Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell egy gyereket...

Miért kell egy gyereket állandóan rendszabályozni?

Figyelt kérdés
Csak azért,mert ő még gyerek? Hosszú buszozás alatt volt alkalmam megfigyelni egy-két dolgot. Először egy 9-10 éves forma fiúcska ült a közelembe a nagymamájával és az anyukájával. Nagyon értelmes kisfiúnak tűnt. Azonban ha kinézett az ablakon,már egyszerre regulázták: ne arra nézz! Felfelé nézett: nézz előre! Megvakarta a száját: ne piszkáld a szád! Pedig szépen,csendben ült amúgy,de már szerintem meg se mert moccanni. Beszélgetni próbált: maradj csendben! Most egyél,most igyál,most vedd le a pulóvered,most vedd föl,stb. Már nekem volt fárasztó hallgatni. Nekem még nincs gyerekem,huszonéves vagyok,de komolyan mondom,hogy sajnáltam a kisfiút a végére. Aztán jött egy anyuka 3 apró,totyis kisfiúval. Ott is ment az ezt ne-azt ne,de mondjuk ők még kicsik voltak,meg kell mondani,hogy mit nem szabad. Hanem amikor inni kértek,kaptak egy keveset,aztán semmit,és úgy kellett érte sírniuk,nagy szidalmak árán kapták vissza a vizesüveget. Gondolkoztam,hogy az anyuka nem saját magától fáradt el már ekkorra vajon? Mert ezt a sok regulát szerintem nem indokolta a 3 csöppség,korukhoz képes rendesen ültek,csak épp nem mozdulatlanul. Ezek az anyukák azt szeretnék,ha a gyerek mozdulatlanul és némán ülne órákig?
2012. ápr. 5. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenekkel én is találkoztam.A kutyások hasonlók.

Nekem nem lenne ennyi energiám ilyen sz.rokért b.sztatni a gyerekem.

2012. ápr. 5. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A 9-10 éves gyerekes sztori durva, még azt is megmondják, merre nézhet???

A kicsiket sajnos elég sokszor kell "rendszabályozni", nekem is van 3,5 és 2 éves gyerekem, igazán fárasztó, hogy 10* kell elmondani mindent. Nem tudom, mi volt a vizesüveggel, de lehet, be kellett volna osztani az útra, az én gyerekem simán megiszik fél liter!! teát, aztán utána meg nyivákol, hogy pisi van, ha meg elfogy, akkor meg az a baja, hogy nincs több. De azért szidni nem kellene őket.

2012. ápr. 5. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell,Ők rosszul csinálják,az az Ő bajuk. Jól látod ezt Te is,hogy Neked nem lesz ilyenekre "problémád" mert Te is látod,hogy ezek nem problémák,olyanokon meg nem fogsz problémázni,ami nem is az,érted!?:D Ez amúgy Engem is felidegesít. Hogy valaki gyereket szül és nem bírja normálisan nevelni...
2012. ápr. 5. 12:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az se jó ha állandóan fegyelmezik,meg az se ha sohasem.Valaki nem tudja megtalálni a közép utat,meg aztán ki tudja mennyire vannak ki az idegei az anyukának:)
2012. ápr. 5. 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Én kevés olyan rendszabályozással találkoztam ahol értelmetlenül adogatták ki az ilyeneket(max előtte felhúzta a gyerek valamivel a szülőt...).

nem mellesleg(szerintem) 99 szabályozatlan, fegyelmezetlen gyerekre jut 1 túlszabályozott.

Sajnos gyakoribb hogy nekem kell szólnom hogy a gyerek ne rugdossa a lábamat(amiért még engem csesz le néha a szülő) minthogy túlszabályozottságot látnék.

De valóban, ez sem jó.

2012. ápr. 5. 12:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Barátokkal voltunk nyaralni. Az egyik pár hozta a gyermekét is, egy 5 éves kislányt. Mi is dilibajt kaptunk, amikor az apuka (néha az anya is) rászólt a gyerekre, "Evelin, nem szabad, hagyd abba..." stb. A gyerek egyszerűen jól érezte magát, mert volt még 4 ember, akit nyúzhatott a szülein kívül. Mi is jól éreztük magunkat vele, jót szórakoztunk. Az apa azért szólt mindig a gyerekre, hogy ne másszon ránk (ne terheljen minket) folyamatosan a kívánságaival. Hiába magyaráztuk neki, hogy mi, ha meguntuk, úgy is szólunk, hogy már elég volt jóból. Pici sértődött választ kaptunk, hogy majd a saját gyerekünket neveljük, ne az övét. Az első közös nyaralást több is követte. A gyerkőc már iskolás, még mindig imád másokon lógni, de az apja még mindig rászól. Mi viszont már nem szólunk neki, a gyerek is megérti, és "visszavesz" magából.
2012. ápr. 5. 12:59
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Végre rendes szülökről olvasok. Bár én látnék ilyeneket...
2012. ápr. 5. 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
jav.: szülőkről
2012. ápr. 5. 14:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, ez érdekes. Az való igaz, hogy egy kisgyereknek sok mindent el kell mondani, úgymond irányítani kell, de azért ez túlzás, amiket leírtál valóban. Nekem 4 éves a lányom, próbálom szabadjára engedni, csak azokban a dolgokban tiltani, ami veszélyes vagy ami esetleg mást zavar. Példa erre: ne üsse a lapáttal a parkettát, mert az alattunk lévők megőrülnek. :) De hozzáteszem, a szőnyeget püfölheti. Csak mivel én laktam földszinten, tudom milyen az, ha fölöttem zajonganak.
2012. ápr. 5. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!