Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ehhez, ha a...

Mit szólnátok ehhez, ha a férjetek így viselkedne? Férj az ilyen?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel 5 éve.Gyerek nincs.Mivel itt állandóan együtt vagyunk,amikor hazamegyünk Magyarországra,ő is a családjánál alszik+én is.Tudom furcsa,de ez mindig így volt.

Csak 25km-re vagyunk egymástól,így napi szinten összefutunk.

Legutoljára azért mentünk haza,mert Apukám meghalt.

Mondanom se kell,hogy a férjem akkor sem volt hajlandó az én családomnál aludni,velem.Szépen hazament.Pedig jól esett volna,ha velem marad.

Mivel egyházi,falusi temetés volt-nálunk szokás 1 nappal előtte,összegyűlve a rokonokkal imádkozni a halottért.Nagy nehezen rá tudtam beszélni,hogy jöjjön el.

Mikor leült mellém a templomba,úgy elhelyezkedett,mint ha moziba jött volna szórakozni.(ő nem vallásos)

Egész végig közömbösen nézelődött.Úgy ült mellettem,mint ha egy utcáról betévedt vadidegen lenne,még rám se nézett,hozzám se ért.Én és Anyukám meg ott zokogtunk mellette.

Másnap a temetésen is álltunk a koporsó mellett és ott is úgy viselkedett,mint egy idegen.Szintén jól elnézelődött.Át sem karolt,meg se fogta a kezem,pedig alig álltam a lábamon úgy sírtam.

A temetés után 1 órahosszával,lelépett a családjával együtt,mert aznapra beszélte meg a kocsi szervízelését egyik haverjával.Már a temetés után is csak az óráját leste,hogy nehogy lekésse a megbeszélt találkozót.

Velem cseppet sem törődött.

Amikor elbeszélgettem vele erről,akkor még neki állt feljebb.Hogy mit képzelek én,mert a kocsi javítása a legfontosabb és ő nem akarja veszélyeztetni a testi épségünket az autópályán.

Szerinte ő megadta a tiszteletet Apámnak,azzal hogy eljött a temetésére és úgy gondolja hogy tökéletesen viselkedett.

A rokonságom és ismerőseim is mind észrevették,amit művelt,amikor ezt is elmondtam neki,mindet le "büdösparasztozta".Barátaim azt mondták,hogy ha úgy döntenék elhagyom ők megértik,azok alapján,amit észrevettek.

Én ezt soha életemben nem fogom elfelejteni a férjemnek! A válás gondolata,ami már 1-2éve erősen foglalkoztat,most egyre erősebb bennem.

Szerintetek?És én ezzel az emberrel élek már 4 éve.

Azzal tart sakkban,hogy ha elhagyom nem lesz egy fillérem sem.

Ja,állítólag szeret! :-(

2009. jún. 16. 13:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
92%

Az én férjem attól, hogy ateista, meg attól, hogy neki valami nem fáj tiszteletben tartotta, hogy nekem nagyon is, és azon volt, hogy ahogy lehet segítsen nekem.

Ki a fenét érdekel, hogy nem teszi össze a két kezét imádkozni? Meg nem rendíti úgy meg a dolog? Azzal van a baj, hogy a szerencsétlen feleségével sem foglalkozik. Az az asszony elveszítette az édesapját! Az nem enyhülés a fájdalmára, hogy jobb helyre került. Az lesz pár hét múlva esetleg, de addig nem! Egy TÁRS kellett neki, nem egy hívő, egy olyan, aki akármilyen ügyefogyott vallási témában, de legalább mellette van, és próbálja őt megnyugtatni. Mi ezen a nagy kérés?

Nagyapám temetésén apám is úgy szorította magához anyámat, hiába nem sírt, hiába nem vallásos, meg utána se úgy bánt vele, mintha egyszerűen eltört volna egy befőtt.

Vannak ilyen férfiak, csak sajnos nem mindenkinek jut ilyen.

2009. jún. 16. 14:16
 22/30 anonim ***** válasza:
92%

Itt nem az a lényeg h valaki hívő vagy ateista! Hanem h Társ -e vagy sem!!!! A kérdező férje egy érzéketlen ember és kész, lehet csűrni csavarni, de egy igazi FÉRJ nem hagyja cserben a legnagyobb bajban a feleségét. Kit érdekel hogy hol milyen körülmények közt de ha kell kiáll az egyik a másikért és támaszt nyújt neki. Az én férjemet sem nevelték vallásosan de bárhová bármikor velem jön, mert tisztel, mert szeret. És még ha neki furcsa is egy közeg (teszem azt misén) intelligens felnőtt ember, tud viselkedni.

Szereintem nem szeret a férjed igazán, de hogy nem a társad az biztos.

2009. jún. 16. 14:23
 23/30 A kérdező kommentje:

Igen,mondtam neki a pár nap alatt többször is,hogy most szeretném,ha velem aludna,mert szükségem van rá.Szerintetek érdekelte?

