Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ehhez, ha a...

Mit szólnátok ehhez, ha a férjetek így viselkedne? Férj az ilyen?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel 5 éve.Gyerek nincs.Mivel itt állandóan együtt vagyunk,amikor hazamegyünk Magyarországra,ő is a családjánál alszik+én is.Tudom furcsa,de ez mindig így volt.

Csak 25km-re vagyunk egymástól,így napi szinten összefutunk.

Legutoljára azért mentünk haza,mert Apukám meghalt.

Mondanom se kell,hogy a férjem akkor sem volt hajlandó az én családomnál aludni,velem.Szépen hazament.Pedig jól esett volna,ha velem marad.

Mivel egyházi,falusi temetés volt-nálunk szokás 1 nappal előtte,összegyűlve a rokonokkal imádkozni a halottért.Nagy nehezen rá tudtam beszélni,hogy jöjjön el.

Mikor leült mellém a templomba,úgy elhelyezkedett,mint ha moziba jött volna szórakozni.(ő nem vallásos)

Egész végig közömbösen nézelődött.Úgy ült mellettem,mint ha egy utcáról betévedt vadidegen lenne,még rám se nézett,hozzám se ért.Én és Anyukám meg ott zokogtunk mellette.

Másnap a temetésen is álltunk a koporsó mellett és ott is úgy viselkedett,mint egy idegen.Szintén jól elnézelődött.Át sem karolt,meg se fogta a kezem,pedig alig álltam a lábamon úgy sírtam.

A temetés után 1 órahosszával,lelépett a családjával együtt,mert aznapra beszélte meg a kocsi szervízelését egyik haverjával.Már a temetés után is csak az óráját leste,hogy nehogy lekésse a megbeszélt találkozót.

Velem cseppet sem törődött.

Amikor elbeszélgettem vele erről,akkor még neki állt feljebb.Hogy mit képzelek én,mert a kocsi javítása a legfontosabb és ő nem akarja veszélyeztetni a testi épségünket az autópályán.

Szerinte ő megadta a tiszteletet Apámnak,azzal hogy eljött a temetésére és úgy gondolja hogy tökéletesen viselkedett.

A rokonságom és ismerőseim is mind észrevették,amit művelt,amikor ezt is elmondtam neki,mindet le "büdösparasztozta".Barátaim azt mondták,hogy ha úgy döntenék elhagyom ők megértik,azok alapján,amit észrevettek.

Én ezt soha életemben nem fogom elfelejteni a férjemnek! A válás gondolata,ami már 1-2éve erősen foglalkoztat,most egyre erősebb bennem.

Szerintetek?És én ezzel az emberrel élek már 4 éve.

Azzal tart sakkban,hogy ha elhagyom nem lesz egy fillérem sem.

Ja,állítólag szeret! :-(

2009. jún. 16. 13:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%

Az elsővel nagyon nem értek egyet. Mit kell azon kitalálnia egy embernek, hogy a párom elvesztette az édesapját, és nyilván szeretné ha vele maradnék. No ehhez nem kell azért gondolatolvasónak lenni. Ez számomra evidens. Kocsi ide vagy oda. Mert még mondjuk, ha egy gyerekről lenne szó, de egy kocsiról!!! És oké, hogy ateiste, a kérdezőnek gondolom nem is az a problémája, hogy a férje nem tette össze a két kezét és imádkozott, hanem ahogy viselkedett a gyászmisén. Nekem is van ateista ismerősöm, de azért egy gyászmisén, vagy egy szertartáson tud viselkedni. Ilyenkor nem azt kell nézni, hogy neked milyen elveid vannak, vagy mennyi dolgod lenne, hanem a másikat, aki "csak" éppen az édesapját temeti.

