Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is elhidegült a férjétől...

Más is elhidegült a férjétől a szülés után?

Figyelt kérdés
4 hónapja szültem. Mindenem a baba. Szeretném, ha a régi lenne a kapcsolatom a férjemmel, de valahogy elhidegültem tőle, pedig próbálok ellene küzdeni, de sajnos nem tehetek róla. El fog ez múlni? Vagy csak a hormonok rossz hatása?
2009. jún. 17. 11:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%

Mindkettőjüknek a baba lesz az első, remélhetőleg, és nem csak az anyának. Ez ösztönös, és nem megváltoztatható. Ettől még az alap rangsor, hogy a fréfi a családfő, hogy a szülő egy pár, nem változik, és nem is így értettem, de az a kijelentés, hogy a baba MÁSODIK, szerintem nagyon durva, és egy anya sem érezhet így. Nem is lehet sorrendbe tenni a ygereket és a férjet ilyen módon, d enem is szabad. a gyerekeidet sorszámozod? Gondolom nem.

Azt mondtad gyakran megesik az is, hogy a második baba, a kisebb lesz a "kedvenc". Ezek szerint legyen fordítva? A nagy legyen a "kedvenc"? Mi lenne ha nem lenne az egyik sem? Nyilván vannak köztük különbségek, kinek mit lehet, mit ki kap előbb, ez egy dolog, de szeretetben ne legyen ELSŐ a nagyobbik gyerek. Ahogy a férj se.

2009. jún. 17. 13:45
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

Bocs az offért:

"Azután jön a válás,mert az ugye a gyereknek jobb lesz ? " -- Hát ezerszer jobb, mint ha csak a gyerek miatt maradnak együtt. annál hülyébb döntés nincs, a szülők és a gyerekek egyaránt mennek tönkre tőle...

És ezzel nem azt mondtam, mielőtt belém köt valaki, hogy a válás mindenre a megoldás, hanem hogy igenis van, amikor a gyereknek is az a jobb döntés, ha különmegy a pár.

2009. jún. 17. 13:51
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Első hozzászóló vagyok. Visszanéztem ide, gondoltam, hasonló a hőcipő, benézek, hátha írtok valami számomra is megfogadandót.

Valaki itt korábban azt írta, hogy azok az anyák járnak így, akik túlszeretik a kicsit, nem hajlandóak mással foglalkozni. Biztos ebben is van valami, nade nálam ez sem áll fenn. Persze, nagyon szeretem a fiamat, de szívesen odaadom a nagymamának (anyósomnak) mikor vinni szeretné. Jól esik kikapcsolni kicsit, elmenni fodrászhoz, kozmetikushoz, sétálni egy nagyot anélkül, hogy hétrét görnyedve babci kezeit fogva araszolnék.

Ha ketten vagyunk - ugyanúgy mint "annak idején" - beülünk apcival az autóba és huss - aztán valahol megállunk egy fagyizónál pl.

A barátnőmmel is tartom a kapcsolatot, ha ráér lejön, vagy együtt megyünk játszóterezni stb...

közben jól kipletyizzük magunkat.

szóval szerintem nemcsak a kicsi túlszeretése lehet a háttérben.

Igyekszem helyrebillenni, de ha egyedül (ill. család és barátok segítségével) nem megy, akkor elmegyek egy dilidokihoz, v. hormonvizsgálatra.

Mert amúgy meg minden szép és jó lenne. Ez az, amit szem előtt kell tartani és mindent megtenni annak érdekében, hogy ne rontsuk el.

2009. jún. 17. 14:27
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

"Mindkettőjüknek a baba lesz az első, remélhetőleg, és nem csak az anyának. Ez ösztönös, és nem megváltoztatható."

- remélhetőleg NEM. Egy egészséges párkapcsolatban semmiképp sem. Ellátják a babát, és a baba igényei lesznek az elsők, de nem fogják jobban szeretni, mint egymást. Ha mégis, akkor annak a kapcsolatnak a napjai meg vannak számlálva. Akkor is, ha az a szám sok, és elsőre nem is látszik még.

