Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adtok pénzt a becsöngetős...

Adtok pénzt a becsöngetős mindenféle beteg kisgyereknek gyűjtőknek?

Figyelt kérdés
adakozás, kéregetők

2012. márc. 29. 16:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is láttam ezt a műsort a TV-ben, ahol az anyuka panaszkodott, hogy alig kaptak az összegyűlt pénzből, mert a pénz nagyrésze az alapítvány finanszírozására ment el. Azelőtt én is adtam alapítványba, de rájöttem legjobb közvetlenül az érintettnek adni, ha segíteni akarunk.
2012. márc. 29. 17:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

"ismerősöm mondta, hogy csomó pénz összegyűlt és az alapítvány lenyúlta egy részét, mert hogy ők sem ingyen dolgoznak :( ez nagyon meglepett, nem gondoltam rá."

Ne lepődj meg az ilyesmin! A vörösiszap károsultjainak is több millió (vagy több 100?) ft összegyűlt a T-mobile gyűjtése folytán, azóta is keresik, hova lett...

A Vöröskeresztesek átválogatják a jobb cuccokat, a hulladék kerül a rászorultakhoz. A jobb ruhák, játékok, egyéb cuccok meg az alkalmazottak családjáé lesz.

Egy nagy kamu az összes jótékonysági brigád. Ez egy jó pénz, a nagyját lenyúlják, mondjuk talán az 5-10%-a eljut a felajánlott pénzből a szegényekhez, az is csak mutatóba.

2012. márc. 29. 17:04
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem.

A párom az utcán szokott adni. Amikor terhes voltam és azóta ha gyerekkel megyünk vásárolni akkor inkább odaadjuk a bevásárló kocsit, mint hogy még percekig hallgassuk. Egyszer naiv középiskolásként adtam két zsemlét, szalámit és csokit egy hajléktalannak, elkezdett kiabálni velem.

A Máltaihoz szoktam a mi ruháinkat vinni, a gyerekruhákat és a játékokat pedig a védőnőhöz viszem, ő adja oda rászoruló családoknak.

2012. márc. 29. 17:06
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
nem
2012. márc. 29. 17:09
 15/25 A kérdező kommentje:
köszönöm. Pont valaki írta, hogy lelkiismeret-furdalást keltenek, ha nem adok. Ha meg adok, akkor lúzer vagyok.
2012. márc. 29. 17:12
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Már évekkel ezelött elmondták igy nem gyűjtenek pénzt,hogy házhoz mennek!csak számlaszámon.Én sem adok.Jó pár éve rákos gyerekeknek össze gyűjtött pénzből házak épültek a rózsadombon.Nem emlékeztek rá?Nagy vihar volt belőle,aztán azóta se kép se hang ...
2012. márc. 29. 17:16
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyeneknek soha nem adok!

Egyszer volt, hogy két fiatal (öltönyös) srác megállított az utcán és mondták, hogy beteg gyerekeknek vagy állatoknak vagy nem is tudom már minek gyűjtenek pénzt. Mondtam nekik, hogy nincs most nálam semennyi. Erre az egyik megkérdezi, hogy "egy kis dugi pia esetleg?". Azt hittem pofán verem...

Szoktam néha kisebb összegeket jótékonyságra fordítani, de pontosan tudni akarom hova megy az az összeg.

2012. márc. 29. 17:46
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok

ennek az a menete, hogy az alapítvány emberei megveszik a laptopot, okostelefont, mobilnetet stb... mert ezek ugyebár elengedhetetlen tartozékai a gyűjtésnek...

összegyűlik a pénz, 100 milla, ebből ők levonják a laptop stb árát+benzin meg fizetés stb, és marad 5 millió azoknak akiknek gyűjtöttek

a vörös iszap károsultaknál ez játszódott le...

ja és ezek a laptopok utána maradnak az alapítvány embereinél, nem ajándékozzák el vagy bármi ilyesmi!

szóval mindenki úgy adakozzon, hogy sz@rházi férgek jólétét támogatja vele!

ahogy előttem leírták: ha segíteni akarsz add oda közvetlenül

2012. márc. 29. 19:17
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen sem. Szokták mondani, hogy műszivre, valami kezelésre, meg ilyenekre kell, de nem izgat, mert tudom, hogy hazudik. Ilyenkor mondom, hogy bocsi, most éppen az enyém is beteg. Ha már úgyis gyűjtesz, nem gyűjtenél neki is? Mert neki sem bírom fizetni a gyógyszereket. Köszi. Na ilyenkor elpályáznak.
2012. márc. 29. 19:20
 20/25 anonim ***** válasza:
Én adtam egy párszor sajnos, mert annyira rámásznak az emberre, hogy alig tudsz elmenni. Adtam 200-500 forint között, mikor hogy. Volt hogy adott egy kis plüss figurát, vagy képeslapot, vagy kulcstartót, választhattam melyik tetszik. Sokszor előfordult hogy adtam, mert úgy megsajnáltam őket. Viszont már egy ideje nem adok. Arra rágtam be de nagyon, hogy nem ám azt mondta mint eddig, hogy amennyit gondolok, annyit adjak, hanem már mondta is az összeget, hogy minimum 1500 forint adományra gondolt! De lehet több is! Na, erre nagyon berágtam, mondtam is nekik, hogy azért ez már egy kicsit pofátlanság! Azóta nem adok egy fillért sem.
2012. márc. 30. 02:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!