Kedves Kérdező! A házasságotokra nem tudok mit mondani, mert annyira nem látok bele, de az biztos, hogy ez olyan húzás volt, ami miatt én is átértékelném a kapcsolatomat. A férj, azért férj és társ, hogy bármikor velem legyen a nehéz pillanatokban, ahogy én is vele. Ha már ezt nem lehet elvárni tőle, akkor mit egyáltalán. Mitől lesz ő jó társ? Attól, hogy lerak az asztalra x összeget? Nekem ettől még nem lesz Férj! Egy ilyen esetben az együttérzést, egy 3 hónapos kapcsolattól el lehet várni, nemhogy egy férjtől. Megzavarodnék, ha egy ilyen fájdalommal egyedül kellene maradnom, úgy hogy közben elvileg van mellettem valaki, akinek az lenne a dolga, hogy enyhítse a fájdalmat. Sajnos mi is elvesztettük pár éve a párom édesapját, és ő akkor annyira összetört, hogy majdnem még a wc-re is mentem vele. Hiszen ez a dolgom, kötelességem. Vigyázni rá, támaszt nyújtani, amikor kell. Nem hiába fogadjuk meg, hogy jóban-rosszban.

2009. jún. 16. 13:37
 12/30 anonim ***** válasza:
49%

1. A férjed nem vallásos, te pedig olyant vártál el tőle, ami tőle nagyon távol áll. Persze, hogy nem tudott úgy viselkedni, ahogy a vallásos rokonok elvárták volna. A rokonok tudják, hogy a férjed nem vallásos? Lehet, hogy életében most először járt ilyen temetésen. Csak mellékesen én tavaly először jártam görög katolikus esküvőn (én római katolikus vagyok), nagyon sok az eltérés, nem is nagyon tudtam, mikor mit kell csinálni, úgyhogy én is csak néztem ki a fejemből időnként. Kicsit a párodat is megérthetnéd ezen a téren, mert ő nem ebben nőtt fel, amiben te. Ha összetartoznátok, megértenéd és őt védenéd a rokonokkal szemben. Nem szidni kell a férjedet, hanem megismertetni vele a te világodat. Ha ez nem megy, akkor minek vagytok házasok?

2. Ha a kocsi javítása akarva-akaratlan így lett leegyeztetve, akkor az is fontos, mert ha olyan hibája van, ami balesetet okozhat, az tényleg az életetekbe kerülhet, és gondolom, a rokonság nem akarna még egy temetést a közeljövőben.

3. Ha te nem csak vallásos vagy, hanem igaz hívő is, akkor tudhatnád, hogy a halál NEM A VÉG, és az elhunyt nem a semmibe, hanem haza ment. Nemrég jártam egy temetésen, ahol az elhunyt előre elrendezte a saját temetését, mikor már tudta, hogy nincs sok ideje hátra, azt is megszervezte, hogy ki temesse, azt is, hogy kik énekeljenek a temetésen (ifjúsági kórusunk), és azt is, hogy MIT (taizei dalokat), ő azt mondta, nem akar siránkozós temetést, és neki van igaza, óriási hite volt. Ez egy római katolikus temetés volt. Azt hiszem, az ő példáján mindenkinek el kéne gondolkodnia és át kéne formálni magunkban a temetésről és a halálról alkotott eddigi képet.

4. Megértem, hogy rosszul esett neked a dolog a férjed részéről, de amit tőle elvártál, az számára teljesíthetetlen volt, mert nem gondoskodtál korábban arról, hogy őt beavasd ebbe a számára idegen világba.

2009. jún. 16. 13:45
 13/30 anonim ***** válasza:
84%

A 13.28-assal tokeletesen egyet ertek!

Ha osszessegeben nem erzed boldognak magad,akkor tedd meg a megfelelo lepeseket es valj el.

A tesom 12 evig volt a ferjevel, a ferje egy bunko,taplo volt,aki nagyon szornyen viselkedett vele, szegeny noverem nagyon boldogtalan volt, erot vett magan, otthagyta a hazat, butorokat, mindent es beadta a valast. A ferje ezek utan meg jol meg is verte. 6 honapra ra megismerkedett egy tokeletes pasival, imadja, torodik vele, jokepu, apolt, korban hozza illo,... 2 hete volt eljegyzesuk, a noveremet kicsereltek, soha eletebne nem volt meg ilyen boldog!

