Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák, ha sosincs semmire...

Anyukák, ha sosincs semmire időtök, pénzetek a gyerek mellett, miért szültök még egyet?

Figyelt kérdés
Komolyan nem tudom megérteni, hogy ez miért és kinek jó?
2012. márc. 30. 13:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mint ahogy más is írta, lehet hogy kötelességből pl. szocpol

Mi is szeretnénk másik babát, de az anyagi helyzetünk miatt nem merünk belevágni, pedig még nem is állunk olyan rosszul mint sokan.

Azokat a szülőket én se nagyon értem, hogy miért vállalnak még egy vagy kettő gyereket ahol az éhhalál küszöbén állnak.

Tesóméknak van két gyerekük igaz az egyik nem ő tőle van, de ők nevelik, borzasztó rossz anyagi helyzetben vannak, a nő nem dolgozik és 4-5 hitel van a nyakukon, és egy hete mondta apum, hogy akarnak még egy gyereket.

2012. márc. 30. 13:48
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

1. Mert úgy vannak vele ,hogy ahol egy elfér, ott elfér kettő is.

2. Mert szülés után egy ideig nem szed az anya fogamzásgátlót, nem is védekeznek, mert egy ideig nem áll helyre a menzesz.

3. Inkább egymás után legyen túl a kettőn, minthogy újra kiessen a munkából.

4. Sokszor az ember az elsőt nehezen vállalja, aztán amikor már ott van, belejön és úgy érzi egy másodikkal sem lesz már sokkal több gond.

2012. márc. 30. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
9. Azért azt ne felejtsd el, hogy egy ennyire pici babával van a legkevesebb gond. Hiszen csak eszik meg alszik. Ilyenkor még mindenre jut idő. Amikor már ténylegesen kell vele foglalkozni is, mikor mászik, egyre több időt fent van, és az ébrenlét alatt nem csak nézelődik, akkor kezdődik csak a neheze.
2012. márc. 30. 13:52
 14/18 anonim ***** válasza:
85%

9.es vagyok. A babám sosem volt az a bizonyos eszik-alszik típus. Nappal alig alszik 3x fél órát. Igen, tudom, hogy nehezebb lesz, ezt is próbáltam beleszámítani. Attól még szeretnénk a tesót. Köszi a lepontozóknak, én tudom, valójában miért azt nyomtátok, de ez már annak a problémája, aki nincs a helyzetemben. Én attól még boldog maradok :)

-mellesleg az államtól nem kapunk pénzt, vagyis csak a mindenkinek járó filléreket, a többit nehéz melóval mi teremtjük meg, szóval nem a pénzt nézem, mikor a tesóra gondolok.

2012. márc. 30. 14:01
 15/18 anonim ***** válasza:
43%

Te szerintem egy fiatal lány vagy,akinek még fogalma sincs az anyaságról.Akkor tedd fel ezt a kérdést ha már lesz gyereked.

A kérdésre válaszolva:

Sok esetben a pszichológiai oka van,a gondoskodás iránti vágy és hormonok a felelősek.Egy kisgyerek,egy baba akkor a legaranyosabb mikor még picike és látod,ahogy napról-napra ügyesebb okosabb,új dolgokat tanul,megtanul mászni,majd járni,és ebben a korban feszélyezettség nélkül kimutatják a szeretetüket.Az óvodában sok gyerek elvadul,fiú-lány egyaránt,a rossz dolgokat is megtanulják,és már nem lehet annyit babusgatni őket.Élete első 2-3 évében Anyu a minden,a biztonságot és a szeretetet jelenti számára.Az óvodában már más a helyzet,ott van az óvónénik,és a kispajtások. Amikor már iskolás,elsősorban a fiúknál van így,már cikinek érzi,hogy kimutassa a szülő iránti szeretetét az osztálytársak előtt.

Szóval elég sok tényező van.

De például sok olyat ismerek,aki olyan szinten tervezi előre a családalapítást,hogy -Hát úgysem fogom tudni gyerek mellett vállalni a régi munkarendem,úgyhogy mire betölti a pici a kettőt,már terhes akarok lenni a másodikkal.Mert ugye a gyerek 3 éves koráig alkotmányos védelem alatt áll,nem mondhat fel a munkáltató neki.

Igenám,csak arra nem gondol,hogy a 2 gyerekeseknek a legnehezebb munkát vállalni és eltartani.Ennyi erővel már a harmadikat is betervezheti.

2012. márc. 30. 14:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Én is így tennék,ha pénzem lenne.Bármit,csak egykét ne.
2012. márc. 30. 16:39
 17/18 A kérdező kommentje:

Azt értem, ha valaminek könnyű az első gyerekkel és anyagilag is belefér.

De kolléganőm gyereke 1 éves, most terhes. Amióta megszületett a lánya, folyton panaszkodik hogy semmire nincs ideje, sakkozni kell a számlákkal stb. Volt olyan hogy áthívtak minket vendégségbe és elmentek aludni. Ami nem is lett volna baj, csak szóljanak előre hogy nem vendégekre, hanem babyszitterre van szükségük :-))

Van egy kislányom, 6 hónapos. Én is azt hittem, hogy akkor majd megértem. De nem nagyon tudom elképzelni, hogy ha majd ő itt fog futkározni akkor hogyan fogok 3 óránként szoptatni mondjuk?

Köszönöm a válaszokat mindenkinek :-)))

2012. márc. 30. 17:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Akik épphogy megélnek, de mégis jön a második, harmadik gyerek ott vagy az lehet a helyzet, hogy nem védekeztek megfelelően, és becsúszott, elvetetni meg nem volt szívük.

Vagy arra a fajta gondoskodásra vágynak, amit már leírt előttem az egyik válaszadó. Hogy fontosak legyenek valakinek, legyen kit babusgatni.

Mindkét esetben inkább a szívük vezérli ezeket a nőket, arra hallgatnak, érzelmes típusok, úgy gondolom.

Egy józan, racionális gondolkodású nő nem tenne ilyet, hogy több gyerek, ha egyszer nincs pénz, vagy csak túl nehéznek ítélné meg több gyerek ellátását. Vagy egyszerűen csak fontos neki a saját magára fordított idő is. Na, az ilyen nők biztos, hogy nem az érzelmeikre hallgatnak, hogy jaj, kisbaba, de aranyos, hogy gügyög, milyen édes, kell még egy, majd még egy, majd még egy. Hanem az eszükre, és nem vállalnak többet, ill. ha be is csúszik, képesek elvetetni.

2012. márc. 30. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!