Adtok pénzt a becsöngetős mindenféle beteg kisgyereknek gyűjtőknek?
"ismerősöm mondta, hogy csomó pénz összegyűlt és az alapítvány lenyúlta egy részét, mert hogy ők sem ingyen dolgoznak :( ez nagyon meglepett, nem gondoltam rá."
Ne lepődj meg az ilyesmin! A vörösiszap károsultjainak is több millió (vagy több 100?) ft összegyűlt a T-mobile gyűjtése folytán, azóta is keresik, hova lett...
A Vöröskeresztesek átválogatják a jobb cuccokat, a hulladék kerül a rászorultakhoz. A jobb ruhák, játékok, egyéb cuccok meg az alkalmazottak családjáé lesz.
Egy nagy kamu az összes jótékonysági brigád. Ez egy jó pénz, a nagyját lenyúlják, mondjuk talán az 5-10%-a eljut a felajánlott pénzből a szegényekhez, az is csak mutatóba.
Én nem.
A párom az utcán szokott adni. Amikor terhes voltam és azóta ha gyerekkel megyünk vásárolni akkor inkább odaadjuk a bevásárló kocsit, mint hogy még percekig hallgassuk. Egyszer naiv középiskolásként adtam két zsemlét, szalámit és csokit egy hajléktalannak, elkezdett kiabálni velem.
A Máltaihoz szoktam a mi ruháinkat vinni, a gyerekruhákat és a játékokat pedig a védőnőhöz viszem, ő adja oda rászoruló családoknak.
Az ilyeneknek soha nem adok!
Egyszer volt, hogy két fiatal (öltönyös) srác megállított az utcán és mondták, hogy beteg gyerekeknek vagy állatoknak vagy nem is tudom már minek gyűjtenek pénzt. Mondtam nekik, hogy nincs most nálam semennyi. Erre az egyik megkérdezi, hogy "egy kis dugi pia esetleg?". Azt hittem pofán verem...
Szoktam néha kisebb összegeket jótékonyságra fordítani, de pontosan tudni akarom hova megy az az összeg.
5. vagyok
ennek az a menete, hogy az alapítvány emberei megveszik a laptopot, okostelefont, mobilnetet stb... mert ezek ugyebár elengedhetetlen tartozékai a gyűjtésnek...
összegyűlik a pénz, 100 milla, ebből ők levonják a laptop stb árát+benzin meg fizetés stb, és marad 5 millió azoknak akiknek gyűjtöttek
a vörös iszap károsultaknál ez játszódott le...
ja és ezek a laptopok utána maradnak az alapítvány embereinél, nem ajándékozzák el vagy bármi ilyesmi!
szóval mindenki úgy adakozzon, hogy sz@rházi férgek jólétét támogatja vele!
ahogy előttem leírták: ha segíteni akarsz add oda közvetlenül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!