Miért van az, hogy az apámnak a házán kívűl, van egy lakása egy 2,5 milliós autója meghavi 200000 ft fölötti jövedelme meg egyéb több millió ft értékű ingatlana és sajnál tőlem egy forintot is"5 forintot"?
17:05 - Nem számít soknak? Mihez képest? Anyukám 25 éve tanítónő, közalkalmazott, és 100ezer Ft körüli fizetése van, ne mondd, hogy a 200ezer annyira átlagnak számít... Vagy akkor mi számítunk csórónak...
-----------------------------------------
A másik, hogy 500Ft-ot nem kéne sajnálni a saját gyerekétől az embernek, ha van pénze több ingatlanra és autóra is egyszerre... Mi csak 1 panelban lakunk 4-en, és egy 800ezer Ft-ért vett használt autónk van... Igaz, zsebpénzt gyerekként én se kaptam, de ha szükség volt valamire, vagy megkívántam egy fagyit (akkor még 25Ft-ért is lehetett venni, pedig nem volt régen, mert 24 évesen talán nem számítok öregnek), meg táborba mentem, akkor jutott aprópénz.
-----------------------------------------
Kérdező, nem lehet, hogy apád nagyon nagy szegénységben nőtt fel, és most, hogy kiverekedett belőle, átesett a ló túlsó oldalára? Vagy a másik lehetőség, hogy mindig is tehetős volt, és ezért nem ad szívesen? Az én apám az előbbi eset, bár ő csak nekem, a lányának nem ad szívesen, öcsémre költ dögivel.
lehet hogy apukád háza és autója hitelből van. a 2.5 milliós autó pedig eléggé alacsony kategóriás. nagyjából a legolcsóbb suzuki, vagy dacia, esetleg renault. szóval lehet hogy apukád pénze elmegy a törlesztőrészletekre, amiket a ház-autó hitelre fizet.
másrészt, attól függ, hogy mire nincs pénze. mert ha kérsz tőle 5000 et, arra nem fog adni (ha kevés van neki), hogy elidd, vagy elcseszd hülyeségekre.
de ha pl tankönyvre kell, vagy valami olyan dologra, ami a szellemi épülésedre kell, akkor arra biztosan fog adni.
ha mégsem, akkor léteznek sóher szülők is .ez van.
Meg lehet kérdezni apukától, miért nem ad.
Sőt: meg lehetne kérni, tárja fel az anyagi helyzetet előtted, saját épülésedre.
Velem anyukám tinédzser koromban több alkalommal közölte, mennyi az ő, meg az apu jövedelme, sőt hogy hol mekkora megtakarításai vannak a családnak. Sose tudni, mikor üti el őket egy autó, vagy ő meghal (szívbeteg volt), és jöhet egy gonosz mostoha, aki ki akar forgatni az anyagiakból, stb, sose tudni.
Én sose követelőztem, tudtam a családi anyagi irányelveket, és azokhoz tartottam magam, előre tudtam, mi az amit megengednének, és mit nem. De az az érem másik oldala, hogy amit kértem, a szüleim kivétel nélkül mindig megadták.
Nem tudom, nekem még mindig a 2-nél több ingatlan nem fér a fejembe, hogyan is szerezte ez az illető, és ha annyira nincs pénz, esetleg el lehetne adni valamelyiket, vagy kialakítani valamivé, amiből pénz állna a házhoz, de 2-nél több ingatlan és milliós kocsi mellett (amire az átlagembernek tényleg nem jut), nem igaz, hogy ennyire fukarnak kell lenni a saját gyerekkel...
De biztos én vagyok hülye (nem, inkább csak csóró...), de akkor se fogom megérteni, hogy rosszabb anyagi helyzetben élőknek jobban jut a gyerekre és jut zsebpénz (akár rendszeres, akár csak úgy, ha valamire a gyereknek kell), mint egy ilyennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!