Ezt csak azert irtam le, mert sok no azt gondolja,h ha kiszall egy boldogtalan hazassagbol az a vilagvege, de ha megteszik akkor sajat maguknak adnak egy lehetoseget a boldogsagra!

2009. jún. 16. 13:49
 14/30 anonim ***** válasza:
44%
Én is egyet értek az első hozzászólóval. Mindig külön aludtatok, érthető, hogy most is. Nem tudom más nőnek itt milyen férje van, de biztos az enyém se ülne és sírna velem egy ilyen esetben. Lehet nem tudta mit is mondjon egy ilyen helyzetben, ezért is jobbnak látta, ha nincs melletted. A temetéseket se egyformán éljük meg. Én pl el se megyek senkinek a temetésére, mert úgy gondolom, hogy anélkül is megadhatom a tiszteletet és emlékezhetek rá (tudom ezt sokan nem így gondolják), ezen kívül mindenki másképp gyászol, aki nem sír, nem adja ki magából az nyilván másnak sem tud a támasza lenni. Lehet a férjed is egy ilyen ember. Barátaid szerintem elég felszínesek lehetnek, ha már arra térnek ki, hogy ha elhagyod megértik, mintha erre bíztatnának. Persze, ha más gond is van a házasságodban, akkor érthető, hogy válni akarsz.
2009. jún. 16. 13:51
 15/30 anonim ***** válasza:
90%

Valószínűleg most páran lepontoznak, de gondoltam leírom a véleményem. Jómagam ateista vagyok, viszont a férjem nem. Ebből kifolyólag vannak olyan alkalmak, amikor én is elmegyek vele templomba. Eddig egyszer sem esett le a gyűrű az ujjamról. Nem hiszem, hogy gondot jelentene számomra az, hogy tiszteletben tartom a hitét, ez így természetes.

Azt gondolom, hogy a kérdező férje, sem lett semmivel sem kevesebb attól, hogy eltöltött a felesége mellette pár órát, ha neki ez fizikai fájdalommal jár, akkor azt hiszem ott komoly gondok vannak.

Másrészt viszont azt sem gondolom, hogy ha együtt élek valakivel (és elvileg egy családot alkotunk), akkor a közeli hozzátartozom halála esetén még magyarázkodnom kelljen neki, hogy most erre, vagy arra van szükségem.

Nem kell gondolatolvasónak lenni ehhez. Vajon mire lehet szüksége egy gyászolónak??????

Nem vagyunk egyformák, de azért a megértés, és együttérzés talán evidens nem?!

Számomra nem lenne kérdés, hogy összepakolom a párom holmiját, és beteszem az imádott autójába.

2009. jún. 16. 13:52
 16/30 anonim ***** válasza:
77%
A férjed egy érzéketlen tuskó.Válj el tőle ne várj csodát,hogy hátha megváltozik nem fog.Ha téged a pénz visszatart a válástól akkor meg csak azt tudom mondani,hogy megérdemled a sorsod,tűrd el.Egyébként egy válásnál nem úgy van ahogy az egyik fél elképzeli,majd eldönti a bíróság üres kézzel távozol-e.Én nem maradnék vele azt tuti,ha megfenyegetne akkor meg azért sem semmiképpen sem,még ha szeretném akkor sem.
2009. jún. 16. 13:54
 17/30 anonim ***** válasza:
35%
13:52 - Bocs, de te nő vagy, a kérdezőnek a férje pedig egy pasi... Kicsit másképp viselkedik ilyen helyzetben egy nő és egy férfi. Én apámat pl. soha életemben nem láttam sírni (24 éves vagyok), pedig anyja-apja nem él már (apja temetésén én is ott voltam), és egyik testvére a 6 közül tavaly halt meg, ott voltunk a temetésén, egy könnycseppet se ejtett, ugyanakkor természetesen a hiány okozta fájdalmat átéli, csak másképp, pl. úgy, hogy sokáig nem beszél. Másrészt nem tudom, a kérdező férje és a család mennyire áll közel egymáshoz, ő pasiként mindent megtett, ami tőle telt ateistaként. Ha nem úgy viselkedett, ahogy elvárták, az a kérdező hibája is, mert eddig valószínűleg ezt a témát, hit-ateizmus, mellőzték, ez pedig hiba, és itt a bizonyíték rá, hogy miért.
2009. jún. 16. 14:05
 18/30 anonim ***** válasza:
40%

