Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy csak azért mert használt ruhát adok a gyerekeimre, attól még csinosak?

Figyelt kérdés

2 ovis gyerekünk van.

Szépen, csinosan járatom őket. Mindig dicsérik őket, hogy csinosak.

A ruháikat cipőiket a teszveszen, turiban, babaruhabörzén szerzem be.

Anyám folyton azzal jön, hogy ő vesz nekik rendes szandit, új ruhákat, hogy legyen rendes cuccuk.

Én viszont sajnálok több ezret kiadni egyetlen pólóért, csak mert új, ráadásul még nem is márkás, hanem kínai:(. Szebbeket veszek turiba...

Sok veszekedésünk van emiatt, mert nem érti meg, hogy amit én veszek, nemcsak olcsó, de jó is.

Szerinted?

2012. ápr. 5. 22:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%
Ne mondd meg neki, hogy használtak a ruhák, aztán kész. Különben sem értem ezt. Nálunk a családban körbejárnak a gyerekruhák, 4-5 gyerek is hordja őket. Mondjuk a cipők nem, mert a kis lábuk fejlődését befolyásolja, milyen cipő van rajta, szóval abból szerintem megéri megvenni a jó minőségűt újonnan.
2012. ápr. 5. 23:36
 12/28 A kérdező kommentje:

Tudja, hogy nem vásárolok bababoltban.

A vicc egyébként az, hogy múltkor harisnyát vett nekik, mert "hogy legyen egy normális harisnyátok" kínait vett, ami két nap után ülepnél kilyukadt:D amit ő is észrevett és én is felhívtam rá a figyelmét, hogy mekkora minőséget vett:P

2012. ápr. 5. 23:43
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk egy 2 éves kisfiunk van és egy 13 hetes pocaklakónk. A fiam ruhái közül egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány új, teljes áron vásárolt ruhája van. Egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy annyi pénzt kiadjak egy gyerek pólóra vagy nadrágra, ami perceken belül koszos lesz, ha kinnt játszik a kertben vagy a játszótéren. Én vadászok a turkálóban és az Auchanban, Tescoban, Lidlben, Aldiban is, mert itt is le szokták árazni az utolsó darabokat. A heti legjobb fogásom az volt, amikor egy kertésznadrágot sikerült megvennem 4600Ft helyett 500Ft-ért. Cipőket is tudtam venni Neki méghozzá Bamát és mivel utolsó darabok voltak, így 13900Ft helyett 2490Ft volt darabja. Nem érzem úgy, hogy ezzel ártanék a fiunknak. Ha majd akkora lesz, hogy kérni fog egy-egy bizonyos holmit, természetesen meg fogom neki venni akkor is, ha drágább, de nem akarom arra nevelni, hogy egy ruha, egyéb játék vagy kiegészítő már nem ér semmit, ha 5000 alatt van az ára.

Sajnos vannak emberek, akik alapból elutasítják, hogy "mások levetett rongyait" hordják. Velük nem fogod tudni megértetni, hogy attól hogy turkálóban vagy akciósan vásárolsz, még nem rongyos szakadt ruhában jár a gyerek. Ők ilyenek. Anyósom is aggodalmaskodott ezen, a férjem erre elmondta neki, hogy mennyit pénzt osztok be havonta, majd hozzátette, hogy vehetünk a gyereknek mindenből újat is, de akkor Őket már nem tudjuk tovább támogatni. Azóta csönd van.