(Bocs, tudom, ez nem vitafórum. Viszont ez alapvető, ami segíthet a kérdezőnek is, azért válaszolok rá.)

Ki legyen a "Kedvenc"? Nem ez volt a kérdés. A nagyobb gyereknek több jár és több is jut, ha betartjuk a sorrendet. Ha azonban a kisebb házasodik előbb és a nagyobb később, mi meg odaadtuk mindenünket a kicsinek, akkor a nagy jogosan fogja úgy érezni, hogy megrövidítettük Őt a jogaiban. Ez van.

Látom, hogy nem akarod elfogadni, ez nem is kötelező, nem is Neked írtam, hanem a kérdés feltevőjének. Annyit kell tudnod erről a dologról, hogy minden olyan "szabályszegésnek" amit írsz, drága ára van. És nem azért, mert mások kérik Rajtad számon. Idővel Te leszel saját magad bírája. Én szóltam időben. ;o)

2009. jún. 17. 14:36
 15/22 anonim ***** válasza:
33%

Bocs, de ez nem normális gondolkodás, amit írsz. (Hogy a férj az első) Nagyon remélem, hogy neked nincs gyereked, és soha nem is lesz. :S

Vagy talán van, és lelkiismeretfurdalásból írsz ilyen nagy hülyeségeket?

Az apának és az anyának is a baba kell, hogy az első helyen álljon. Ahol ez nem így van, ott valami marha nagy gubanc van a szülők fejében.

2009. jún. 17. 14:39
 16/22 anonim ***** válasza:
61%

OFF Én nem minősítelek Téged, és nem gyűlölködöm. ("Nagyon remélem, hogy neked nincs gyereked, és soha nem is lesz. :S")

Ez szerintem pont elég válasz arra, hogy melyikünk fejében is van a "gond". ON

2009. jún. 17. 15:18
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
"Ellátják a babát, és a baba igényei lesznek az elsők, de nem fogják jobban szeretni, mint egymást" -- Örülök hogy végig olvastál és értelmeztél. Épp ezt emeltem ki. SENKIT SEM KELL JOBBAN SZERETNI! Nem is lehet rangsorolni egy gyereket és egy férjet, vagy 2-3gyereket! Most szerinted a feleségnek jobban kéne szeretni a férjét, és előtérbe helyezni, mint a saját gyerekét? Miféle rangsorolás ez?
2009. jún. 17. 17:48
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

"Annyit kell tudnod erről a dologról, hogy minden olyan "szabályszegésnek" amit írsz, drága ára van. És nem azért, mert mások kérik Rajtad számon. Idővel Te leszel saját magad bírája. Én szóltam időben. ;o)"

Milyen jogon fölényeskedsz? Mitől vagy Te jobb itt bárkinél is? És miféle "szabályszegés"? És drága ára? Jézusom... Ne legyél már nevetséges. Jó... Gyorsan, szóljon a sok anyuka a felnőtt gyerekeinek, akiket rosszul neveltek, hogy ők csak másod- esetleg harmadrangúak számára! Futás emberek!

2009. jún. 17. 17:54
 19/22 anonim ***** válasza:
14%
Totálisan mást akarsz amúgy belemagyarázni abba amiket írtam, meg se próbálod értelmezni, csak hajtod a rangsorolásod.
2009. jún. 17. 17:55
 20/22 anonim válasza:
91%
Nekem anyukám sokszor mondta, hogy amióta megszülettünk mi vagyunk már a szerelme (tesómékkal), a mindenei. Szerintem te is szerelmes vagy a babába, de ez normális, most ennek van az ideje. Szerintem minden rendben lesz, de azt a minimális figyelmet próbáld megadni a férjednek amit igényel...
2009. jún. 18. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!