Szerintetek érdemes együtt maradnunk?
1 éve együtt élek a barátnőmmel (21 éves) akinek szinte soha nem tetszik semmi, mindig parancsolgat és kritizál mintha ő tökéletes lenne. Olyan mint egy házisárkány. Ha hazaérek sokszor nincs kaja mert éppen az egyik barátnőjét kell vigasztalni utána meg mennek vásárolni mert az fontos. Ilyenkor nem hallgat végig akkor se ha fontos dolgot akarok mondani. Este meg általában nem merek szólni mert fáradt. Azt akarja mindig hogy az övé legyen az utolsó szó amit nem szoktam hagyni, ezért ideges lesz és megüt, én pedig bemutatok neki, megint nekem jön de kifárad és a végén röhögünk egymáson. Szeretem a sárkányomat de mostanában egyre többször okád le. A múltkor kb 2 éves sminket dobtam ki amit nem használ, erre ő kidobta pár cuccomat az ablakon. Utána meg egész nap harcoltunk. Nem akarok vele szakítani de már annyiszor beszéltünk és mégis ilyen. Mit csináljak?
24/F
Ja, Palmnak igaza van.
Amúgy ha valaki kidobná a szerinte 2 éve nem használt sminkjeimet ami között van néhány drága darab is, akkor Isten bizony nem állna meg a lábán. Honnan tudod, hogy nem használta? A férfiak nagy része azt sem tudja mi mire való. Nekik az egész csak fölösleges kacatok halmaza. És arra nem kaptunk választ, hogy te tartod el vagy ő is dolgozik?
Szerintem is hallani kéne a másik felet is.
Persze hogy nem csak ő a hibás. Most pont nem dolgozik úgyhogy most én tartom el. Nincs itthon egész nap de mondjuk csinálhatna valami kaját attól hogy valamelyik barátnőjének baja van. Tudok én is de ha már nincs fontosabb dolga...énis szoktam ha unatkozok. Amúgy mindig ilyen kis pattogós volt de jól áll neki. Akit szeret azzal nagyon kedves tud lenni. És nem mindig sárkány csak néha, akkor is inkább velem de előfordult mással is. A smink (amit együtt vettünk még régen) valahogy a kezembe került de látszott rajta hogy sose használta és amúgy is felidegesített.
Egyszer szakítottunk de rossz volt. Hiányzott az összes tulajdonsága.
Összefoglalva: Érzed, hogy szivárog a gáz, de nem mered elzárni a csapot. Egyszer ugyan megpróbáltad, de mivel enélkül nem volt meg a megszokott érzés inkább visszasomfordáltál. Nehogy véletlen felnőtt módjára oxigént kelljen szívni... Most meg egy nagyobb löket után másokat kérdezgetsz, majd megint visszakozol, fényesíted azt, ami nincs. (Ezt függésnek hívják.) Lehet ezt ideig-óráig csinálni, de előbb vagy utóbb az ember mérgezést kap és megfullad.
Apropó, nem válaszoltál még a kérdésemre. Miért vagy együtt vele? pl. felnézel rá, x és y tulajdonsága miatt (a válaszban ne az szerepeljen, hogy neked miért jó, hanem ő miért jó) A következőt szoktam válaszolni a hasonló cipőben járóknak: Képzeld el magad vele sok-sok évtized múlva. Mi történne, ha pl épp egy válságos időszak miatt a negatívumok még jobban felerősödnének? Érdemes lenne erre időt pazarolni? Esetleg ártatlan gyerekeket? (Sajnos sokan úgy vélik, hogy egy adósságot egy újabb kölcsön meg tud oldani...) Még valami: Véleményem szerint, ahol már maga az a kérdés, hogy érdemes-e együtt maradni, felmerül, régen rossz.
Azt gondolom, hogy így nem tud segíteni senki, és Te sem ezért írtad a kérdést.
Jobb lenne együtt olyan valakihez fordulni, aki egyik irányban sem elfogult, nem oldja meg helyettetek a kérdést, de végiggondoltatja azt, hogy mit lehetne tenni. Én nem érzem menthetetlennek a helyzetet. Minden kapcsolatban van ilyen periódus. A lényeg, hogy együtt akarjátok megoldani.
Ne vessetek meg, de nekem valamiért olyan érzésem van, hogy te függsz tőle. Ő elvan másokkal is, viszont te csak vele szeretnél lenni, szeretnéd hogy kedves legyen, és törődjön veled, ő viszont pörögne is.
Én azt látom mintha nevelni próbálna, pl. hogy kioszt, harcol veled, meg hogy ahelyett hogy simán megsértődött volna a sminkje miatt, meg akarta tanítani neked, hogy milyen érzés a másiknak ha ilyet csinálsz.
Az hogy megüt, igen elég durva, de valami érzelmet csak kihozol belőle hogy ezt tegye. Tudnia kellene hogy nem ez a megoldás, viszont ő ezzel is jelezni akar hogy valamit nem jól csinálsz.
Az a baj az ilyen kapcsolatoknál, hogy az egyik fél erősen támaszkodik a másikra, ezzel hátráltatva őt. Ha már azt mondod a barátnődnek hogy ne csináljon valamit, ezzel hátráltatod, és megfosztod a szabad akaratától puszta önzőségedből. Ő is próbál téged terelgetni, de ezt a te érdekedben teszi, mert ő úgy látja jónak.
Az ilyen kapcsolat sajnos nem változik, örökké nem tarthat, de neked lesz a nehezebb kilépni belőle nem a barátnődnek.
Ajánlom Csernus Imre - A nő című könyvét. (sokat segíthet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!