Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el otthon,...

Hogyan mondjam el otthon, hogy rengeteg pénzt költöttem ruhára az elmúlt időben?

Figyelt kérdés

Az elmúlt kb. 4 hónapban rengeteget költöttem ruhára. Egyre inkább fontosabb lett számomra, hogy divatosan öltözködjek, és mindig azt hittem, hogy ez boldoggá is tehet, de egyre több és több mindenre volt szükségem. Az elmúlt 4 hónapban 8000 Ft-ért és 27000 Ft-ért cipőt, 8000-ért pulóvert, 7000-ért inget, 5000-ért pólót és 10000-ért hátizsákot vettem, de mivel kollégiumban lakom, így csak hétvégén vagyok otthon, ezeket csak hétköznap hordom, tehát nem viszem haza, és egyszerűen nem merem elmondani anyának, mivel abszolút nem engedhetnénk ezt meg magunknak. Én magamnak mindig azzal érvelek, hogy másra úgyse költök (szemben a legtöbb egyetemistával), és jól érzem magam ezekben a cuccokban. Eleinte még volt lelkiismeret-furdalásom, de már az sincs. Félek, hogy ezt nem értené meg anya, meg néha én is érzem hogy nem költhetem az összes pénzem ruhára.

19/F

2012. ápr. 1. 10:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ahogy írtad nem tőlük van a pénz, amit elköltöttél, így ne legyen miatta bűntudatod, ha már egyszer elköltötted. Majd legközelebb jobban gondold meg, hogy tényleg szükséged van-e az adott ruhára, és ha igen, csak akkor vedd meg, és ne legyen bűntudatod :)
2012. ápr. 1. 11:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha meg tudsz élni így is, tehát ez a költekezés nem vonja maga után, hogy anyukádtól kell kérned, akkor nem kell bevallanod, főleg, ha nem kéri számon rajtad, hiszen beosztottad, csak kicsit másképp. Az ösztöndíjért pedig Te dolgoztál meg, a nagyszülők pedig ajándékba adták.

4 hónap alatt 65 ezret költöttél ruhára, azaz havi 16250 Ft-ot. Ha jobban belegondolsz, és a többi egyetemistát megfigyeled, ők elszívnak napi 1 doboz cigit, ha csak a hétköznapokat nézed, az kb. 5X700 ft, tehát heti 3500 Ft. Ez havonta 14 ezer!!! És még nem is beszéltem a heti 2x minimum berúgásról, és egyéb káros szenvedélyről. Szerintem így már nem olyan ijesztő, csak Te egyben adtad ezt ki. Igazából abszolút megértelek, szintén egyetemista vagyok, csak lány, és nekem is fontosabb a ruha, mint a cigi, kávé, meg a buli, engem ez sokkal jobban boldogít. Ne érezz olyan nagy bűntudatot, csak legyél legközelebb következetesebb! :)

2012. ápr. 1. 11:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Nézed a barátok köztöket? Most pedig közvéleménykutatást tartasz, hogy a forgatókönyvíró mennyire életszerűen reagáltatta le "Zsolttal" a dolgot?

Bocs, hogy ezt írtam, de valóban ez volt az első gondolatom. Nem tehetek róla. Ja, a második és harmadik is ez.

Annyira nem is alaptalan a feltevésem ,ugyanis olvastam már, hogy van itt olyan emberke is, aki fiktív történetekkel kapcsolatban tesz fel kérdést. Nem azért mert unatkozik, és kamuzni akar, hanem valóban érdekli, hogy abban a szituban milyen reakciói lennének az embereknek. Úgy érzem, ez is egy olyan kérdés. Mégegyszer bocs.

2012. ápr. 1. 12:52
 14/19 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem a Zsófi miatt írtam ki ezt a kérdést, tény, hogy hogy Zsófi költekezése egyidős az enyémmel, de ez merő véletlen.
2012. ápr. 1. 12:56
 15/19 anonim ***** válasza:

Akkor bocs.

Talán eggyütt jártatok vásárolgatni?:D

Akkor, hogy a kérdésre is válaszoljak:

Ha idáig nem kérdezte anyukád, hogy miért kell mindig újabb összeget adnia mikor mégy vissza a koleszba, akkor nincs is nagy gond. Akkor nem is annyira feltűnően sok ez az összeg. Mondjuk ezt már le is írták. Aki cigizik, az is elkölt ennyit havi lebontásban.

Akkor kellene lelkiismeret furdalásodnak lennie, ha minden alkalommal megkapnád a kérdést édesanyádtól, hogy -Hova tetted megint azt a sok pénzt, nem bírom ezt hetente finanszírozni.-

De úgy emlékszem, ezt nem írtad.

2012. ápr. 1. 14:09
 16/19 anonim ***** válasza:

Ideje volt normálisan felöltöznöd.

Vidd egyesével apránként haza, és valdd be afelét! Mondd, hogy utolsó darab volt, megkaptad 60%-os engedménnyel, és hogy muszáj öltözni, kinéznek az egyetemről,. ha nem tezsed. Mondd el, amit hallani akar: tudod, hoyg nem engedhetitek meg magatoknak, de megspóroltad inklább a hasadon, mert annyira nagy a társadalmi nyomás. Egyszerűen kinéznek a társaid, ha rosszulöltözött vagy. Kell, hoyg komolyan vegyenek.

2012. ápr. 4. 14:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Anyukád nincs az egyetemen. Nme látja atöbbieket. Még venned kell pedig, mert nyárra ugye más kell. Nyilván le voltál ronygyolódva. Megspóroltad máshol.

Azért lassankint vezesd be egyesével otthon, mert fura lesz nyáron egy halom idegen cucc. Pár darabot ráfoghatsz egy ismerősöd selejtzésére is.

46/nő, nekem is van gyerekem.

2012. ápr. 4. 14:50
 18/19 anonim ***** válasza:

előző

meg vidd haza vmelyik szebb darabot, és mutasd meg, hogy nagyanyádtól kaptál rá pénzt, valami napodra

2012. ápr. 4. 14:52
 19/19 anonim válasza:
Szerintem szép fokozatosan mond neki, hogy nézd anyzu vettem magamnak..., és tagad le a 8000 ezret 5000-re.
2012. ápr. 9. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!