Kérlek csak egyetlen kérdésemre válaszolj!

Mondtad a férjednek, hogy szeretnéd ha veled aludna?

Milyen viszonyban volt apukáddal?

Nekem is meghalt a apu anyukája viszon mivel semmilyen érzést nem váltott ki belőle, a temetésen sem tudtam mély megrendültséget tettetni ahogy 'elvárták volna'.

A párod sem vallásos ne várd tőle, hogy megjátsza magát.

2009. jún. 16. 14:10
 19/30 anonim ***** válasza:
63%

Megértem a felháborodásod, és hogy mért bánt ennyire.

De részben valószínűleg a közömbösségének megvannak az okai. Pl nem volt valami közeli, jó viszonnyal apukáddal. És sok ilyen típusú ember van, aki nem tud mit kezdeni az olyan helyzetekkel, mint pl egy temetés, tele zokogó emberekkel. Mert ő nem így éli meg. Nem veszi észre, hogy neki is tenni kéne valamit. Ettől még nem feltétlenül rossz ember, bár én sem ilyen vagyok. Csak láttam már rá példát.

Az autószervizes eset is szomorú, de ez is visszavezethető arra, hogy ő nem tudta átérezni a helyzetet... Nem tudom, ő milyen kapcsolatban van a szüleivel, halt-e már meg valakije, mennyire érzékeny típus... Sok mindentől függ. Ettől még persze érzéketlenség. De mint mondtam, vannak ilyen típusú emberek.

Az együttalvásos dologhoz azért nehéz hozzászólni, mert ha így szoktátok meg, akkor talán tényleg ezt vette evidensnek.. És talán nem akart "zavarni" Titeket a gyászban. De az is kérdés, vajon mondtad-e Neki, mennyire jól esne, ha aznap Veled maradna?

Szóval ezek bármennyire fájdalmasak Neked, még megmagyarázhatók. A reakciója minderre, illetve arra, hogy el akarnád hagyni, az viszont valóban felháborító, és ez az amiért azt mondom, ha már ezen gondolkodsz, hát lépd meg! Ha tényleg anyagi gondjaid lesznek, és kint nem tudsz egyedül talpra állni, hát inkább költözz haza a szüleidhez, míg helyre rázódik az életed. Hidd el, egy rossz házasságban, amiben már erőszakkal tartják ott az embert, mindennél rosszabb döntés ottmaradni.

Sok erőt és kitartás kívánok Neked, hogy meglépd!

2009. jún. 16. 14:13
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat,azokét is,akik nem értenek egyet velem.

Leginkább köszönöm,annak a pár embernek,akik tényleg megértették,mi is a problémám!

Én csak normális,együtt érző viselkedést vártam volna el a férjemtől.Hogy átkaroljon,fogja a kezem,megkérdezze jól vagyok-e?!Mint ahogy egy férj tenné.Szerintem ez a minimum.

Volt már ő templomban régebben párszor,mert érdekelte milyen is egy mise.Egyébként én nem vagyok templomba járó,sem hithű katolikus,de a magam módján tisztelem az egyházat,mert ilyen a neveltetésem.

2009. jún. 16. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!