem.
Milyen csini az a masnis felső!
Az ő bőrszínéhez tényleg jól áll.
Mert a szülők többségét érdekli a gyermekük sorsa. A szeretet olykor néha aggasztó féltésbe csap át, nehéz egy szülőnek a lázongó kamasz gyermekével azonosulnia. a gyermekét a saját minta képére próbálja formálni. Több -kevesebb sikerrel. Ez a törődés valamilyen szinten a szeretet és féltés megnyilvánulása. A kamasznak átok, a szülőnek bosszúság. Viszont ha jól meg van alapozva a gyerek nevelése akkor van rá esély, hogy egyszer rá fog jönni a gyermek magától, hogy a szülő nem ellenség és igaza van bizonyos dolgokban.
Ha most bele gondolok abba, hogy én meg a fiamra az öltönyt próbálom ráerőszakolni, akkor bizony el kap a mosolygás mert ő is hasonló cipőben járhat mint most te. :-)
Hogy mit csinálj? Próbálj meg egy kicsit megértőbb, bele érzőbb lenni. Nálunk is megy a száj karate az öltözködés és más ügyben is. Meghallgatjuk egymás érveit és a végén mindig az lesz amit a szülő elgondol. :-)
Én is átmentem ezen, amikor 14 voltam. A rock zene imádata megmaradt, de ma már nőiesen öltözködöm.
AMikor anya is hasonlóan reagált, mint a te anyukád, akkor kifakadtam, hogy " Én a lányod vagyok, és jó lenne, ha elfogadnál úgy, ahogy vagyok, mert én is elfogadlak. "Akkor abbahagyta a piszkálást. Próbáld meg te is.
Nekem is hasonló sztori volt. Nem is Nagymamival meg nagynénivel volt a gond (náluk laktam) a szomszédok majdnem gyűjtést kezdtek, hogy a gyerek ne tornacipőbe járjon már télen...:D
Mondjuk Nagymami is mindig szidott, mert szakadt farmerba jártam, mint a "cigányok a falujában":D Úgy hiányzik, nem rég halt meg...:S
Ne törődj velük...Engem még 6 év után is azzal zaklatnak, hogy ne csak bőrkabátot vegyek, meg ne csak feketét, mert milyen szép kis visszafogott rózsaszín cuccocskák vannak...:D Bólogass és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!