Mit tegyek, hogy a szüleim elfogadják, hogy milyen vagyok?
"mivel ugyebár az ő idejükben nagyobb szégyen volt ilyen fiatalon dohányozni" Mikor? 20-30 évvel ezelőtt szinte mindenki dohányzott, 20 évesen dohányozni nem igazán volt szégyen, sőt, egy tök átlagos dolog volt.
Mindegy is, itt szerintem az a lényeg, hogy a kérdező ne a szülei kiakadása miatt szokjon le, hanem maga miatt. Ha csak azért abbahagyná a cigizést, mert a szülei cseszegetik, hát az nem ér semmit, ez nem igazi elhatározás. Majd ha le akar szokni, akkor leszokik. Felnőtt ember, miért kellene neki megmondani, hogy mit csináljon?
Kedves 11:48-as válaszoló, köszönöm a kommentedet!
Jól tanuló diák vagyok, az ország legjobb egyetemeit vettem célba. Emellett több munkahelyem is van, jó fizetéssel, makulátlan erkölcsi háttérrel. Mondhatom, hogy már most többet értem el, mint a 2 bátyám, akikkel amúgy próbálnak párhuzamba hozni. A szüleim természetesen aktív dohányosok voltak, de aztán jó útra tértek és vallásosak lettek. Sosem nézték jó szemmel, hogy nekem kicsit másabb a felfogásom és nem az ő nézeteiket követem.
Soha, egy fillért nem kértem tőlük, pláne nem cigire, szóval nem is ez a bajuk.
Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire egészségtelen dolog a dohányzás, de sajnos így alakult, és egyenlőre nekem megfelelő így a helyzet. A kedves kommentelőknek csak annyit mondanék még, hogy megértettem a kb 8 kommentből, hogy mennyire egészségtelen és mennyire undorító, és persze azt is, hogy le kell szoknom, de itt mondanám, hogy nem most fogok, így a leszokással kapcsolatos további kommentek a legteljesebb mértékig fölöslegesek.
Ahhoz képest hogy az SZTE-re jársz meg hogy hű de milyen jó tanuló vagy, nem vagy képes a gondolkodásra.
Azt akarod hogy a gyereked is szívja cigi füstöt? Hogy büdös száj puszilgassa? Hogy amikor magadhoz öleled ne az öblítő illatát hanem a cigi áthatós bűze? Terhesség alatt is cigizni akarsz? Nem beszélve arról, hogy akik nem dohányoznak rokonok akár joggal el is tilthatnak a gyerekeitől. (Én legalábbis eltiltanálak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!