2012. ápr. 6. 07:58
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
"anya! már meghallgattam a véleményedet, megfontoltam magamban, és arra jutottam, hogy ezzel kapcsolatban nem fogadom el a tanácsodat. téma lezárva, légyszíves ne hozd fel többet!"
2012. ápr. 6. 08:58
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Turiban is lehet venni címkés vagy teljesen újszerű ruhát! Gondolom nem foltos, szakadt ruhát adsz rájuk, hanem olyat, amiről nem mondja meg senki, hogy előtte már más gyerek használta. Ne foglalkozz vele vagy mondd azt, hogy újonnan vetted.
2012. ápr. 6. 10:45
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretem a turkált használt ruhát, de attól még az a véleményem, hogy felnőtt nő vagy, nem szabadna anyukádnak beleszólnia abba, hogy mit adsz a gyerekedre. A te gyereked, ha turkálóban vásárolsz, akkor ott, másnak nincs köze hozzá. Mondd el neki kedvesen, hogy "Anya nézd, amiben szükségem van tanácsra, megkérdezem. De amiről már döntöttem, abban nem kérek tanácsot sem észosztást, köszi."
2012. ápr. 6. 11:40
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk fordítva van.

Nem bírtam megállni és HASZNÁLTAN vettem egy csomó cicás ruhácskát, pulcsit stb

Édesanyám meg leszidott, hogy minek, keresztanyám küldte a "csomagot".

Hatalmas családunk van, a gyerekruhák mindíg ott vannak, ahol a legkisebb a gyerek, és annyi van, hogy még egy ovodás csoportnyi gyerek fel tud benne nőni. Egyszerre.

Most még egy csatorna is megnyílt, így úszunk a baba és gyerekruhákban.

Sok olyan van a dobozokban amin még a címke is fent van.

2012. ápr. 7. 12:14
 18/28 anonim ***** válasza:
Nálunk meg az van,hogy anyósomnak mindig az a baja,hogy nem az a ruha van a gyereken,amit "ő vett".Én meg mondom neki,hogy minden nap nem adhatom azt rá,és különben is azt sem fogom kidobni,amit "én vettem".Mindig akkor vesz neki évszaknak megfelelő ruhát,amikor én már megvettem.Engem nem zavar,hogy vesz,sőt örülök neki,de jobban örülnék,ha megkérdezné,hogy a gyereknek mire van szüksége?Mert mindig olyanokat vesz,amiből már van egy tucat...
2012. ápr. 9. 09:42
 19/28 anonim ***** válasza:
58%
Én anyósomék is dettó, mint utolsóé..félévente vesznek a gyereknek kb. 3 ruhadarabot, mondjuk ha már április közepe van és már láttak rajta a hónapban legalább 2 tavaszi kabátot, akkor ők vesznek egy harmadikat.....gáz vagy nem gáz, nekünk szüleim rengeteg ruhát vesznek a kicsinek, keresztanyuja is, márkás és csinos babacuccokat HM-ben, C&A-ban, stb. Én nem tehetem meg hogy ennyiért vásároljak a kicsinek, úgyhogy nagyon örülünk a szép és vadiúj ruháknak, anyósék meg turkálóból hoznak ezt-azt ritkán...aztán megkérdezik, miért nem azt adjuk rá? Nem vagyok bunkó, ezért annyit szoktam mondani: az is volt már rajta. Ennyi, nem spilázom túl, de tény, hogy szívesebben adom a gyerekre a vadiúj sportdzsekit, mint egy turkált darabot, ami a tipikusan szélesebb-mint-hosszú, vagy a narancssárga-de-régen-piros-volt ruha...
2012. ápr. 9. 17:56
 20/28 anonim ***** válasza:

Te jóóó égggg, hát nem teljesen mindegy???

Az én kislányom heti szinten szaggatja szét a nadrágjait, az összes hosszú ujjún pólója ki van kopva, mert csúszik-mászik. Most akkor ezért kéne neki sok-sok ezer forintért mindenből újat vennem, meg márkásat? A gyerek fel sem fogja, mi van rajta, sőt, fel sem fogja, mi az, hogy pénz... És mellesleg nagyon sokan vannak, akik nem engedhetik meg maguknak az új ruhákat, mit gondolsz, miért virágzik a használt ruha kereskedelem? Mert bizony olyan időket élünk, hogy van rá igény. Nagyon sok felnőttet is ismerek, aki turkálóból öltözködik, mégis igényesen, csinosan tudnak kinézni.

Ne foglalkozz anyukáddal.

2012. okt. 8. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!