Hogyan segítsek anyunak? Hallja a halott nagyim hangját.
Nem tudsz nagyon mit tenni.Legyél mellette,szeresd,érezze hogy fontos neked.Mondd neki hogy lépjen túl rajta..(tudom nehéz,de miis így voltunk anyával mikor meghalt a mama).
Mi azt mondtuk anyának,hogy nem hagyhatja el magát,hisz itt vannak a gyerekei,akiknem szüksége van rá.Éreztesd vele hogy fontos szerepet játszik az életedben..jobbat nem tudok mondani,nekünk ez vált be..anya is depressziós lett,de mi így tudtuk vissza zökkenteni a régi kerékvágásba..Őszinte részvétem
tb alapú "agykurkász"
ki lehet fogni normálisat,aki nem a pénzt látja a betegben
nem kell őt orvoshoz vinni, ez természetes
Szerintem aludt és úgy hallotta a hangját csak erre már nem emlékszik, anyukám is van mikor hallja az édesapja hangját álmában, olyankor másnap kimegy a temetőbe és megnyugszik. A mamát is megszokta látogatni tata.
Hát, ez valóban elég rémisztően hangzik. :S Jó esetben csak álmodta, és majd, ahogy telik az idő, elfelejti ezt az egészet.
De, ha ez visszatérő dolog, akkor nagyon sürgősen orvoshoz vinném a helyedben! Az "agykurkász" se feltétlenül kerül pénzbe, ha komoly probléma van, akkor orvos fogja beutalni pszichiátriára (és akkor nem pszichológushoz, bár persze lehet, hogy kezdeni elég lenne azzal is...).
Szóval, a lényeg, hogy erre figyelj oda, mert ebből még nem tudni, hogy a gyász jele, vagy valami komolyabb. :S
Én is szoktam hangokat hallani, mikor félálomban vagyok. A nevemet, vagy csak szavakat. Alszom is, meg nem is.
Tehát nem "bolondult" meg anyukád, csak nagyon valóságos volt a dolog.
Gondolj csak bele, biztos neked is volt már olyan éjszakád, hogy "nem tudtál aludni". Ez általában olyan, hogy forgolódsz, aztán egyszer csak feleszmélsz, és nem tudod, hogy aludtál-e egyáltalán, vagy csak elgondolkodtál, ha aludtál, akkor mennyit. És ez megy egész éjszaka.
Vagy az is lehet, hogy éppen elment valaki az ablak előtt. Pl velem olyan is szokott lenni, hogy "beleálmodom" a valós dolgokat (pl ébresztőóra).
Ez csak egyszeri alkalom volt, emiatt ne aggódj.
Ápolgasd a lelkét, gyászoljatok együtt. Ne akard kihúzni belőle az érzelmeit, majd ha akar, beszél róla. Őszinte részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!