Mi a véleményetek arról, hogy anyóskérdéseknél vannak felhasználók, akik privátban igencsak ocsmány módon osztogatják a kérdések kiíróját és a válaszadókat?
14:35
Kiirnad te is azokat, amiket kaptal? Igy mar a moderatoroknak is segitenel pl.
Túlreagáljátok a dolgokat.
Vannak ilyen emberek, akik nagyon bátrak az Interneten, mert máshol nem lehetnek azok.
Ha írnak egy ilyen PM-et, akkor rányomsz a törlésre és kész.
Lehet töröltetni is őket, de felesleges, csak csinálnak egy új regisztrációt, de én rettenetesen elborult embereket sem láttam soha eltűnni, tehát a modik magasról sz.arnak az egészre. Azokat törlik, amik alapján az oldalt lehetne jogi eljárás alá vonni, aztán kész.
Hogy Letyike szidja Pötyike anyját, az maximum az érintettet érdekli, de ha van egy kis esze, még őt sem. Ugyan miért számítana egy noname emberke véleménye?
Kapjátok be a nyugitablettát emberek.
Nálam egyszer az fordult elő, hogy egy három betűs nevű felhasználó, amik egyébként a klaviatúrán pont egymás mellett vannak (pl: fgh, gondolhatjátok miért regisztrált) azt írta, hogy f@szfej vagyok. Vagy valami ilyesmit. De már nem emlékszem. Nem derült ki számomra, hogy a kérdező volt, vagy egy válaszoló, de nem anyós kérdés volt.
Szerintem ezek trollok. Igazából lehet nem is valós a kérdés, csak kötekedni akarnak. Nem szabad visszaírni nekik, mert direkt a vitára mennek. Én is egyből töröltem az üzenetet. Lehet amiket linkeltek az már a trollok egy új generációja, nem csak tőmondatokban szidnak, hanem sokkal kifinomultabban idegesítenek, hátha akkor nem egyértelmű, hogy trollok és tudnak vitázni.
Ne foglalkozzatok velük, ez a legjobb ellenszer. Ha kitiltják úgyis visszajön egy új névvel, postafiókot is tud gyártani hozzá, amennyit akar.
Az illető megteszi, mert megteheti. Ennél egyértelműbb válasz nem kell.
Ha a GYK.hu-ra személyi igazolvánnyal és digitális aláírással lehetne csak regisztrálni, akkor az ilyesmi nem létezne, mert a törvény könnyedén elérhetné az illetőt.
De mivel a személyiségi jogok eléggé erősek, ezért az ilyesmi nem lehetséges, tehát ha az ócsárolt illető nem indít hivatalos becsületsértési eljárást az ügyben, a felelős mindig ismeretlen marad.
Talán néhányan emlékeztek még arra, amikor a Megan Xy nevű tizenéves öngyilkos lett, mert egy másik marha kiszúrt vele a neten keresztül, hülyítette, majd öngyilkosságra buzdította, amit meg is tett. Az illető börtönben csücsül ma.
Az emberek azt hiszik, hogy a neten mindent büntetlenül lehet, és sosem bukhatnak le. Mekkora tévedés! Csak éppen senki sem veszi a fáradságot, hogy eljárást indítson egy ilyen alapján, pedig itt sok a becsületsértési ügy, amit sikerrel végig lehetne vinni. Néhány precedens értékű per, és máris felfogják a "lakosok", hogy nincsenek lenyomozhatatlan nickek.
Nemrég írt ide valaki, akinek a férje feketén csinált valamilyen munkát, és nem fizették ki. Az a nő nem is sejti, hogy talán az adóhivatalt is érdekli ez az infó, és hatóságilag eljárnak majd az adócsaló ügyében. Úgy jön majd ki az adóhivatal, hogy az illetőnek halvány lila gőze nem lesz arról, ki dobta fel... Hát a felesége!
Kizárólag az a szerencséje a magyar trolloknak és felelőtlen egyéneknek, hogy nálunk nincs nagy kapacitás az ilyen nyomozások végrehajtására, de ez rohamosan fejlődik.
Kicsit elkanyarodtam a témától, de a lényeg ugyanaz: Lehet ócsárolni másokat, lehet bűncselekményre buzdítani, de amikor kopogtat a rendőrség otthon, hogy K. József téged nevezett meg egy bűncselekmény felbujtójaként, akkor már nagy gáz van.
Én is kaptam, de már kitöröltem. Nem foglalkozok vele.
Most én írtam ki a megtakarításos kérdést, már 2 reklámot kaptam, hogy tuti befektetés; megtriplázhatod a pénzed; független tanácsadó.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!