Abban viszont lehet valami,hogy Apukámmal,mikor még élt nem volt igazán közeli kapcsolatuk,talán mondhatni közömbös.

Viszont ebben az esetben rólam van szó,mert az én fájdalmammal szemben is közömbös volt.

Még egy korábbi válaszolónak:a rokonaim nagyon kedvesek voltak vele,csak ők is engem sajnáltak az érzéketlen férjem miatt.

24/30 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, én azt mondom, hogy válj el. Te nem érted meg a párodat és ő nem ért meg téged, és ez nem a párod kizárólagos hibája, hanem a tiéd is. A kezdeti kíváncsiság nem elegendő. A házasságnak az egyik alapja ez lenne. De így, hogy "elbeszéltek egymás mellett", és aztán csodálkozásotokban csak bántjátok egymást, te is őt, ő is téged, nincs értelme. Biztos van valahol 2 olyan valaki, aki téged is jobban megért és aki a párodat is jobban megérti. Ti nem tartoztok össze. Ne hibáztasd a férjedet olyan miatt, amit te is elhanyagoltál vele kapcsolatban. Kettőtök közös hibája, hanyagsága az, ami most történt.
 25/30 anonim ***** válasza:
55%

"Hogy átkaroljon,fogja a kezem,megkérdezze jól vagyok-e?!"

Nem megsérteni akarlak, de tényleg ezekre a közhelyekre van szükség egy ilyen esetben? Én pont ezért szeretek egyedül lenni egy ilyen esetben, ill. ezért nem próbálok vígasztalni senkit, mert ennél nagyobb baromságot szerintem kérdezni sem lehet. Milyen kérdés lett volna már tőle, hogy jól vagy-e? Számomra ez sokkal nagyobb tapintatlanság lenne valakitől, mint az, hogy forgatja a fejét egy temetésen. Biztos nagyon jól érezheti magát az, akinek nem rég halt meg egy közeli hozzátartozója.

2009. jún. 16. 14:40
 26/30 anonim ***** válasza:
67%

Vannak olyan helyzetek, amiket az emberek egy része nem tud kezelni. Sajnos én is, ha vkit fájdalom ér 'elmenekülök' mert nem tudok mit kezdeni a helyzettel, nem tudom mit mondjak, hiszen ilyen helyzetben nem tud az ember jót mondani.

Nem hinném,hogy ez válóok kell legyen.

2009. jún. 16. 14:47
 27/30 anonim ***** válasza:
78%
Hát elég érdekes történet...Csak azt nem értem, ha ilyen lesúlyt
2009. jún. 16. 15:01
 28/30 anonim ***** válasza:
67%
(bocsánat) lesúlytó véleménnyel vagy róla, miért élsz mellette?Vagy hogy bírtál ki ennyi időt egy ilyen baromfi mellett.Eleve azt eljátszani, hogy külön alszotok....Mi a véleménye a családodról?Ők vagyonosabbak?Nem lehet, hogy lenéz titeket?Ha így lenne, én biztos nem is kötöttem volna össze az életem vele...Muszájból nem kell senki, ennél még egyedül is jobb.
2009. jún. 16. 15:05
 29/30 anonim ***** válasza:
97%

Szia, nem tudom miert nincs meg gyereketek, de en ugy erzem, hogy azert nincs meg, mert te erzed, hogy nem akarsz a ferjednek szulni. Egyutt vagytok, osszehazasodtatok, de te nagyon boldogtalan vagy, es mennel, de meg nem indultal el. Varsz. Mndig csak mondod magadnak, hogy elvalsz, de meg nem tetted meg.

Szerintem azonnal szedd ossze magadat, es valjal el tole! Ne tedd tonkre magadat, ne eljel boldogtalul. Ki kenyszerit ra? Senki. Hat akkor meg? Hagyd ott, majd lesz jobb onala, talalni fogsz! Gyerek nelkul konnyu lesz a valas, lepjel!

Ugy erzem, hogy nem is a temetes miatt irtal most ide, hanem annyira tele vagy mar a ferjedtol, annyira eleged van mar belole, annyira mennel mar tole, hogy ezt a temetest csak egy peldakent hoztad elo. Talan eddig ez volt a legmeglepobb neked, hogy milyen erzeketlenul tud viselkedni o veled.

Es valas utan miert ne lenne neked penzed? Gyereked nincs, magadat kell fenn tartanod, nem? Dolgozol, keresel penzt. Mas is igy el. Valjal el tole!!!!!!!!!!

2009. jún. 16. 15:13
 30/30 anonim ***** válasza:
96%

És ha véletlenül becsúszik egy gyerek???

Ilyen emberből milyen apa válna???

Inkább ne!!!!!!!

Adj esélyt magadnak a boldogságra! Hagyd el!

2009. jún. 16. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!